Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cetatea Colt

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Colt

Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Dupa 18 km ajungem in satul Colt, unde pe malul drept geografic al Rausorului se inalta cetatea Colt.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Colt - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Gura Portitei 9 Gura Portitei
Gura Portitei 9
Iarna Sadovanu
Iarna
Indicator turistic indicator turistic Piatra Sipos
Indicator turistic
Izvor izvor Salus Sute
Izvor
Fereastra din casa scarii Apalina Reghin castelul Huszar castel ruine
Fereastra din casa scarii
Paraclisul Manastirii Tarnita Manastirea Tarnita Magura Odobesti
Paraclisul Manastirii Tarnita

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Colt!

Vizitati Cetatea Colt si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Suseni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,26 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Suseni: 4
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Lacul Lolaii Muntii Retezat Varful Lacului Muntii Retezat Furnalul Govajdia
Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei Este culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi. Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
Piatra Grohotisului Varful Custura Muntii Retezat
Saua Gemanarea Muntii Parang Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Cascada Roset Dealul Gornacelu
Cariera de marmura Bucova Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit. Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Varful Judele Muntii Retezat
Refugiul Carja Muntii Parang Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m. De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier Aici nea Costica a adunat peste 2 mii de flori de mina, din zonele Ocna de Fier, Dognecea, Oravita, Anina, Moldova Noua, dar si de peste hotare. Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113.
Biserica unitariana Rosia Montana
Traseul celor 3 Fortificatii Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai. Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am gasit cutia ascunsa.
Iezerul Ighiel Castrul roman Agnavie Zavoi Varful Olanelor Muntii Godeanu
Ruinele fostei scoli din Merisor Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor. A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor.
Castrul roman Plesa
Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate. In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada.
Culele de la Maldaresti In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Piatra Despicata Piatra Despicata, Rosia Montana.
Pestera Iedului Baia de Fier Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier. Este o cavitate cu o adancime de 300 m.
Triunghiul misterios Triunghiul misterios din padure.
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Iezerul Muntinului Masa tacerii Cascada Stanisoara
Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Cheile Ampoitei Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Poarta Raiului Fundatura Ponorului Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului. Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor.
Varful Parangul Mic Muntii Parang
Taul dintre Brazi Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
In data de 5 mai 2024, in noaptea de Inviere, biserica a fost distrusa in totalitate de un incendiu, cauzat probabil de o lumanare aprinsa si lasata nesupravegheata. Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878.
Podul de la Megiureca
Accesul a fost ceva mai dificil. Gasita in stare buna. Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Lacul Verde Muntii Parang Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei. Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Tunelul Ad Orientem Teregova Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879. Linia care se afla in apropierea Pasului Domasnea (Porta Orientalis, Poarta Orientala) la aproximativ 1,6 km nord-vest, a fost considerata principala legatura a lumii europene cu Orientul.
Tumulul Gramurada lui Ticu Susani La nord de localitatea Susani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un sit arheologic. Movila numita Gramurada lui Ticu, situata la 540 m nord de biserica si la 20 m sud de calea ferata, este un sanctuar de epoca hallstattiana.
La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Cheile Cosustei
Obiective cultural-istorice - Judetul Hunedoara
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Colt
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Gasita in stare buna. M-am urzicat de vreo 5 ori.
  • Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. La fel ca toate celelalte cetati si aceasta este in uitare si neamenajata.
  • Mestecanisul Reci Ostasul impietrit. De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Am gasit si geocutia de mai multe ori, asa ca era si timpul sa anunt si pe acest site.
  • Babele de sub Varful Piatra Mare Ciuperci de piatra cu refugiu. Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra. Dar varful Pietrei Mari fiind atat de aproape, in apropiere cu o geocutie negasita inca de mine, am urcat si aici.
  • Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii. Intreaga parte de intrare trebuie periata pentru a gasi ascunzisul.
  • Pasul Liban Spre varful Amza. Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-). Dupa-masa la ora 5 am pornit sa caut ascunzisurile de pe varful Amza, respectiv Stanca Minunata.
  • Coloanele de bazalt de la Racos Impresionant. Am trecut prin Racos la intoarcerea dintr-o delegatie la Targu Mures. Era dupa-amiaza tarziu, si am reusit sa vizitez aceasta cutie, dar la crater n-am mai ajuns.
  • Biserica Neagra Brasov Loc fain. Florin, Lumi si usmile. Nice place.
  • Casuta de pe muntele Cucu Puncte auxiliare. Au ajuns. Dar sunt aprobate manual, pentru verificarea corectitudinii coordonatelor.
  • Livada Postei Usor. Logbook ud, necesita intretinere.
  • Orasul de Floci Indreptari. Pacat ca n-ati cautat cutia, pentru ca ati fi putut vedea, de aproape, un important monument artistic. Crucea Inalta, ce are legatura cu istoria Targului de Floci.
  • Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari. Teoretic marcajul cruce albastra ar trebui sa ne duca pana la Piatra Zimbrului.
  • Macin Scurtatura sa zicem. Ca sa gasim ascunzisul a trebuit sa scurtcircuitam oarecum traseul tuistic al crestei Pricopanului. Insa variatia a fost binevenita chiar daca a venit la pachet cu ceva obstacole suplimentare.
  • Muzeul National Secuiesc - Sfantu Gheorghe MNS - Sfantu Gheorghe. Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Locatia este acum mult mai buna fiind in conditii perfecte.
  • Era o excursie foarte interesanta noaptea. Ne intoarcem data viitoare ziua ca sa facem fotografii.
  • Pestera Zmeului - Androneasa Fara cutie sau prea bine ascunsa?. Cautat, dar din pacate nu am gasit cutia. In schimb o gramada de urme de urs, si cu toate ca este relativ aproape de sosea, locuri salbatice si splendide.
  • Dar am gasit si aceasta geocutie. Este un ascunzis foarte bun.
  • Cascada Ciucas Intr-o zi fierbinte de vara. Am fost la cascada Ciucas cu bicicleta. Este prima mea geocutie gasita fara GPS, numai dupa descriere.
  • Stanca cu brazi - Stogul de piatra Stanca cu brazi - Stogul de piatra. Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. Nu a fost chiar simplu sa ajung la Stogul de piatra datorita drumului de aceasta data inghetat, copacilor rupti de zapada cazuti pe traseu si nu in ultimul rand puscasilor ce pazeau zona.
  • E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Nu e tumulus pentru ca ar atrage atentia, nici de o groapa acoperita cu pietre pentru ca eu insumi sunt satul de scormonit printre pietre dupa geocache-uri.
  • Varful Pietros - Muntii Calimani Doua cutii in acelasi ascunzis. Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.100 m), cel mai inalt din Muntii Calimani.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Colt? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!