Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Moara Boiereasca

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Moara Boiereasca..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Moara Boiereasca - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Stanca de langa cascada Cascada Bucias
Stanca de langa cascada
Biserica  Recea biserica
Biserica
Container metalic Varful Harghita Ciceu
Container metalic
vedere de pe varf spre Muchiile Cernei si Muntii Macinului asan babadag
vedere de pe varf spre Muchiile Cernei si Muntii Macinului
Vedere din cetate Rupea cetate
Vedere din cetate
Cheile Borzesti - Vedere de sus de la cea mai mare cascada Cheile Borzesti
Cheile Borzesti - Vedere de sus de la cea mai mare cascada

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Moara Boiereasca!

>>> Vizitati Moara Boiereasca si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Pausesti, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,97 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Pausesti: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Moara Boiereasca?
(detalii dupa autentificare)
La Strainasi la 4,6 km. Saraturile din Valea Ilenei la 7,1 km. Fanetele seculare Valea lui David la 11,6 km. Dealul lui Dumnezeu la 12,1 km. Padurea Uricani la 12,8 km. Padurea Frumusica la 12,8 km. Balta Paradisul Verde la 14,8 km.
Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 19,2 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea. Langa podul vechi, in a doua jumatate a secolului al XX-lea, a fost construit un pod nou din beton, cu trafic rutier, pietonal, si peste care circula si tramvaie.
Podul Trancu Iasi la 20,8 km. Actualul pod, lung de 40 m si lat de 6 m, este o pasarela din beton, care inlocuieste vechiul pod din lemn, folosit timp de 75 de ani. Podul Trancu se afla in Iasi, peste raul Bahlui, la jumatatea distantei dintre Podul din Tudor Vladimirescu si Podul Ros.
Tiki Village Iasi la 22,3 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3). Tiki Beach este un amestec intre Delta Dunarii si o plaja de pe litoral.
Belvedere Repedea Iasi la 25,8 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 25,9 km. Iazul lui Dumnezeu la 27,1 km. Padurea Icuseni la 27,9 km. Poiana cu schit Poiana cu cetate la 28,2 km.
Lunca Mircesti la 35,1 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
Podul medieval Zlodica Ceplenita la 36,8 km. Podul din piatra de rau cioplita, care traverseaza raul Zlodica, are o lungime de 25-30 m si o latime de 6 m. Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
Padurea Catalina Cotnari la 38,1 km.
Cetatea noua a Romanului Gadinti la 38,1 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman. A fost ridicata in 1466 pentru a face parte din cetatile de aparare a Moldovei.
Movila lui Burcel la 50,9 km.
Manastirea Lipova la 51,1 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 52,6 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636. Podul construit din zidarie de piatra se afla la iesirea dinspre nord a satului, pe DN15B.
Manastirea Plopana la 53 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Padurea Tatarusi la 55,7 km. Rezervatia naturala Bohotin-Pietrosu la 56,4 km. la 58,3 km.
la 63,4 km. Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii. Stanca Serbesti prezinta forme interesante, printre care putem aminti Chipul uriasului culcat, Mosul adormit si Fereastra din perete.
Locul fosilifer Nisiparia Hulubat la 64,9 km. Podul de piatra Cosula la 65,2 km.
Manastirea Sfantul Nicolae Cosula la 65,3 km. Ansamblul Manastirii Sfantul Nicolae din Cosula cuprinde Biserica Sfantul Nicolae, casa egumeneasca, arhondaric, trapeza, cuhnii, turn clopotnita, zid de incinta.
Varful Dorosan la 65,3 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
Obiective cultural-istorice - Judetul Iasi
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Moara Boiereasca
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Iasi, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am transformat tipul ascunzisului in punct de interes, POI. Am redenumit punctul de interes Podul prabusit si disparut, denumire care reflecta mai bine situatia actuala.
  • Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Ajungand in apropiere a trebuit sa traversez o mocirla.
  • Vechea cale ferata ingusta Comandau - Covasna Alta statie pentru ascunzis. Am rebaleiat zona ascunzisului, cu acelasi rezultat. Mai mult, au mai disparut dintre cioate, de putreziciune, iar altele s-au ascuns in vegetatia regenerata.
  • Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina. In apropierea casei parasite apare insa si o bucata de asfalt.
  • Podul lui Dumnezeu Caprele de sub capra podului. Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. O coborare sub pod poate sugera o mica incursiune mai jos de pod, prin vegetatia luxurianta (noi am gasit-o mancata de o turma de capre care se zbenguiau in depresiunea carstica) ce acopera fundul lacului Zatonul Mic (cand e sec) pentru a vedea sorburile prin care dispare apa paraului Turcului (Gaura Iepurelui).
  • Spintecatura Moldoveanului Febra Aurului. Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.
  • Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta.
  • Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani. Am reusit.
  • Am reusit destul de usor sa gasim poiana cu bujorii. Nu am gasit exemplare inflorite, numai boboci.
  • Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie.
  • Nu am putut sa caut linistit. Statea cineva pe banca, si nu vroia sa se miste, sa plece.
  • Am gasit cutia in perfecta stare. Vine iarna asa ca m-am gandit sa pun cutia intr-o sacosa de plastic.
  • Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi Schimbari la capela. Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Nota 3 pentru dificultatea gasirii noului ascunzis.
  • Dupa ce am vizitat Baile Puturoasa, Dealul Baroi, Canaraua Rosie, Camera patrata cu etaj, Piatra cu capac, Crucea comemorativa de pe Dealul Catedralei. Urmatorul obiectiv a fost Cetatea Carsium, respectiv Canaraua Turceasca cu Zidul Genovez, si Pestera din Canaraua Cetatii.
  • Am gasit cutia. Am luat Geokrety-ul Mareszka 4.
  • De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Am gasit si geocutia de mai multe ori, asa ca era si timpul sa anunt si pe acest site.
  • Am fost primul care a gasit geocutia ascunsa langa lacul de acumulare de langa Frumoasa.
  • Am gasit geocutia ascunsa in gradina Mikes din Zagon, cu ocazia sarbatorilor pascale. Dupa ce treci de cateva porti, ascunzisul poate fi gasit foarte usor.
  • Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu Culmea de pe dealul Beleu are multe cazemate. Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona. Nu stiam despre aceste doua constructii.
  • Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Un lucru foarte bun, care ajuta la orientare.
  • Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis. Din cauza unor domnisoare care fumau linistite, stand exact pe ascunzis.
  • Am avut noroc in a gasi aceasta cutie, deoarece am cautat destul de mult. Efortul a fost incununat de succes si locul in care este amplasata este deosebit.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Moara Boiereasca? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 21 zile!