Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Pasul Ferto

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Pasul Ferto

Din parcarea de langa izvor, portiunea mai lata a drumului potrivita pentru a lasa masina, intra in padure. Din cauza padurii dense s-ar putea sa ai semnal mai slab la gps.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Pasul Ferto - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cimitirul din Bodvaj Cimitir Bodvaj
Cimitirul din Bodvaj
Casalotul din Caldari - vedere din Caldari caldari tarcau casalot
Casalotul din Caldari - vedere din Caldari
Amenajare Cariera Suseni
Amenajare
Apa captata Corbu Gargalicul cismea parc
Apa captata
Loc de odihna cu coleg Sfantul Ioan Casian manastire biserica
Loc de odihna cu coleg
Turnuri Mosna Meschen
Turnuri

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pasul Ferto!

>>> Vizitati Pasul Ferto si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Liban, cea mai apropiata localitate, care se afla la 7,33 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Moara lui Serban Podul Cretului Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant. Se gaseste pe strada Podul Cretului la numarul 123, era cunoscuta ca Moara lui Serban - azi cladirea este in paragina.
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa Centrul de expozitii prezinta trecutul militar al secuilor si rolul lor secular in apararea granitelor. Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar.
Statuia lui Aranka Gyorgy Targu Mures Din intamplare tocmai am trecut prin zona.
Muntele Mic Frumoasa Am primit urmatoarea instiintare de pe com. Cutia era ravasita, probabil gasita de animale salbatice.
Cetatuia dacica Titelca Tisesti Targu Ocna Ocna, se inalta un delusor, Titelca, legat cu un istm ingust de Poiana Chichilau - o sa lata, la nord de dealul omonim. Intre izvoarele paraului Strigoiu - ce separa dealurile Chichilau și Pietrisu, afluent al Trotusului, la Tisești-Tg.
Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures Echipa care a pornit in cautarea acestei geocutii a fost formata din subsemnatul, mama, si nepotica ei.
Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Este prevazut cu cruce, si ofera o panorama de 360 grade. La vest de satul Hetiur, deasupra curbei in ac de par a drumului DN13, se inalta un varf de deal ascutit.
Manastirea Tazlau Tazlau Manastirea Tazlau este o manastire de calugari, ctitorie a lui Stefan cel Mare avand peste 500 de ani vechime. Este situata la 36 km de Piatra Neamt, sora mai mica a manastirii Putna.
Podul suspendat peste Olt Baile Tusnad
Biserica fortificata Ghelinta Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245. Initial, romanic tarziu, stilul s-a eclectizat, cladirii adaugandu-i-se elemente baroce.
Istan tau Istan tau (Taul Domnului).
Cioboteni Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar. Satul sa unit cu Sumuleu in 1941.
Conacul Lazar Toplita-Ciuc Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Biserica Reformata Mica Targu Mures Cutiuta e bine ascunsa dar totusi poate fi gasita foarte usor.
Crama Petry Calimanesti
Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec Azi este folosita cu placere, atat de turisti, cat si de catre localnici. Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Izvorul Borcut Bilbor Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului. Este o apa foarte buna la gust, acidulat, bicarbonatic, cu continut de fier, radioactiv, si cu un debit de 240 litri pe ora.
Piatra Corbu Larga Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Iacobeni Cetatea Crizbav
Varful Colos Muntii Ciucului Am pornit de langa Lacul de baraj Frumoasa, pe Drumul Fanului. Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua. Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta.
Varful Tihu Muntii Calimani Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Palatul Culturii Targu Mures Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna. Gasirea cutiei oferind emotie si satisfactie.
Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka. Ea a fost prima sotie a hunului Attila, fiica printului Keve si mama printului Csaba.
Baile Dugas 2 Danesti Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
Piatra Uriasului de la Asau Aparitia stratului la zi se petrece la capatul cozii sud-estice a Muntilor Tarcaului (Culmea Preluca Talharului). Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica
Fantana cu steme Reghin Sunt reprezentate aici trei steme ale orasului. Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Sanmartin Incepand din anul 1850 multi ani la rand a fost centru regional, a avut mai multe mori si mai multe gatere. Me-am oprit la biserica si am gasit cutia.
Vulcanii Noroiosi Baile Homorod Vulcanii noroiosi (izvoarele noroioase) se afla intre localitatea Homorod (Hameruden), dealurile Griedenreeg si Kohlenreeg. La sud-est de sat, la aproximativ 1 km est de la confluenta Homorodul Mic si Valea Mare (Kosdbach).
Capela Ciciola Culmea Pietricica Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani). Nu foarte mult sub varf, pe versantul vestic, cel dinspre satul Valea Mare, se afla Poiana Ciciola.
Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa. A fost construita probabil in anul 1708, conform inscriptiei de pe tablita memorativa partial distrusa, de la intrare.
Cetatea Neamt Targu Neamt Este localizata pe stanca Timus de pe culmea Plesului, la o altitudine de 480 m si la o diferenta de 80 m fata de albia Neamtului. Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Cariera de nisip si pietris Frumoasa Cariera de nisip si pietris intre Garciu si Frumoasa, de dimensiuni considerabile, langa poligonul de tir din Frumoasa. Am gasit locul cu ocazia unei ture cu bicicleta, din intamplare.
Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven. Legendarul aven este considerat de localnici un put fara fund.
Scarile Furnica Targu Mures
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pasul Ferto
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras.
  • Fantana cu troaca Ascunzis drive-in. Am sosit la fata locului, dinspre Dambul Pietros, cu masina. Am oprit chiar langa ascunzis, am deschis portiera.
  • Statuia generalului Suvorov - Dragosloveni Istoria. Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa. Aliati sau inamici avem multe in comun.
  • Dupa deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una. Aici, la Strandul Banffy.
  • Trophaeum Traiani - Adamclisi Dobrogea e cam saraca la acest capitol. Am gasit geo-cutiuta impreuna cu copiii. Prima data am trecut pe langa ea.
  • Dupa ce am parcat masina langa batrana locomotiva, am pornit in cautarea geocutiei ascunsa langa cetatea din valuri de pamant, aflata la est de Kontumac. Stiam deja locul, asa ca nu am avut nevoie de gps.
  • Pentru ziua de azi, ne-am propus o mica tura in circuit, pornind din Frumoasa, urcand pe Drumul Muntelui pana pe Muntele Paganul, vizitand apoi Cetatea de pamant uitata, cu coborare la Baile Cibre si intoarcere in sat.Am ales aceasta zi de primavara timpurie, pentru a evita o eventuala intalnire cu caini ciobanesti.
  • Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Pentru primele zece geocutii, recomand gasirea ascunzisurilor mai usoare.
  • Biserica Ursuline si Biserica Franciscana - Sibiu Neatent si nepregatit. Nu sunt un mare fan al ascunzisurilor de tip mistery, sau a celor care involva diferite calcule matematice. Sunt de parere ca operatiunile de aflare a coordonatelor geocutiei distrag atentia de la locatie.
  • Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Anuntare puncte auxiliare. Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Un lucru foarte bun, care ajuta la orientare.
  • Ieri, pe parcursul unui traseu ce a vizat Varful Ciutacos din Muntii Repatului (parte ai Ciucului), am trecut pe la Izvorul Piatra Alba (Feherko). Unde puseseram cu doi ani in urma o geocutie.
  • Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi. Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Accesul in lacas este la indemana celor doritori.
  • Am ajuns La Rascruce venind de la izvoarele Vaii Stanei la o ora de acalmie pentru intreaga natura. Pe culmicica unde ne-a condus GPS-ul zabovea o turma de oi si capre.
  • Izvorul din paraul Pastravului - Ozunca-Bai Paraul Pastravului in intuneric. Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric. Deoarece cunosteam locul si am vazut deja si depunerea calcaroasa de langa izvor, m-am dus direct la geocutie.
  • Chiurus Cu ocazia sarbatorilor pascale. Cutia ascunsa in padure a necesitat putina rabdare, dar pana la urma am gasit-o.
  • Locurile sunt superbe si merita vazute. Excursia cu prietenii mei i3senii a continuat si am ajuns si in acest loc mirific.
  • Panorama Ciucului Panorama Ciucului. Locatie ce indeamna la relaxare. Mereu descoperi ceva interesant.
  • Livada Postei Livada Postei. Am gasit cutia, multumim.
  • Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva. Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant. La intoarcere tocmai a sosit un autobuz plin cu turisti, asa ca am urcat pe ruinele punctului de supraveghere vamala.
  • Punct de belvedere - Muntele Cucu O altfel de belvedere - cutia de pe Varful Cucu. Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru. Am gasit, cu ajutorul cooordonatelor indicate, punctul de belvedere si, folosind indicatia si fotografia, ascunzisul.
  • In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara. Asa cum este reamenajata, atrage foarte multi turisti si nu numai romani, ci din toate colturile lumii.
  • Ciucevele Cernei Adevarul despre Ciucevele Cernei. Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei. Trebuie sa precizam ca rezervatia, ce face parte din Parcul national Domogled-Valea Cernei, se intinde pe o suprafata vasta (zice-se, cca 1.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pasul Ferto? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!