Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Valea Iavardi

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Valea Iavardi

Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece. Valea paraului Iavardi este cunoscuta prin formatiunile sale stancoase, compuse din calcare triasice.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Valea Iavardi - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Crucea de pe Varful Tatalui in martie Muntele Tatalui
Crucea de pe Varful Tatalui in martie
Trovanti Pietrele Rotunde Chiojdu
Trovanti
Pereti de sare munte sare Lopatari
Pereti de sare
Icoana de hram a Manastirii Cotesti cotesti manastire
Icoana de hram a Manastirii Cotesti
Cetatea Rupea 2 Rupea cetate
Cetatea Rupea 2
Cetatea Dealu Frumos Dealu Frumos Schonberg
Cetatea Dealu Frumos

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Valea Iavardi!

>>> Vizitati Valea Iavardi si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Poiana Fagului, cea mai apropiata localitate, care se afla la 4,25 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Desi am urcat seara tarziu, a fost minunat. Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza. Am luat-o pe calea directa.
Muzeul palariilor de paie Criseni Szocs Lajos, al carui familie de trei generatii se ocupa de fabricarea de palarii de paie, s-a hotarat sa infiinteze primul Muzeu al Palariilor din Paie din tara la Criseni. Muzeul a fost infiintat intr-o casa taraneasca traditionala renovata.
Casa Nagy Jafet Targu Secuiesc Cladirea-monument istoric a fost donata parohiei reformate, in prezent sa afla in stare neglijata. Casa Nagy Jafet construita in anul 1829 se afla pe strada Garii numarul 21.
Pasul Liban Este denumit si Saua Liban, Pasul Sicas, Pasul Sicasau. Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-).
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Podul medieval Soldanesti Falticeni Monument istoric, podul de piatra din cartierul Soldanesti, municipiul Falticeni, a fost construit in secolul al XV-lea. Podul medieval peste raul Somuzul Mare se afla pe strada Tudor Vladimirescu.
Toaleta publica automata Miercurea Ciuc Este dotata cu sistem automat pentru spalare si dezinfectare, sistem de aerisire si odorizare, iluminare interna automata, sistem de siguranta. Toaleta publica de pe piata Gal Sandor a costat 319 mii de ron.
Cascada Scaricica Comanesti Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada. Am nimerit locatia mergand prin padure.
Tipia Ormenisului Racos
Dar Varful Viscolul este mai cunoscut, si mai accesibil. Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor Ocupa lunca de pe partea dreapta a Bistricioarei, are o suprafata de 15-16 hectare. Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Ciuperci de piatra Harghita Ciceu Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992. Construit in secolul al XV-lea, in stil gotic, reconstruit in secolul al XVIII-lea in stil baroc.
Terenul de airsoft Ciceu Terenul de airsoft si paintball din Ciceu.
Varful Baesul Am gasit geocutia ascunsa pe varful Baesul de langa orasul Toplita.
Se mai numeste is Peretele Lapos. Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Fantana Vestita Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Varful Sandru Mare Muntii Nemirei Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649.
Saua Ciobanilor Muntii Rarau
Dealul Pivnitele Mari Moacsa Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona. Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective.
Biserica catolica Toplita-Ciuc
Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala.
Crucea Ciobanului Poiana Sarata Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Cetatuia Ideciu de Jos Faleza raului Trotus Comanesti
Varful Magura Casinului Magura Casinului, avand 1165 m, este ultimul bastion din nordul Muntilor Vrancei de dincolo de 1000 de metri, aflat la granita lor cu Subcarpatii.
Cimitirul din Bodvaj Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere. Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua.
Belvedere Ghilcos
Fostul Azil de Batrani, azi Spitalul de neuropsihiatrie din Targu Secuiesc, se afla pe strada Garii la numarul 35. Cladirea a fost construita in anul 1897.
Atia Mofeta Harghita-Bai Drumul Siculicidiumului
Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe m-am intalnit cu cel care a ascuns aceasta geocutie, respectiv cu primii gasitori.
Varful Toaca Masivul Ceahlau Zona cea mai inalta a muntelui este reprezentata de un platou central, cu o latime de 1 km si lungime de 6 km, dispus pe directia nord-sud. Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Tinovul Luci Muntii Harghita Mlastina propriu-zisa are dimensiuni mai mari ca rezervatia, formand o zona de protectie naturala pentru plantele ocrotite. Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Casinu Nou Dupa ce ne-am invartit putin in jurul ascunzisului, am citit mai atent instructiunea ajutatoare si am gasit cutiuta ascunsa.
Oricat am scormonit la baza stalpului in cauza n-am dat peste geocutie.
Cimitirul vechi din Jigodin Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Casa cu cerb Sighisoara Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih. Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1.
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Valea Iavardi
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Biserica catolica - Petriceni - Sanzieni Cautand la lumina frontalei. Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca. Cand am ajuns la biserica catolica din Petriceni s-a inserat deja, asa ca nu am vazut mare lucru.
  • Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. Am fost cu bicicleta, a fost fain.
  • Dealul Melcilor Priveliste frumoasa. Am gasit cutia. Privelistea este, intr-adevar foarte frumoasa.
  • Biserica catolica fortificata - Bancu O noua cutie in locul celei disparute. Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita. Biserica fortificata apartine satului Ciucsangiorgiu.
  • Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges. Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Desi ascunzisul este la indemana, cred ca soferii sunt prea grabiti ca sa mai si opreasca in varful rampei.
  • Lunca de Sus Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei. Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Felicitari trekkingklubului pentru ideea de a evidentia acest interesant obiectiv.
  • Lacul Ciucas - Baile Tusnad In vizita. Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia.
  • Parc aventura Adrenalin Plus - Sovata Pastele Romano-Catolic II. Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus. Dormea inca, somnul de iarna.
  • Podul lui Stefan cel Mare Podul domnitorului. Am (re)gasit locatia, mereu in alte straie. Sunt a 4 oara in preajma ei, fara succes in a gasi comoara.
  • Sibiu Cine are mana mare. Am gasit cutia din Piata Albert Huet. Cine a scris Wacth out for the tree a avut dreptate, dar mai bine era Watch out for the hollow, deoarece cine are mana mare poate ramane blocat :)).
  • Geo Negoiu - Muntii Fagaras La mare altitudine. Am reusit sa ajung in sfirsit si la aceasta cutie aflata pe Negoiu. Am parcurs un frumos traseu.
  • Poian Stanci si dealuri verzi. Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari. Geocutia poate fi gasita foarte usor, chiar si fara gps.
  • Varful Vitos Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata. Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam. Ramasesem pe un prevarf admirand stancile de sub picioarele noastre.
  • Cetatea Malaiesti - Salasu de Sus Inainte si dupa renovare. Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Chiar daca totul pare fortat, e bine ca au dat atentie acestui obiectiv istoric, si repus in valoare.
  • Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea Cu lanterna. Dupa terminarea turei prin zona, cu putinele indicatii date de ascunzator, am purces la cautarea obiectivului. La lumina lanternei, fara beneficiul pozelor, mi-a luat ceva timp.
  • Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Cu siguranta o s-o mai caut cu alt prilej.
  • Am ajuns la fata locului in jurul amiezii. Izvorul era inconjurat de localnicii, care carau apa, unii pentru baut, alti pentru gradina.
  • Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. :)) Data viitoare o sa ne echipam corespunzator.
  • In aceasta dupa masa am vizitat din nou mai multe ascunzisuri din Baile Tusnad. Am pus cate o geocutie noua.
  • Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos Felicitari organizatorilor. Am gasit acest ascunzis din intamplare. Ne-am trecut in carnetel si am lasat in cutie o cruciulita sfintita de culoare violet.
  • De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.Cat despre cutie, nu mai e, pentru ca panoul publicitar unde ar fi trebuit sa fie nu mai e (dovada in fotografia atasata).
  • Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna. Ascunzisul poate fi gasit usor, chiar si fara gps, numai pe baza instructiei ajutatoare.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Valea Iavardi? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!