Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Straja

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Straja

Statiunea montana Straja, muntii Valcan.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Straja - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Detaliu - 1 cimitir eroi poieni
Detaliu - 1
Oltul de pe balconul de piatra Baile Tusnad balcon piatra stanca Olt
Oltul de pe balconul de piatra
Cetatea Rasnov cetatea Rasnov
Cetatea Rasnov
Suind spre intrarea in pestera casian pestera manastire
Suind spre intrarea in pestera
Fresca dezvelita Cisnadie
Fresca dezvelita
Piatra Rosie Piatra Rosie Muntisoarele
Piatra Rosie

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Straja!

Vizitati Straja si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Lupeni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 5,08 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Lupeni: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Tunelul Dragostei Obreja Am profitat de ziua frumoasa de toamna.
Pestera Sura de Piatra Muntii Trascau
Cotul cu Aluni Tismana Cotul cu Aluni - Tismana.
Sibiu Foarte interesant jocul. Found it today. Am gasit cutia din piata Huet.
Lacul Rades Muntii Retezat Cetatea Capalna Cascada Sila Casa Dinozaurilor Pitici Sanpetru
Podul lui Dumnezeu Peste acest pod trece soseaua ce leaga Baia de Arama cu municipiul Drobeta Turnu Severin. Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Varful Moraru Muntii Godeanu Manastirea Lainici Cheile Balutei
Cheile Teregovei Armenis Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului. Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Varful Godeanu Muntii Godeanu
Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate. Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor.
Castrul roman de la Chitid
Am gasit cutia + 2 soareci. Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Ruinele castrului roman Jiguru Mare
Lacul Randunica Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m. Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube.
Ravena Crouri
Am gasit cutia.
Crucea lui Ursache
Muzeul Trovantilor Costesti GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Case din piatra Ceru-Bacainti Comuna Ceru Bacainti, din județul Alba, este singura localitate din tară unde se mai găsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Grota lui Serban Pestera Epuran Castrul roman Plesa Piatra Puscata Lacul Pietricele Muntii Retezat
Valea Ibanului Bobu Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Pasul Urdele Muntii Parang Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Hornul Magura Dudasului Zlatna La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Saua Gemanarea Muntii Parang Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Valori naturale - Judetul Hunedoara
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Straja
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
  • Am gasit cutia, un loc foarte bun. Frumoasa plimbarea prin padure.
  • In general sunt cam doua feluri de ascunzisuri. Multe geocutii sunt ascunse in mediul urban.
  • Dupa ce cu ocazia minivacantei de 1 mai, am avut mai multe intalniri cu vipere, caini, capuse. Am zis ca pot sa vina si niste paduchi.
  • Ascunzisul era foarte tare.
  • Ruinele bisericii reformate Benic Benic. Am gasit-o relativ usor pe baza descrierii. Cred ca ruinele sunt pe terenul cuiva.
  • Nu este prima data cand urc pe Dealul Cetatii. Am mai gasit si vechea geocutie, disparuta acum.
  • Izvorul Kossuth - Borsec Dupa inserare. Am petrecut ziua parcurgand traseele parcului de aventura de la Grota Ursilor. Tot acolo m-a prins si inserarea, dar nu am putut sa plec, fara sa caut macar o geocutie.
  • Cascada Duras - Muntii Tarcaului Modificari descriere. Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.
  • Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Clipe de neuitat pe care pot recomanda la toata lumea.
  • Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti).
  • Orasul de Floci Tasli Bair. Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
  • Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. Astfel ca, premergator descoperirii cascadei, ne-am bucurat si de imaginea pitoreasca a unei succesiuni de praguri.
  • Drumul Transharghita Transharghita. Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni Cartitele calatoare Hargita 40 si 50. Da, locul este unul deosebit. Mai ales daca este timp frumos.
  • Poate, dezamagiti de lipsa de apa - practic, lipsa cascadei, dar, mai ales, de mizeria din jur, n-am depus suficient interes pentru gasirea geocutiei.Pentru cei care vor mai ajunge la cascada atasam cateva fotografii cu aspectul constatat de noi, pentru a mai atenua din eventuala lor deziluzie.
  • Ruinele cetatii Reka Cetatea Reka, reconstituire. Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din padurea Rica/Rika (Dealul Boldi sau Heghes/Hegyes). Cat si ruinele Turnului de Est de pe varful dealului, interfluviu intre paraiele Rica si Nades/Nadasi.
  • Biserica reformata - Turia de Sus S-a aruncat apa cu tot cu copil. Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea. Recent s-a inlocuit acoperisul de dranita de pe micuta tinda de la intrarea in incinta, sub care se afla ascunsa cutia.
  • Ochiul Beului Ochiul Beului. In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului. Lacul m-a fascinat prin culoarea sa de smarald.
  • Biserica Neagra Brasov Cutiuta mica-mica. Am gasit nanocutia, si eu.
  • Rezervatia Gura Dobrogei Remediere confuzie creata. Se pare ca coordonatele gps ale geoobiectivelor Pestera La Adam si (rezervatia) Gura Dobrogei au fost schimbate intre ele (anuntate gresit). Nu am fost atent la aprobarea noilor geoobiective la vremea respectiva, si astfel s-a creat o confuzie.
  • Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e. Aceasta geocutie a fost gasita ultima data acum doi ani.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Straja? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!