Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Valea Garbea

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Valea Garbea

Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. Localitatea este strabatuta de linia de cale ferata 501.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Valea Garbea - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Indicator drum forestier Valea Intunecoasa
Indicator
Platoul central Varful Toaca Ceahlau
Platoul central
Cladirea vecina Bontida castel Banffy
Cladirea vecina
Intrarea in turn Valchid Waldhutten
Intrarea in turn
Parau prin noroi parau drum forestier padure
Parau prin noroi
Varful Mosului dealul mosului sarata
Varful Mosului

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Valea Garbea!

Vizitati Valea Garbea si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Valea Garbea, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,48 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Piatra Mesei Carta Cascada Pastaia Muntii Vrancei
Varful Colos Muntii Ciucului Am pornit de langa Lacul de baraj Frumoasa, pe Drumul Fanului. Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta.
Grotele militare de pe Muntele Cristes Muntele Cristes, de 1451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Poduri din lemn Jigodin In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod. Podul din lemn de peste Olt este mai interesant, fiind construit in intregime din lemn, iar structura rezista inca, si azi.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Conacul Lazar Toplita-Ciuc Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Dealul Kolcza Sfantu Gheorghe Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli.
Popasul pasarilor Sanpaul
Succes Siculeni In sfarsit, am reusit.
Varful Munticelul Criminis
Baile Cibre Frumoasa Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul.
Piciorul Schiop Masivul Ceahlau
Dealul Pivnitele Mari Moacsa Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona.
Izvorul de Sus Baile Homorod Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod. Pe o faneata care se afla printre case, intre strada pietruita si paraul Bailor.
Piatra Gaurita Bixad Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad. Este o stanca cu o gaura, care azi este colmatata.
Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003. Targu Secuiesc mai are o biserica catolica, Sfanta Treime, dar este departe de noul cartier de blocuri din partea vestica a orasului.
Izvorul Maria Izvoru Muresului Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie.
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Mlastina cea mare Remetea
Capela Sfanta Ana Tomesti Capela a fost construita de o bogata familie locala, Sandor, in 1861. Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Cuptor de ars var Darmoxa Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas. Este legat de Turnul Cositorarilor prin Galeria Arcasilor.
Biserica Manastirii Sighisoara Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea. Azi biserica evanghelica, aici a functionat manastirea calugarilor dominicani intre secolele XIII si XVI-lea.
Poian Localitatea este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe drumul judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia. Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari.
Troita Eroilor Cosnea Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Podul acoperit Urmanczy Toplita Podul a fost construit la initiativa (si, probabil, pe cheltuiala) familiei Urmanczy in anul 1871.
M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?
Varful Harghita Ciceu Harghita-Bai
Biserica unitariana si reformata Filias Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit. Biserica mentionata pentru prima data in 1630, a fost initial o biserica medievala catolica, care a devenit unitariana in timpul Reformei.
Varful Geamana Muntii Tarcaului Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Izvorul Varvapai Baile Tusnad Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii. Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire.
Si-a capatat forma actuala in anii 1937-38, prin extinderea vechii biserici medievale, construite pe la sfarsitul secolului al 13-lea. Am gasit si aceasta geocutie.
Mesteacanul pitic Borsec Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie. Borsecul este zona cea mai sudica unde se mai gaseste.
Baile Adorjan Ciucsangeorgiu Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009. Azi este folosita cu placere, atat de turisti, cat si de catre localnici.
Necropola tumulara Dealul Pietros Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic. Situl arheologic are o suprafata de aproximativ 50 hectare, si se intinde pe platoul crestei, avand o lungime de 2,5 km si latime de 200-250 m.
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani Inainte de a ajunge la sanatoriu este manastirea noua Bisericani, ce are vizavi o bisericuta cu cioata bradului din legenda cu aparitia Maicii. Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.
Lunca Mircesti Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
Varful Cracu Geamana Muntii Tarcaului
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Valea Garbea
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Un ascunzis bine gasit. Fotografia ce-l descrie e hotaratoare.
  • Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Acest esec nu a micsorat decat foarte putin satisfactia atingerii acestui interesant obiectiv, el implinind un frumos traseu pe care il parcursesem pana atunci (Piatra Tabulata, Cetatea Racu, Varful Madaras, Mlastina Seche).
  • Concretiuni de Feleac Noroc cu imaginile postate. Salutari. Pozitia satelitilor a fost cam nefavorabila, dar in cele din urma am descoperit ascunzisul in care zace comoara cea mare.
  • Turnul Negru Brasov Am trecut si noi pe aici. Harabeck si Iris (UC Team). In Travel bug.
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi Urlatoarea. Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.
  • Darlos Darlac. Cutiuta interesanta (3x14.5) intr-un loc si mai interesant.
  • Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Anuntare puncte auxiliare. Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Un lucru foarte bun, care ajuta la orientare.
  • Rosen Garten Necesita intretinere. Am gasit cutia.
  • Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. Astfel ca, premergator descoperirii cascadei, ne-am bucurat si de imaginea pitoreasca a unei succesiuni de praguri.
  • Baile Sarate - Sangeorgiu de Mures Inainte de concert. Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes. In acest timp am trecut de mai multe ori pe aici, cautand un ascunzis bun pentru o geocutie.
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget Fotografii de nota 10. Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Apropo de fotografiile postate, sunt absolut exceptionale, mai ales din punct de vedere documentar.
  • GK Hotel Szent Kristof Bardocz1 GeoKret. Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB.
  • Varful Pietros 2 - Muntii Calimani Una prea plina, cealalta prea goala!. Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf. Din pacate, ascunzisul descris aici, era, zicem noi, gol.
  • Am vizitat podul ce n-a fost intr-o zi fierbinte de vara. Am profitat de o iesire cu bicicleta in zona pentru a bifa obiectivele semnalate de dl.
  • Si pentru gasirea geocutiei. Ce pacat ca nu ati anuntat gasirea cutiutei mai devreme.
  • Cetatea Liteni Multumiri pentru ascunzatoare. Am profitat de vacanta copiilor si am dat o fuga la Liteni. Imi place mult cetatea dar nu cred ca mi-ar fi placut sa fiu soldat in epoca medievala.
  • Coada Pietrei Mari Trecatoarea bat-o vina!. Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Cand sa abandonez, Taaa-taa.
  • Muzeul de apa minerala Tusnad Muzeu Tusnad Sat. La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Parcarea este in spatele muzeului, dar accesul este permis doar daca vii dinspre Sansimion (linie continua).
  • Izvorul Piricske - Muntii Harghita Izvorul Piricske. Acest drum m-a intrigat de multa vreme. Acum i-am acordat mai mult timp si asa am descoperit si izvorul, si hotelul si partia de schi.
  • Am gasit cutia dumunica, este intr-o stare buna capacul fiind putin crapat, am inpachetat-o bine intr-o punga pentru a nu patrunde apa.
  • Stancile Turnuri La o inaltime bunicica. Dupa un urcus pronuntat am ajuns la aceasta geocutie. Un ascunzis foaret bun.
  • Piatra Scrisa - Piatra Mare Piatra era la locul ei!. Doar Piatra Scrisa. La locul indicat de GPS am gasit mesajul geotrekking intr-o folie A4 si carnetelul, ambele la baza crevasei.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Valea Garbea? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!