Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Magura Uroiului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Magura Uroiului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Magura Uroiului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Inceputul potecii Murfatlar rezervatia padurea Fantanita izvor
Inceputul potecii
Apa nepotabila colina parcul izvorul Gorunul strada Moldova
Apa nepotabila
Vedere din cetate
Vedere din cetate
Biserica pahomie schit
Biserica
Izvor popular Bucin Praid izvor Doisprezece 12 apa
Izvor popular
Cozlucul (stanga) vazut de pe Pietrele Mariei Cozluc Macin
Cozlucul (stanga) vazut de pe Pietrele Mariei

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Magura Uroiului!

>>> Vizitati Magura Uroiului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Uroi, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,86 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Uroi: 11
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime. Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Cascada Cataractele Lotrului
Mina de bauxita Comarnic Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Boga
Gura Raului Am gasit cutiuta. Barajul are si scopul de a atenua viiturile si de a produce energie electrica.
Complexul megalitic Muntele Mic Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan. Pe una dintre stanci se afla o scriere rupestra, petroglife ce nu au putut fi interpretate pana in acest moment.
Moloch Punct de belvedere
Turnul rotund Crivadia Incepand din secolul XVI acesta strajuia vechiul drum ce lega Transilvania cu Tara Romaneasca prin pasul Valcan. Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Am gasit geocutia ascunsa langa Ghetarul Focul Viu.
Turnul Olarilor Sibiu I found the small box, right like in the description. Am gasit cutiuta.
Cascada Scorusu
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad. Castelul si ruinele uzinei de  mercur sunt vestigii arhitectonice ale exploatarii cinabrului din zona Zlatna - Izvorul Ampoiului.
Muntii Tarcu Molhasul Mare de la Izbuc
Cetatile Radesei Am gasit geocutia ascunsa langa Cetatile Radesei.
Refugiul Carja Muntii Parang Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m. De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Cascada Ciucas Am fost la cascada Ciucas cu bicicleta.
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Parcul Petofi Sandor Sibiu In 2007 in parc a fost inaugurat un monument artistic interesant, denumit Tunul din fan. Am gasit cutia ascunsa in zid.
Gura Bucurei Muntii Retezat
Pietrele Caprei Cheile Fenesului Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes. Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
Varful Peleaga Da, cu adevarat Retezatul are peisaje spectaculoase, care depasesc cu mult celelalte grupe ale Carpatiilor. Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007.
Lacul Rasucit Muntii Retezat
Rezervatia de stepa Dealul Zackel Dealul Zackel este o rezervatie naturala de tip mixt, situata pe teritoriul administrativ al comunei Slimnic. Accesul se face din DJ14 Sibiu - Slimnic, iar din Slimnic pe drum de tara si poteca inca 2 km.
Balta cu namol Ocna Sibiului Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
Detunata Goala
Cheile Borzesti Am gasit aceasta geocutie. Am gasit geocutia. Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti.
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878. In data de 5 mai 2024, in noaptea de Inviere, biserica a fost distrusa in totalitate de un incendiu, cauzat probabil de o lumanare aprinsa si lasata nesupravegheata.
Poarta Bucurei Muntii Retezat Varful Lolaia Nord Muntii Retezat Lacul Vidra Refugiul Stanuleti Lapusnicul Mare
Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia. Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania.
Lacul Violeta Saua Valea Marii Muntii Retezat Galeriile romane Vulcan
Valea Ibanului Bobu Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Valori naturale - Judetul Hunedoara
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Magura Uroiului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Podul pietonal Garasos hid Nostalgie. Intr-o plimbare nostalgica la Oradea, am gasit geocutia.
  • Vila Franka Sighisoara Priveliste superba. Great view.
  • Parcul Colina - Cluj Colina. O plimbare scurta pana la marginea orasului. Multumim.
  • Parcul de aventura Balu - Harghita Bai La ciot am ajuns pe malul lacului. Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park. Toate investitiile s-au facut in detrimentul padurii de conifere.
  • Pseudosphaera - Targu Mures Inscriptia de pe statuie. M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Din cate am inteles, lumina cade astfel pe text, incat se poate vedea doar 2-3 zile pe an, in jurul datei de 3 noiembrie.
  • Baile Cibre - Frumoasa Ascunzisul bailor. Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Disparand ornamentul cu simbolurile secuiesti, indeosebi soarele.
  • Izvor pe malul Oltului - Sfantu Gheorghe Nu ma tem, adica da. Ajungand la fata locului, am constatat, ca de fapt izvorul este o captare de apa. Zona fiind una de protectie cu regim sever.
  • Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Am ajuns la aceasta cetate, de existenta careia nu stiam pana acum.
  • Liceul Marton Aron Miercurea Ciuc Ascunzisul Liceul Marton Aron. Nu am participat la ascunderea acestei geocutii, si totusi, stiam exact unde este ascunzisul. Un ascunzis bine ales, o geocutie pe masura, demna pentru locatia prezentata.
  • Baia Calugarilor Interesant loc. Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
  • Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii. Ce a cuprins ascunzisul de pe dealul de vizavi (dincolo de valea Fitod - Capul Fagului), cel de la Capela Xanthus.
  • Ce poti vedea in Racos? Coloanele de bazalt sunt cele mai cunoscute.
  • Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare 9 din cele 7 scari. Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.
  • Biserica ortodoxa - Fagetel Ascunzis gol sau nu. Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format. Cum si eu trec de cateva ori pe an prin zona, odata, am sa fac efortul suplimentar - nici nu e mare lucru - de a trece pe la ascunzis.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului Nu. Nu, in august, nu. Am fost de vreo trei ori in Cheile Chediului, bujorii gasindu-i cand am fost pe la mijlocul lui mai.
  • Cheile Borzesti Zona este rezervatie naturala. Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. In jurul orei 14:00 am gasit aceasta geocutie.
  • Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Locatie accesibila auto.
  • Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia. Am prins o zi frumoasa pentru acest loc interesant creat de natura.
  • Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie.
  • Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atractie aproape irezistibila. Pentru cine suie/coboara pe Valea Trotusului cu masina ori cu trenul, datorita alurii sale semete, singulara in contextul culmilor de primprejur.
  • Se urca pe cararea de langa izvor. Este destul de abrupt.
  • Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Din pacate momentan nu m-am putut baza pe ajutorul unui gps.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Magura Uroiului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!