Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Suhardul Mic

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Suhardul Mic

Suhardul Mic ..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Suhardul Mic - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Manastirea Turnu Manastirea Turnu
Manastirea Turnu
Coltul sudic al turnului Cetatea Balvanyos
Coltul sudic al turnului
Lacul Codlea 1  strand lacuri codlea
Lacul Codlea 1
Lacul Alunis Lacul Alunis Sovata
Lacul Alunis
Camila de pe Uture - zoom uture camila
Camila de pe Uture - zoom
Bazinul Toplita strandul Urmanczy
Bazinul

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Suhardul Mic!

Vizitati Suhardul Mic si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Lacu Rosu, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,84 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Liceul pedagogic Bod Peter Targu Secuiesc Liceul pedagogic Bod Peter din Targu Secuiesc a fost construit in anul 1896. Se afla pe strada Ady Endre numarul 20.
Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti. Se afla langa raul Trotus, la vest de Onesti, la sud-est de Targu Ocna, intre Pargaresti si Nicoresti.
Coasta Pietroasa Jigodin Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.
Mofeta Baile Balvanyos Cladirea nu este intr-o stare foarte buna, dar mofeta si baia pentru picioare pot fi inca utilizate. Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta.
Stanca Ariciul Ormenis La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici. Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi.
Strada Mamica Mica Targu Secuiesc Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama. Si-a dobandat buna reputatie de la o batranica, care traia aici intr-o casuta acoperita cu sindrila.
Valea Repedea Muntii Calimani
Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Interesantele forme antropomorfe ce pot fi decelate pe stancile din locul respectiv ne-au determinat sa-l evidentiem odata in plus.
Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita. Accesul se face pe soseaua catre Lapusna, la 5 km de Reghin, spre Jabenita, prin comuna Solovastru.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica
Piscul Cetatii Mici Jigodin Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Piatra Runcului Masa Talharului Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Parcul Natural Vanatori-Neamt Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat. In libertate in padurile din zona Parcului, in semi-libertate in tarcul de aclimatizare, si inchis in gradina zoologica.
Am gasit cutiuta relativ usor.
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu Dar in afara de aceasta, mai exista doua capele romano-catolice. Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir.
Lacul Taul Zanelor Muntii Calimani
Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc Muzeul farmaceutic se afla la etajul casei de lemn Finta, in Curtea 12 la numarul 1. Predecesorul cladirii a fost o casa cu pridvor rotund, construit in anul 1835, demolat ulterior in 1972.
Alee terapeutica Sovata Aleea este formata din materiale cu suprafete diferite, pe care mergand descult stimulam diferitele puncte reflexe ale talpii. Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp.
Copacul singuratic Remetea In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic. Seamana cu copacul lui Bezergheanu, cel din apropierea comunei Greci, de la poalele muntilor Macin.
Fantana Rece Valea Boros Ultima data am vizitat Fantana Rece si Muntele Tatalui in anul 2012, in luna mai. Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta.
Biserica reformata din Talisoara Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului. Unul dintre traseele - scurte - de acces la el trece pe langa Varful Sipotel, incalecand apoi un varf de peste 1600 m, antecamera a Ciudomirului.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt. A fost infiintat in 1964, iar dupa restaurare inaugurat in 1966.
Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai In anul 1960, la Santimbru-Bai a luat fiinta o mina de cinabru (mercur), care dupa scurt timp, in 1970 a fost inchisa.
Biserica reformata Goagiu Varful Giumalau Muntii Rarau-Giumalau
Baia Hammas Paraul Jombor Ce bine, chiar daca eu sunt gazda ascunzisului, am putut sa caut geocutia ascunsa de proprietarul cutiei.
Piatra Cherecului
Fiasteto Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Piatra Orsovei Ibanesti-Padure
La monument se poate ajunge si cu masina.
Statuia marelui povestitor Benedek Elek Nu am putut sa caut linistit.
Troita de pe Dealul Monyasd Ciucsangeorgiu Pe sub deal (versantul nordic) trece drumul comunal 123C, ce uneste comuna Ciucsangeorgiu si satul Hosasau. Dealul Monyasd e un mic fragment al interfluviului Fisag-Fitod.
Fortareata de piatra Piatra Soimului Oituz Amenajarea consta dintr-un zid exterior si unul interior, niste trepte de piatra, respectiv interiorul fortaretei. Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat. Comunitatea evreiasca din Targu Neamt a fost bine reprezentata in trecut.
Piatra Ucigasul Dealul poarta numele paraului, reprezentand versantul sau drept; versantul stang este frumosul Munte Caraslau, plaiul sudic al Muntelui Mic din Muntii Nemira. Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia.
Judecatoria Targu Secuiesc Se afla pe strada Ady Endre numarul 5. Cladirea judecatoriei din Targu Secuiesc a fost construita la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Pasul Carpinenii Estelnic Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.
Biserica Sfantul Nicolae Gheorgheni
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Suhardul Mic
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am parcurs cu masina drumul forestier pe langa hotelurile Turist si Iasicon, pana in capatul de sus al fostei partii de schi. Apoi un traseu marcat, de 40 minute ne-a ghidat pe varful Suhardul Mic, de unde am admirat ceata densa.
  • Din comentariu inteleg ca ati coborit la baza Suhardului Mic. Ori, geocutia este ascunsa sus, putin mai jos de varf.
  • Magnetismul Ceahlaului si frumusetea muntilor m-au facut sa revin in aceste locuri. Fiind si o zi frumoasa, incantat si de spectacolul cataratorilor de pe via ferrata, am cautat cu atentie cutia.
  • Izvorul Maria - Izvoru Muresului Izvorul da, cutia ba. Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes. Din pacate, cutia, se pare, ca a disparut.
  • Cetatea Harom - Baile Jigodin Peisajul merita efortul. Am gasit cutia, se afla in stare buna.
  • Sirul Stancilor - Muntii Piatra Mare Nu o cautati cat timp e zapada. Primul cu TrekkingKlub. Defapt el a vazut-o primul, pentru ca a luat-o inainte.
  • Am ajuns La Rascruce venind de la izvoarele Vaii Stanei la o ora de acalmie pentru intreaga natura. Pe culmicica unde ne-a condus GPS-ul zabovea o turma de oi si capre.
  • Monumentul lui Gheorghe Donici - Stefan cel Mare Nu era sa fie. Am vrut sa caut zece ascunzisuri in aceasta zi. Dar s-a inserat, si am ajuns doar la noua.
  • Manastirea Piatra Scrisa Ascunzis aproape drive-in. Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului. Prima data am vizitat schitul, cautand si geocutia.
  • Sfinxul si Babele - Muntii Bucegi Cu spatele la Babe. Venind dinspre Cabana Piatra Arsa am pornit GPS pe telefon, ca nu cumva sa trec si sa trebuiasca sa ma intorc. Aparatul mi-a aratat directia, dar a strambat din nas la cum arata muntele.
  • Trei Caldari Trei Caldari Piatra Neamt. Gasit mai greu geocutia. Traseu frumos prin padure pe creasta.
  • Tunelurile Nerei Tunelurile Nerei. Dupa o serie de ascunzisuri negasite din cauza coordonatelor aiurea (Ochiul Beiului, Cascada Beusnitei, Cascada La Vaioaga), in sfarsit o geocutie de calitate. Ascunzisul se afla foarte aproape de Podul Bei, loc la care se poate ajunge si cu masina.
  • Cheile Baciului Cheile Baciului. Am gasit usor . Loc interesant din punct de vedere geologic.
  • Cu doua zile in urma, sambata, am urcat in acest loc dinspre Pestera Studentilor. Nu recomand acest traseu nimanui, poteca nu exista, iar traseul este unul foarte abrupt.
  • Troita Eroilor - Cosnea Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit. Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. In apropierea troitei o turma de oi pastea linistita, iar un caine ciobanesc statea intins, plictisit.
  • Fortareata de piatra - Piatra Soimului - Oituz Am cucerit fortareata. Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult. Am dat surprinzator de repede peste ascunzis.
  • Orasul de Floci Hai sa-i zicem flocaiala. Trebuie sa recunosc ca nu am cautat cutia, insa plimbarea prin vechiul Targ de Floci a meritat. Stiam cate ceva despre el, mai precis partea legata de Mihai Viteazu.
  • Varful Harghita Madaras Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata. Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Am pornit dupa pranz, destul de tarziu.
  • Varful Mare - Muntii Retezat Pe Varful Mare. Am ajuns pe varful Mare pornind de la Carnic, dupa ce am trecut pe langa lacurile Taul dintre Brazi si Gales. Dupa un urcus destul de abrupt, am ajuns in saua Varful Mare.
  • Coloanele de bazalt de la Racos Virusul jocului. Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.
  • Lacul Andreoaie - Boistea Lacul Andreoaie - Boistea. Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.
  • Am fost in weekend in Targu Mures la Campionatul National de Dans Sportiv. Danseaza Dianette95, nu eu.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Suhardul Mic? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!