Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Valea Uzului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Valea Uzului

Valea Uzului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Valea Uzului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Lacul Verde 9 Lacul Verde Sancrai Mures
Lacul Verde 9
Detaliu cu urmele de plasarea dinamitei? arcada chei tisita
Detaliu cu urmele de plasarea dinamitei?
Galeria principala Pesteri in mulaj
Galeria principala
Oul de piatra Piatra Tabulata Siculeni muntii Harghita
Oul de piatra
Zid de piatra Valea Stramba trambulina sarituri schi
Zid de piatra
Materiale de constructie Turnul Apor Baile Tusnad
Materiale de constructie

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Valea Uzului!

Vizitati Valea Uzului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Valea Uzului, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,73 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m. Zona cea mai inalta a muntelui este reprezentata de un platou central, cu o latime de 1 km si lungime de 6 km, dispus pe directia nord-sud.
Magura Odobesti Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Pasul Liban Este denumit si Saua Liban, Pasul Sicas, Pasul Sicasau. Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-).
Piatra cu ceaun Stogul de piatra Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor.
Biserica catolica Barzava Se poate vizita de pe DN 12 prin Delnita (din apropierea capelei Sfantul Ioan 2 km), respectiv de la statia de autobuz aflata la nord-est de aceasta (500 m). Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa.
Grotele militare de pe Muntele Cristes Muntele Cristes, de 1451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
Varful Ascutit (Hegyes) este un promontoriu dintre doua vai inguste, care se afla la nord-vest de localitatea Cernatu de Sus.
Sancraieni Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc.
Sub podul CFR Baile Tusnad Am gasit repede si usor aceasta geocutie. Dupa ce mi s-a semnalat posibila disparitie a geocutiei ascunse aici. Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site.
Moara de apa Batanii Mici
In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta. In decurs de 300 de ani, sateni au reconstruit biserica nu mai putin decat de 5 ori.
Cetatea de pe Dambul Sarat
Pentru ca stiam zona, nu am dat atentie descrierii accesului la ascunzis. Hartile traseelor prezentate pe muntesiflori. Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat.
Baltile Nemirei Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget. Balta mica are dimensiunile de 5o m x 20 m si adancimea, probabil, nu mai mult de 1 m, avand tendinta de colmatare, cea mare este relativ circulara, cu diametrul de cca 70 m, si pare a avea 2-3 m adancime.
Biserica unitariana Martinis Oaza Nicoleni
Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber. In urma unor lucrari care au inceput in iunie 2018, au fost amenajate terenuri de sport, piste de alergare, terenuri de joaca pentru copii, si un turn de observatie.
Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Capela Sfanta Ana Tomesti Capela a fost construita de o bogata familie locala, Sandor, in 1861. Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Biserica este o expresie a stilului arhitectural (popular) moldovenesc. Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori.
Izvorul de apa minerala Rezes
Casa de studii a piaristilor Miercurea Ciuc Cladirea se afla in spatele Liceului Teoretic Márton Áron din Miercurea Ciuc. Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului.
Cascada Duruitoarea Muntii Ceahlau Aceasta excursie a fost o idee brusca, colegul meu de drumetie nu a mai fost aici, astfel am ales Ceahlaul.
Manastirea Plopana Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
Harghita Racu Fara poteca marcata, era interesant drumul prin padure. Daca iti plac varfurile Harghitei, iti recomand ascunzisul de pe varful Harghita Siculeni, respectiv panorama de pe Varful Tesit din apropiere.
Lacul Ilieni Parca toata lumea e inghetata.
Biserica Neagra Brasov Foarte interesant locul in care este ascuns. Nu puteam sa ratam aceasta cutiuta. Am gasit nanocutia, si eu.
Babele Gurghiului S-au format prin erodarea eoliana diferentiata a diferitelor straturi geologice in care sunt sculptate. Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
Vulcanii Noroiosi Baile Homorod Vulcanii noroiosi (izvoarele noroioase) se afla intre localitatea Homorod (Hameruden), dealurile Griedenreeg si Kohlenreeg. La sud-est de sat, la aproximativ 1 km est de la confluenta Homorodul Mic si Valea Mare (Kosdbach).
Saua Geamana Muntii Vrancei
Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa. La initiativa unor civili care se intereseaza de astronomie, cu ajutorul orasului si a unor firme locale, cladirea observatorului a fost construita intre 1989-1991.
Ochiul Huitoarei Mie mi-a reusit abia la a treia incercare. Un GPS bun te conduce cu exactitate la ascunzis.
Copacul lui Tarzan Lacul Sfanta Ana Daca va intereseaza povestea copacului, cereti paznicului sa va povesteasca. Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului.
Tinovul Apa Rosie Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna.
Biserica fortificata din Darjiu Una din cele sase biserici fortificate din Transilvania incluse in anul 1999 pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial. Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu.
Fagul tunel Satu Mare Langa drum putem vedea un sir de case de vacanta. Aproape de capatul estic al comunei Satu Mare, se bifurca un drum asfaltat care ne duce paralel cu paraul Bradestii Mari, catre est, apoi spre nord-est.
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Valea Uzului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
  • În drum spre La Oclos, de unde urma sa urcam pe Șoiu Mare, am trecut pe la capela catolica de la Valea Uzului, sperand sa gasim cutia, chiar daca era inca intuneric. Am gasit-o destul de repede, in buna stare - uscata -, doar creionul s-a cam dezmembrat, iar jurnalul este aproape plin.
  • Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.
  • Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice. Gasindu-le destul de curate, avand in vedere imensa populatie care a poposit atunci pe pantele lor.
  • Varful Cozluc - Muntii Macinului Eroare, Sulucu e Cozlucu. Dintr-o eroare impardonabila - nostra culpa - am botezat varful Cozluc, unde am instalat o geocutie, cu numele altui varf, Suluc (care sunt, de fapt, doua, Mic si Mare). Rugam admnistratorul site-ului sa inlocuiasca in titlu si in text numele Suluc cu Cozluc, iar pe cel care va gasi primul cutia, sa faca, atat pe coperta jurnalului, cat si pe eticheta cutiei, corectura necesara.
  • In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra. Acpoerisul pare renovat, cu folie pe sub sindrila.
  • Cascada Supanu Provocare. O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei. Veniseram pregatiti sa inlocuim cutia si carnetelul, pe care SorinIov le-a gasit deteriorate.
  • Stanca Kossuth - Harghita-Bai Dupa ani si ani. Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.
  • Cetatea Tartod Cutia nu mai este. Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era. Ne-am obosit cu copiii, dar era foarte frumos si doar copiii erau suparati din cauza ca a disparut cutia.
  • Am pornit de langa Lacul de baraj Frumoasa, pe Drumul Fanului. Initial pe asfalt, apoi pe o sectiune unde s-au abandonat lucrarile de constructie a drumului.
  • Am gasit si aceasta geocutie. Coordonatele sunt mai bune acuma, dar dupa mine geocutia se afla la sud-vest de izvorul Bilascu.
  • Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare. Pe drumul principal din Targu Ocna o tablita indicatoare ne arata directia spre salina.
  • Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului. Dupa ce am rascolit toate stancile si intors o cioata uriasa crezand ca aceasta cutie este una de iaurt de 1 kg.
  • Capela din Deal - Bancu Atentie la neatentie. In drum spre Varful Uriasul, trecand prin cimitirul de pe Dealul Calvarului, am zis sa verific starea cutiei. Desi am atras atentia ca trebuie umblat cu grija la ascunzis, eu insumi am manevrat cu neatentie cutia, care era bine-mersi la locul ei.
  • Santul cetatii - Moacsa Toponimia Santul cetatii. Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Coordonatele sunt ale geocutiei, care se afla la 10-15 m nord-vest de santurile adanci de 4-5 m.
  • Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Intre scandurile gardului n-am gasit decat un cpat de bat ce obtura un spatiu gol.
  • La stanci - Paraul Boghii Hrib fara palarie, tobogan, si cap de animal culcat. Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere. Am facut un fel de traseu circuit in valea larga din jurul izvoarelor Paraului Boghii.
  • Panorama Ciucului Mareszka 2 GeoKret. Am pus in geocutie un GeoKret. Ajutati-l sa ajunga la Venetia.
  • Cernobil Targu Mures Ascunzis protejat. In apropierea ascunzisului, m-am intalnit cu un agent de paza si cainele lui. Probabil am fost suspect, cautand prin zona.
  • In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Odata sambata, dinspre Pestera Studentilor.
  • Lacul Tivoli - Sovata Cred ca localizarea a fost incorecta. Din cate observ eu, poza atasata este facuta pe partea din sud-vest a lacului. Iar ascunzisul se afla pe partea din est, intr-o zona mai greu accesibila.
  • Baile Martanus Reabilitare jurnal. Am gasit ascunzisul si cutia in el. Dar a durat ceva extragerea ei din mica scorbura, careia i s-a ingustat gatul.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Valea Uzului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 23 zile!