Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Drumul Transharghita

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Drumul Transharghita

Drumul Transharghita

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Drumul Transharghita - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Izvorul Mikes
Izvorul Mikes
Poiana cu stejari de pe culmea Crovului Medved crov medved pietrele albe stejar
Poiana cu stejari de pe culmea Crovului Medved
Copacul din varful dealului Copacul din varful dealului
Copacul din varful dealului
Cei trei muschetari pe deal Dealul Lisnau
Cei trei muschetari pe deal
Cetatea Rupea 9 Rupea cetate
Cetatea Rupea 9
Interior biserica talisoara
Interior

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Drumul Transharghita!

Vizitati Drumul Transharghita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Harghita-Bai, cea mai apropiata localitate, care se afla la 6,1 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere.
Varful Geamana Muntii Tarcaului Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Fantina exista dar fara apa. Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps.
Altarul Sfanta Maria Intr-un final, am ajuns si la altarul Sfanta Maria.
Poarta secuiasca veche Frumoasa Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti. Este poate a doua cea mai veche poarta secuiasca din judetul Harghita, si poate chiar din lume, care inca se afla la locul initial.
In prima parte a secolului al 18-lea, in Sighisoara, au functionat 3 farmacii - farmacia La Coroana (Apotheke zur Krone), La Leul (Apotheke zum Löwen), si La Vulturul (Apotheke zum Adler). Conform datelor literare farmacia La Leul, fondata in 1720, a fost prima farmacie din Sighisoara.
Varful Harghita Madaras Relativ frumoasa vreme, mersi. Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase. Am gasit geocutia in stare buna.
Pasul Hanu Muntii Tarcaului Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
Am gasit cutia in stare buna. Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana.
Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc Biserica evangelica-lutherana din Targu Secuiesc se afla pe strada Gheorghe Doja numarul 10.
Macheta cetatii din bronz, realizata pentru nevazatori, se afla langa cladirea muzeului din cetatea Targu Mures. Pe harta palpabila pot fi identificate elementele ansamblului de monumente din cadrul cetatii, zidurile, bastioanele, biserica reformata.
Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare. Mai multe stanci izolate sunt imprastiate in cuprinsul ei, printre care si Claia Mare, nume ce ne apartine.
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar. Centrul de expozitii prezinta trecutul militar al secuilor si rolul lor secular in apararea granitelor.
Pe culme Piatra Soimului Oituz De pe micul platou nu prea avem o priveliste buna, dar zona prezinta interesante formatiuni stancoase, care merita sa fie vizitate. Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani.
Pasul Tolvajos
Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Gasit mai greu geocutia.
Am gasit geocutia ascunsa langa varful Dealul Cetatii. Dupa o urcare obositoare, am gasit cutia. Nu este prima data cand urc pe Dealul Cetatii.
Lacul Taul Zanelor Muntii Calimani
Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau La vedere, privelistea superba.
Lavanda Corunca Corunca, Strada de Jos numarul 167. Lavanda din Corunca este soiul Sevastopolis, cunoscut si ca levendula bulgara, una dintre soiurile cu cel mai mare continut de uleiuri esentiale.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc. Impresioneaza detaliile tehnice ale constructiei (imbinarile grinzilor, imbracamintea de scanduri batute in cuie forjate) cat si stilul amenajarilor interioare (tavanul naosului si catapeteasma).
Varful Tisaru Mare Muntii Vrancei Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor. Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic.
Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc. In prezent lacul Suta I a fost secat din cauza unor lucrari de amenajare.
Am gasit ascunzisul gol, pietrele care acoperau geocutia aruncate in jur, iar nu departe de copac am gasit si punga albastra.
Faleza raului Trotus Comanesti
Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Belvedere asupra Duraului Cetatea taraneasca Saschiz
Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani. Cetatea de dimensiune mica era formata dintr-o cladire turn cu mai multe nivele, imprejmuita cu palisada si sant de aparare.
Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar nu am avut noroc. Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna.
Biserica reformata fortificata Ilieni Este strabatuta de DJ 112, Sfantu Gheorghe - Brasov. O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
Dealul Ciresoaia Plaiurile Nemirei
Turnul cu ceas Sighisoara Aceste turnulete sunt simboluri, care indicau existenta unui tribunal care avea puterea de a aplica chiar si pedeapsa capitala. A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Bucin Am gasit, cu prietenul meu, si aceasta geocutie. Am gasit geocutia.
Biserica catolica Polonita Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124. Biserica a fost sfintita in anul 1533, iar in anul 1802 se cladeste o alta biserica, in stil gotic vechi.
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Drumul Transharghita
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .
  • Capela Sfanta Inima Gheorgheni Multumesc pentru ascunzis. In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti. Din aceasta cauza era dificil sa cauti prin zona, fara sa fi remarcat.
  • Între timp, de la ascunderea geocutiei, s-au facut cateva schimbari in perimetru Garii Mici, precum montarea unui gard. Ocazie cu care a fost mutata piatra in spatele careia banuiam noi ca ar fi fost geocutia.
  • Sugas Bai Tura cu bicicleta. Traseul intre Sfintu Gheorghe si Sugas Bai este ideal pentru o tura cu bicicleta. Este un peisaj foarte frumos.
  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu Cutie noua. Am inlocuit cutia sparta cu o cutie noua.
  • Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele. Din cate se vede, se pare ca acel bloc, dupa care am ascuns geocutia, nu mai e.
  • Varful Tatalui - Muntii Ciucului Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor. Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Geocutia era in buna stare, nefiind o problema gasirea ei.
  • Casa Rado - Targu Mures Teamwork. E o cutie destul de bine ascunsa. Ajutat de o buna prietena, am reusit sa gasim cutiuta (de fapt ea a gasit-o).
  • Monumentul Siculicidium - Siculeni Se gaseste destul de usor. Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa. Asa ca ne-am multumit sa o privim/admiram doar din exterior, pornind apoi sa cautam cutia.
  • M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. Nu am mai fost demult aici, intretimp au reconstruit baile sarate Unicum.
  • Podul Minciunilor Ascunzis ingenios. Am gasit destul de greu cutiuta de linga Podul Minciunilor.
  • Cetatea Ciuchian din Lutoasa Cautand ruinele cetatii Ciuchian. M-am bucurat foarte mult, cand am aflat despre acest ascunzis. Deoarece am mai cautat aceste ruine, dar nu le-am gasit.
  • Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Multumim pentru lectia de geologie.
  • Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei. Oricum, trebuie lasat un pic loc si pentru cautare :-).
  • Cascada Lomasita - Muntii Calimani Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel. Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. Se poate merge cu masina pana la confluenta paraului Lomasita si Cica Mare.
  • Tinovul Mohos Muschi la pastrare. Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • Gasita in stare buna. M-am urzicat de vreo 5 ori.
  • Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Care n-ar fi trebuit sa ne impiedica sa gasim cutia.
  • Salut zbuciumel. Pentru zilele urmatoare mi-am propus concertul Roxette, ascunzisuri din Cluj - cat incape, apoi sfarsitul de saptamana in Trascau.
  • Am scos din cutie cartita calatoare. Bardocz1.
  • De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.Cat despre cutie, nu mai e, pentru ca panoul publicitar unde ar fi trebuit sa fie nu mai e (dovada in fotografia atasata).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Drumul Transharghita? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!