Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Succes - Siculeni

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Succes - Siculeni

In sfarsit, am reusit.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Succes - Siculeni - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

3302 canionul Valea lui Stan canyon
3302
Pod din lemn Fantana izvor Honved
Pod din lemn
Mera de la distanță Mera
Mera de la distanță
Partea de sus a turnului din interior Turnul Falkenhayn turn Sibiu
Partea de sus a turnului din interior
Stanca Burlii, laterala stanca burlii cristan
Stanca Burlii, laterala
Cascada Beusnitei 3 Cascada Beusnitei Beusnita
Cascada Beusnitei 3

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Succes Siculeni!

Vizitati Succes - Siculeni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Siculeni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,41 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Siculeni: 4
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Capela Sinislau Luizi-Calugara Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara. Capela de pe acest deal, cu hramul Nasterea Sfantul Ioan Botezatorul, ca al catunului Suhard al comunei, a fost ridicata in 1932.
Izvorul Sarat Olteni Cand am descoperit inima de piatra am fost foarte entuziasmat. In trecere de la Cetatea Herecz la Izvorul Salus am facut un scurt popas la Izvorul Sarat, caruia i-am gustat apa - baubila, nu foarte sarata - si unde am vrut sa vedem inima pietrei.
Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare Izvorul este amenajat artificial. Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare.
Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc Placheta din bronz se afla pe un soclu din andezit, pe care nevazatorii gasesc informatii scrise in Braille. Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.
Gorun sub Murgul Mare Ozunca-Bai Partea de jos a trunchiului copacului este crapata. Pe partea de nord-est a muntelui Murgul Mare, la liziera padurii, putem vedea un gorun cu circumferinta de 4 m.
Am sosit la fata locului, dinspre Dambul Pietros, cu masina.
De aici avem o priveliste deosebita, in toate directiile. Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Biserica din Lunga Satul Lunga - tinand de Tg. Secuiesc - este lungit de-a lungul DN 11 cale de 2,5 km.
Am ajuns la fata locului dupa inserare, dar ascunzisul poate fi cautat si noaptea.
Biserica romano-catolica Reghin
La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici. Dupa un obicei local, pe culmile golase ale unor picioare ale Pietricicai, fiecare asemenea comunitate a ridicat cate o capela.
Cetatea Rakoczi Ghimes-Faget Mai greu a fost sa gasesc ascunzisul ascunzisului. Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Satisfactia descoperirii lui face uitat efortul, ramanand doar emotia.
Izvorul Maria Izvoru Muresului Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie.
Cetatea Rupea Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati.
Izvorul din paraul Minei Baile Tusnad La 10 m inainte ca paraul Minerilor sa intre in Olt, apare si acest izvor, avand temperatura apei de 9,3 C, si cu un continut redus de saruri minerale. Izvorul din paraul Minei - Baile Tusnad.
La Ziduri Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii. Este cel mai sudic punct al Muntilor Baraolt si este delimitata la sud de raul Olt.
E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei.
Saca Mare
Geocutia poate fi gasita destul de usor. In momentul respectiv, acest ascunzis aparea ca cel mai apropiat ascunzis, negasit de mine.
Podul acoperit Urmanczy Toplita Podul a fost construit la initiativa (si, probabil, pe cheltuiala) familiei Urmanczy in anul 1871.
Ar merita o atentie mai mare acest loc. Baile au fost pentru prima data reconstruite in anul 2006, forma actuala primind-o in 2019, prin efortul comunitatii.
Cetatea Brasov Am gasit aceasta geocutie, si eu. Am gasit cutia. Am gasit aceasta comoara.
Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania. Din aceasta cauza, la inceputul secolului XX-lea apa minerala de aici a fost imbuteliata sub numele de Selters Secuiesc, iar numele locului a fost schimbat in Selters.
Piatra cu caldare mica Piatra Soimului Oituz Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Neavand coordonate gps exacte, nu stiam inca daca o sa gasesc Piatra cu caldare propriu-zisa, sau nu.
Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber. In urma unor lucrari care au inceput in iunie 2018, au fost amenajate terenuri de sport, piste de alergare, terenuri de joaca pentru copii, si un turn de observatie.
Podul de pe linia ingusta Cristesti Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Trovantii de la Slobozia Onesti
Poiana cu lac si foisor Muntii Tarcaului La capatul unui sir de obiective naturale pitoresti si interesante - Statiunea balneara Negulesti, Schitul Sfantul Andrei, Cascada Duras, Lacul Iapa, se afla o veche amenajare cinegetica, avand drept principala componenta un foisor ridicat in marginea unei poieni ce are in mijloc un laculet.
Muzeul cantarelor Lisnau
Izvorul Lobogo Baile Homorod Izvorul de apa minerala Lobogo este izvorul cel mai popular si cel mai cunoscut al statiunii Baile Homorod. Multumita locatiei apropiate de restaurant si parcare, respectiv apei sale cu un gust bun.
Urmand indicatiile de traseu din descriere ajungem mai repede la geocutie, in cazul in care cautatorul cunoaste deja obiectivul prezentat, si doreste doar sa caute geocutia. In aceasta perioada lacul era inghetat, avand un farmec aparte.
Izvorul Borcut Bilbor Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului. Este o apa foarte buna la gust, acidulat, bicarbonatic, cu continut de fier, radioactiv, si cu un debit de 240 litri pe ora.
Izvorul Nadas Sovata Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor. Ori prin aleea ingusta de langa gardul spalatoriei.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu. Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona.
Casalotul din Caldari Muntii Tarcaului La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scărisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului.
Sura cu fereastra Holbav Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?). Atractia turistica este de fapt o sura de lemn, construita de un localnic, in peretele careia a fost lasata o deschizatura in forma de fereastra, oferind o priveliste mai deosebita spre muntii Bucegi si Piatra Craiului.
Castelul Haller Hoghiz Se presupune ca a fost construit in anul 1553 pe ruinele unei manastiri medievale, si ca aici a stat si contele Bethlen Gabor o perioada. Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Cladirea judecatoriei din Targu Secuiesc a fost construita la mijlocul secolului al XVIII-lea. Se afla pe strada Ady Endre numarul 5.
Atractii inedite - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Succes
  • Localizare pozitie pe harta Siculeni
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cetatea Harom - Baile Jigodin O frumoasa priveliste catre oras. Am gasit geocutia. A fost o experienta interesanta, nici nu stiam de existenta acestei cetati, dealtfel parasita de tot.
  • Sibiu Cine are mana mare. Am gasit cutia din Piata Albert Huet. Cine a scris Wacth out for the tree a avut dreptate, dar mai bine era Watch out for the hollow, deoarece cine are mana mare poate ramane blocat :)).
  • Foarte spectaculos loc. Multumesc.
  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Cheile Tisitei - fotoreportaj. Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.
  • Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu. Dupa gasirea ascunzisului am vizitat biserica fortificata din Darjiu, biserica care este ocrotita de UNESCO si este inregistrata pe lista acestuia de Patrimoniu Mondial.
  • Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani. In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri. Nici plantele nu vor sa ramana in urma-acum au soare, nu sunt frunze in copaci.
  • Agnita Biserica. Frumoasa biserica.
  • Chiurus Cu ocazia sarbatorilor pascale. Cutia ascunsa in padure a necesitat putina rabdare, dar pana la urma am gasit-o.
  • O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Altfel, trebuie cautat geoascunzisul undeva pe la mijlocul laturii sudice.
  • Cetatea Ulmetum Bolovanii de pe platou. Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei. Cel mai mult insa mi-a placut imensa vale larga a paraului Pantelimon, la sud-est de cetate.
  • Macin Macin. Dupa o dupa-amiaza petrecuta la Iacobdeal a urmat o tura in Muntii Macin, mai exact Creasta Pricopanului. Am parcurs-o aproape in intregime, o ploicica fugarindu-ne pe drumul de biciclete inapoi la corturi.
  • Am gasit geocutia ascunsa in apropierea cabanei Curmatura, din Piatra Craiului. Continutul cutiei este in stare foarte buna.
  • Laguna Albastra - Aghiresu Brooke Shields. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Intr-adevar Laguna albastra merita a fi vizitata mai ales vara.
  • Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges Ascunzis drive-in. Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici. Eram putin si grabit, si vroiam sa folosesc timpul ramas pana la inserare pentru ce era mai important drumetiile planuite.
  • Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc Pe urmele ursilor. Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate. Pe nemeritate, imprejurimile lacului Sfanta Ana sunt locuri de care nu poti sa te plictisesti.
  • Cetatea Enisala Cetatea soarelui. Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit. Ma refer la cei cativa delfini care au pufait foarte aproape de tarm, si ale caror spinari am reusit sa le prind intr-un filmulet.
  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu Recomand. Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
  • Izvorul Kossuth - Borsec Dupa inserare. Am petrecut ziua parcurgand traseele parcului de aventura de la Grota Ursilor. Tot acolo m-a prins si inserarea, dar nu am putut sa plec, fara sa caut macar o geocutie.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului Eu nu am fost atent. Ascunzisul a fost amenajat in august, si accesand muntesiflori.ro prin linkul din descriere am vazut poze cu bujori.
  • Stanca Minunata Stanca Minunata. Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf. Deoarece am mai fost aici si am doar putin timp pana la inserare, urc repede pentru a gasi geocutia.
  • Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras. Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
  • Azi am fost la geocache-ul de la Limanu cu o adrenalina enorma in mine. Spre surprinderea mea l-am gasit in mai putin de 3 minute.

Ai ajuns in Siculeni si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Succes? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!