Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Piatra Runcului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Piatra Runcului

Piatra Runcului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Piatra Runcului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Privire de pe promontoriu spre valea Trotușului Titelca cetatuie dacica
Privire de pe promontoriu spre valea Trotușului
Papusi trasi in teapa cetatea Poienari Poenari
Papusi trasi in teapa
Caracteristicile apei Baile Homorod izvor apa minerala Maria
Caracteristicile apei
Poteca prin vegetatie Histria
Poteca prin vegetatie
Cuib de cotofeni cetatea Fergettyu Aninoasa
Cuib de cotofeni
Deasupra stancii Piatra Scrisa Piatra Mare
Deasupra stancii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Runcului!

Vizitati Piatra Runcului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Tulghes, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,27 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Tulghes: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Varful Harghita Madaras Relativ frumoasa vreme, mersi. Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase. Am gasit geocutia in stare buna.
Lacul de baraj Frumoasa Am fost primul care a gasit geocutia ascunsa langa lacul de acumulare de langa Frumoasa. Cu ocazia unei plimbari din tabara am gasit geocutia. Ascunzisul nu poate fi gasit decat cu ajutorul exclusiv al GPS-ului.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici In gradina se afla o bicicleta vopsita, probabil folosita pentru pozat, dar nu avem informatii despre o eventuala posibilitate de vizitare a gradinii. Lavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor.
Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Crucisatorul Munceii Uture Unele sunt mai cunoscute, indeosebi prin dimensiuni sau prin accesibilitate, precum Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul. Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Varful Nascalat Muntii Ciucului
Piatra Corbu Larga Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Piatra Borcuta
Parcul portilor inchise Ernei Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei. Momentan poarta parcului este inchisa cu lacat.
Ea a fost prima sotie a hunului Attila, fiica printului Keve si mama printului Csaba. Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka.
Cascada Lomasita Muntii Calimani Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Asaltul final a fost un succes.
Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund. Denumirea de Pestera de Gheata este incorecta, deoarece pestera nu s-a format in gheata, ci doar contine gheata.
Destinatia turei pentru ziua de azi a fost Piatra Zimbrului, cu pornire din Baile Balvanyos.
Scaunul Domnului Muntii Calimani
Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Statiunea, Tincani, si Boteni - Tincani este catunul din partea de mijloc. Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul.
Izvorul din paraul Minei Baile Tusnad Izvorul din paraul Minei - Baile Tusnad. La 10 m inainte ca paraul Minerilor sa intre in Olt, apare si acest izvor, avand temperatura apei de 9,3 C, si cu un continut redus de saruri minerale.
Lacul Izvorul Muntelui
Harghita Racu Daca iti plac varfurile Harghitei, iti recomand ascunzisul de pe varful Harghita Siculeni, respectiv panorama de pe Varful Tesit din apropiere. Fara poteca marcata, era interesant drumul prin padure.
Arboretul Chamaecyparis Lawsonia
Mofeta Santimbru-Bai Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie.
Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf.
Carta Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus. Impreuna cu Ineu, Danesti si Madarasi au format parohia Csíknagyboldogasszony, din care pe parcurs ultimele doua sate s-au desprins.
Se urca pe cararea de langa izvor. 1.
Oricat am scormonit la baza stalpului in cauza n-am dat peste geocutie. Din cate observ eu, poza atasata este facuta pe partea din sud-vest a lacului.
Turnul Ciuntit Tomesti Se afla la 1 km nord-vest de sat, pe o creasta de 767 m. N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul.
Izvorul de apa minerala Ilona (Elena in limba romana) este un izvor inca accesibil, din partea de sudvest a statiunii Baile Homorod. Apa minerala este captata intr-un inel, iar izvorul este acoperit intr-un mod rudimentar.
Stancile Malnavesz Saca Mare
In partea de nord-vest si deasupra localitatii Capalnita, pe versantul sud-estic al varfului Homorod, se afla un perete de stanca. Stancile sunt spectaculoase si de jos, iar de sus avem o priveliste deosebita.
Ne-am plimbat pe la Stanca Minunilor, apoi am vizitat Liban, Sicasau si Izvoare.
Urma pasilor lui Isus Ciumani Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani. Accesul se face prin partia de schi si punctul de belvedere Veresvirág.
Piatra cu Apa Masivul Ceahlau Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia. Stanca este similara cu cele de pe Ocolasul Mic.
Biserica unitariana Craciunel Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei. Biserica unitariana este construita la est de drumul comunal, pe muntele Sion, strajuita de un zid de piatra.
Casoaia lui Ladas Androneasa Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca. De mult urmaream sa ajung aici.
Izvorul de apa minerala Rezes
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani. Inainte de a ajunge la sanatoriu este manastirea noua Bisericani, ce are vizavi o bisericuta cu cioata bradului din legenda cu aparitia Maicii.
Parcul Victor Roman Martinis
Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii Atractia principala o reprezinta o masa de 10 m2, pe care sunt prezentate machetele obiectivelor turistice mai cunoscute de pe Valea Nirajului Superior. Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata.
Piatra Laptariei Bilbor Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul. La sud-vest de varful aflat la o altitudine de 1450 m, gasim o stanca cu dinti ascutite, denumita (probabil mai recent) Stanca lui Codrean.
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra Runcului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Piatra Tarcii - Odorheiu Secuiesc Excursie de dupa-masa. Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa. Initial am cautat geocutia pe baza coordonatelor date, la aproximativ 28 m de ascunzisul real.
  • In drum spre Varful Uriasul, trecand prin cimitirul de pe Dealul Calvarului, am zis sa verific starea cutiei. Desi am atras atentia ca trebuie umblat cu grija la ascunzis, eu insumi am manevrat cu neatentie cutia, care era bine-mersi la locul ei.
  • In timpul unei plimbari prelungite de sambata seara tarziu, care s-a intins cu o plimbare in jurul gradinii zoologice, am trecut si pe aici. Cutia a fost usor de gasit si continutul era in regula.
  • Exista o deschidere in zid, dar e semnificativ mai sus de 2m. De pe contrafortul din apropiere se poate arunca o privire, dar nu si intinde mana.
  • Camera Patrata - Pietrele Detunate - Masivul Ceahlau De ziua Micii Unirii. Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva. Intreband si eu, ca un turist constient de limitele umane, un fotograf ce cobora muntele, am aflat locul de intrare in traseu.
  • Trophaeum Traiani - Adamclisi Monument restaurat. Am descoperit un monument restaurat intre 2011-2013, cu dotari si facilitati europene. Bineinteles ca am vizitat si muzeul si cetatea.
  • Am pornit intr-o excursie de doua zile. Acest ascunzis a fost primul pe care l-am cautat in acea zi, un ascunzis practic drive-in.
  • Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Am urcat spre ascunzis, venind dinspre cealalta cutie a lacului.
  • Santul cetatii - Moacsa Cetatea Moacsa?. Este vorba sigur despre Cetatea (dacica) Moacsa? Am gasit informatii foarte firave despre ea si chiar am fi vrut sa vedem situl.
  • Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o.
  • Piatra Scrisa - Piatra Mare Piatra era la locul ei!. Doar Piatra Scrisa. La locul indicat de GPS am gasit mesajul geotrekking intr-o folie A4 si carnetelul, ambele la baza crevasei.
  • Santul cetatii - Moacsa Várhányásnak. Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás. Inseamna a cetatii (Várhányás).
  • Lacurile La amurii albi - Dumbraveni Lacuri de pescuit intr-un peisaj mirific. Lacurile de pescuit La amurii albi se afla langa drumul judetean dintre Dumbraveni si Bahnea, intre dealuri, papura si stuf. Lacurile insumeaza 1,7 ha luciu de apa.
  • Lacul Ciucas - Baile Tusnad In intuneric. Cu lanterna am gasit geocutia.
  • Apoi am abandonat acel ascunzis, in schimb a fost inlocuita de o alta cutie, apropiata. Intre timp, podul prabusit a fost canibalizat si furat, pentru ca structura metalica a disparut integral.
  • Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Mi-a placut ascunzatoarea geocutiei.
  • Lacul Ciucas - Baile Tusnad In vizita. Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului Eu nu am fost atent. Ascunzisul a fost amenajat in august, si accesand muntesiflori.ro prin linkul din descriere am vazut poze cu bujori.
  • Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele. Din cate se vede, se pare ca acel bloc, dupa care am ascuns geocutia, nu mai e.
  • Am plecat de la coada Lacului Padureni. Unde ne-am si intors dupa ce am inconjurat, doar pe culme, toata valea Padurenilor.
  • Am gasit geocutia ascunsa in apropierea cabanei Curmatura, din Piatra Craiului. Continutul cutiei este in stare foarte buna.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Harti rotite. Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Runcului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!