Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

La Strainasi

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

La Strainasi..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre La Strainasi - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Ceuasu de Campie Ceauasu de Campie biserica reformata clopotnita
Ceuasu de Campie
Din cetate Talmaciu cetate
Din cetate
Arcada Bezidu Nou
Arcada
Gura Portitei 10 Gura Portitei
Gura Portitei 10
Cascada evantai cascada cariera Velnita
Cascada evantai
Biserica de lemn Valea Mare - 2 biserica lemn faraoani valea mare
Biserica de lemn Valea Mare - 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto La Strainasi!

>>> Vizitati La Strainasi si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Scobalteni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,84 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic La Strainasi?
(detalii dupa autentificare)
la 4,6 km. Saraturile din Valea Ilenei la 8,9 km. la 13 km. Fanetele seculare Valea lui David la 15,2 km. Padurea Frumusica la 15,4 km. la 15,8 km. Padurea Uricani la 17,3 km.
Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 23,5 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea. Langa podul vechi, in a doua jumatate a secolului al XX-lea, a fost construit un pod nou din beton, cu trafic rutier, pietonal, si peste care circula si tramvaie.
Podul Trancu Iasi la 25,1 km. Podul Trancu se afla in Iasi, peste raul Bahlui, la jumatatea distantei dintre Podul din Tudor Vladimirescu si Podul Ros. Actualul pod, lung de 40 m si lat de 6 m, este o pasarela din beton, care inlocuieste vechiul pod din lemn, folosit timp de 75 de ani.
Iazul lui Dumnezeu la 26,1 km.
Tiki Village Iasi la 26,4 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3). Tiki Beach este un amestec intre Delta Dunarii si o plaja de pe litoral.
Belvedere Repedea Iasi la 30,4 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
la 30,5 km. Padurea Icuseni la 31,2 km.
Lunca Mircesti la 31,9 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
la 32,2 km. Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea. Podul din piatra de rau cioplita, care traverseaza raul Zlodica, are o lungime de 25-30 m si o latime de 6 m.
Poiana cu schit Poiana cu cetate la 32,7 km. la 33,5 km.
Cetatea noua a Romanului Gadinti la 37,3 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman. A fost ridicata in 1466 pentru a face parte din cetatile de aparare a Moldovei.
la 51,1 km.
Manastirea Lipova la 52,7 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
la 53,7 km.
Manastirea Plopana la 54,8 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Movila lui Burcel la 55,4 km.
Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 56,5 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636. Podul construit din zidarie de piatra se afla la iesirea dinspre nord a satului, pe DN15B.
la 60,4 km. Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii. Stanca Serbesti prezinta forme interesante, printre care putem aminti Chipul uriasului culcat, Mosul adormit si Fereastra din perete.
Podul de piatra Cosula la 60,9 km.
la 61 km. Ansamblul Manastirii Sfantul Nicolae din Cosula cuprinde Biserica Sfantul Nicolae, casa egumeneasca, arhondaric, trapeza, cuhnii, turn clopotnita, zid de incinta.
Rezervatia naturala Bohotin-Pietrosu la 61 km.
Varful Dorosan la 67,5 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 68,2 km. Conacul de aici a fost mostenit de Alexandru Apostoleanu nepot al familiei fondatoare, Gheorghe si Smaranda Apostoleanu din Focsani. Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
la 68,6 km. Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat. Comunitatea evreiasca din Targu Neamt a fost bine reprezentata in trecut.
Padurea Corhanei Dobreni la 68,7 km.
Valori naturale - Judetul Iasi
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire La Strainasi
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Iasi, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Santurile Cetatii Santurile amenajate ale Cetatii. Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor. Intrebare catre cel care a ascuns geocutia.
  • Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Chiar daca nu vorbesc romana, pot dauna grav geocutiei.
  • Biserica catolica - Ernei Cautand nuci sub salcam. Era mult mai greu sa scot geocutia din ascunzis, fara sa fiu remarcat, decat sa gasesc ascunzisul. Omul care locuieste chiar vizavi de biserica imi urmarea fiercare pas, stand in poarta casei.
  • Am gasit cutia. Vezi inscrisul de la alte geocutii din judetul Sibiu, unde se pare ca l-am inscris din greseala.
  • Cascada Duruitoarea - Muntii Ceahlau Intr-o zi de luni. Aceasta excursie a fost o idee brusca, colegul meu de drumetie nu a mai fost aici, astfel am ales Ceahlaul. In majoritatea cazurilor, urcam pe Ceahlau dinspre Izvorul Muntelui, azi insa am urcat din Durau.
  • Cimitirul Zathureczky - Baraolt Cimitir reamenajat. Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata. Cimitirul a fost recent reamenajat.
  • Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Duminica trecuta am pornit prea tarziu, si s-a intunecat inainte sa ajung la locatie.
  • Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.
  • Podul lui Stefan cel Mare Doua obiective imbinate. Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul. Geocutia era in stare buna, dar putin afectata de condens.
  • Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atractie aproape irezistibila. Pentru cine suie/coboara pe Valea Trotusului cu masina ori cu trenul, datorita alurii sale semete, singulara in contextul culmilor de primprejur.
  • Baile Homorod Ultima oprire pe drum inapoi. Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam, nici o sansa. Vis-a-vis de izvor nu este nici o poteca.
  • De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade. Astept sa se deschida si biserica din vale, din apropierea monumentului sa o pot vizita.
  • Coada Pietrei Mari Dulce ca mierea e cutia patriei. Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei. La propriu, continutul cutiei a ramas la fel de dulce ca atunci cand a gasit-o Sorin Iov (cu un an in urma).
  • Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme. Oprind intr-un loc unde panta s-a redus aproape la orizontala, cu un spatiu larg pentru parcare.
  • Mie mi-a reusit abia la a treia incercare. Fara GPS, vara, m-am multumit doar cu foto si mure.
  • Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras. Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
  • Orasul de Floci O piedica in calea vitezei. In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv. Daca te rupi din zona de confort si acorzi o ora pentru vizitarea sit-ului si a muzeului aferent (1,5 lei), constati ca te integrezi mai degraba vremurilor cand timpul avea rabdare decat secolului vitezei.
  • De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.
  • Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
  • Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa. Nici crucea nu se afla chiar langa izvor, ci la marginea poienii denumita Poiana Crucii.
  • Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta.
  • Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica. Amanand de fiecare data suisul pana la ea, pentru proxima ocazie.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul La Strainasi? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 21 zile!