Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Transalpina

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Transalpina

Transalpina sau Drumul Regilor...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Transalpina - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Piatra sub Piatra lui Kota kota iavardi
Piatra sub Piatra lui Kota
Placa comemorativa Sangeorgiu de Padure Bem Jozsef Petofi Sandor
Placa comemorativa
Intrare in Sicasau Sicasau
Intrare in Sicasau
Orga Cetatuia biserica catolica
Orga
Poteca poteca
Poteca
Lumea cu susul in jos Casa rasturnata Praid
Lumea cu susul in jos

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Transalpina!

>>> Vizitati Transalpina si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Radosi, cea mai apropiata localitate, care se afla la 18,1 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Ruinele castrului roman Jiguru Mare Cetatea Blidaru Melcii Doabrei
Varful Cozia De langa cabana Cozia se urca direct, pe langa cantonul silvic, lasand in dreapta drumul forestier ce coboara spre Calimanesti. Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Cheile Taia Petrila
Lacul Balea Multumesc pt ascunzis. Am gasit geocutia.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus
Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman. Peste 300 de animale sunt ingropate aici.
Cascada Stanisoara
Lacul Negru Ocna Sibiului Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline. Suprafata sa este de 505 m2.
Varful Slanina Muntii Fagaras
Vurpar Am gasit triunghiul si cutiuta. Este resedinta comunei Vurpar.
Dealul Colt si Dealul Zanoaga
Biserica veche din satul Ponoare Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Taul Custura Mica Muntii Retezat Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Refugiul Saruni Muntii Trascau Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole. Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
Casa vulcanilor Densus Cheile Arsasca
Podul roman Ohaba de sub Piatra Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Izbucul Cerna
Manastirea Turnu Am gasit locatia, dar nu si cutia.
Stanca Coltul lui Damaschin Castrul roman de la Chitid
Mina parasita Piciorul Lespezilor Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Am gasit cutia. Am gasit-o.
Izbucul Jalesului
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Pasul Groapa Seaca La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol. Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani? Pasul Groapa Seaca se afla la limita intre judetele Hunedoara si Valcea, altitudinea fiind de cca 1615 m.
Coltul Balaceni Muntii Fagaras Cornetul Pocruiei Saua Ciurila Muntii Retezat
Stejarul lui Avram Iancu Blaj Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Lacul Randunica Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube. Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m.
Cetatea feudala Salasu de Sus Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila.
Poarta sarutului Poarta sarutului, Targu Jiu.
Lacul Valea de Pesti
Arboretumul din Simeria Din pacate nu am gasit cutia, dar locul mi-a placut foarte mult.
Varful Lolaia Sud Muntii Retezat Lacul Galcescu Muntii Parang Refugiul Vistea Muntii Fagaras
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime. Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Valori naturale - Judetul Hunedoara
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Transalpina
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
  • Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend. Multumesc pentru ascunzis.
  • Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta.
  • Capela catolica Iavardi - Valea Rece - Lunca de Jos Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela. Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi. Inaintea cinei servite la pensiunea Fatanyeros, am cautat si geocutia ascunsa la capela catolica Iavardi.
  • In orice anotimp zona arata impecabil. Se vede mana de om gospodar.
  • Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta. Nimic neobisnuit, nu?
  • Carta Vom reveni cu mai multa imaginatie. Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus. Sa ne incordam imaginatia la maximum pentru a-l gasi.
  • Liceul Marton Aron Miercurea Ciuc Spre acasa. Cu multe dificultati, dar am gasit pana la urma si aceasta geocutie.
  • Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Panorama Ciucului Mareszka 2 GeoKret. Am pus in geocutie un GeoKret. Ajutati-l sa ajunga la Venetia.
  • Rapa Rosie Inca una. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie. Rezervatie geologica si peisagistica, cu relief specific de siroire, Rapa Rosie ne-a primit cu mare caldura (la propriu) si ne-a colorat specific dupa-amiaza.
  • Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti. Am ocolit lacul pe la baraj.
  • Izvorul Maria - Izvoru Muresului Izvorul da, cutia ba. Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes. Din pacate, cutia, se pare, ca a disparut.
  • Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca. Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Partea nou construita nu ajuta.
  • Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare Verificare cutie Sapte Scari. Am verificat geocutia, care este in stare buna. Am pus in cutie Trekking GeoKret 2.
  • Varful Harghita Madaras Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata. Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Am pornit dupa pranz, destul de tarziu.
  • Turnul Negru Brasov Fundatia care va sa zica. Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice. Ne-a luat vreo jumatate de ora sa ne dam seama ca fundatia era mult mai mare decat banuiam noi, dar intr-un final am reusit sa gasim cutia in buna stare si ne-am logat vizita.
  • Geotrekking Baile Tusnad Drumetie de o zi. Drumetia planificata initial pentru doua zile a devenit pana la urma o tura de doar o zi. Pe o vreme absolut superba am parcurs traseul Baile Tusnad - Varful Cetatii - Lacul Sfanta Ana - Muchia Lacului - Bixad.
  • Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud. La Cetatea Fetei a functionat o asezare neolitica (cultura Ariusd-Cucuteni).
  • Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges Ascunzis drive-in. Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici. Eram putin si grabit, si vroiam sa folosesc timpul ramas pana la inserare pentru ce era mai important drumetiile planuite.
  • Mofeta - Santimbru-Bai In octombrie. Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Peste statiune s-a asternut deja zapada, si in afara de noi nu mai era nimeni acolo.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Transalpina? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!