Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Misentea

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Misentea

Misentea se afla in valea paraului Misentea la 8 km de Miercurea-Ciuc, pe traseul DJ 123B, la altitudinea medie de 758 m. Este una din cele mai vechi asezari din Ciuc, datand din secolele XII-XIII-lea.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Misentea - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Vedere globala - 2 Piatra Matei Jitia
Vedere globala - 2
Cetatea Gruiul Darii vazuta de sub varf Gruiul Darii
Cetatea Gruiul Darii vazuta de sub varf
Intrarea in Pestera Bolii Pestera Bolii
Intrarea in Pestera Bolii
De sus cascada Cofu
De sus
Skate park Sugas Bai
Skate park
Logbook Santamaria Orlea
Logbook

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Misentea!

Vizitati Misentea si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Misentea, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,2 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Misentea: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Manastirea de la Gura Izvorului Calimani Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. A primit hramul Duminica Tuturor Sfintilor, sarbatoare ortodoxa celebrata la o saptamana dupa Rusalii.
Baile Martanus Ajungand la fata locului, am cautat intai geocutia, apoi am vizitat baile.
Pasul Vlahita Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Am cautat in 2 zile diferite cutia.
Fantana de apa sarata Sanpaul Este situata chiar pe marginea drumului, foarte aproape de helesteele sapate relativ recent. Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland.
Poian Localitatea este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe drumul judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia. Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari.
Izvorul de apa minerala Dobreanu Bilbor
Troita de pe Dealul Monyasd Ciucsangeorgiu Pe sub deal (versantul nordic) trece drumul comunal 123C, ce uneste comuna Ciucsangeorgiu si satul Hosasau. Dealul Monyasd e un mic fragment al interfluviului Fisag-Fitod.
Cheile Tisitei Indiferent de modul in care se anunta un nou ascunzis (prin completare formularului, printr-un comentariu, sau prin email), datele ajung la moderator. POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. Nu inteleg din descriere daca la coordonate se afla o geocutie, sau este doar un ascunzis inregistrat in care oricine poate plasa o geocutie.
Concretiunile paraului Roua Am parcat masina aval de ascunzis, la vreo o suta de m.
Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Moara de apa Batanii Mici
Baile Cisar Baile Balvanyos Destinatia turei pentru ziua de azi a fost Piatra Zimbrului, cu pornire din Baile Balvanyos.
Schitul Sfantul Alexie Dragusani Administrativ, schitul apartine satului Dragusani-Parava. Ctitoria este de data recenta, 2016.
Biserica de lemn din Luminis Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949. A fost ridicata in 1874 din barne de brad fixate pe talpi de stejar asezate pe temelie de piatra.
Lacul Ursu Sovata
Din 2001 devine schit de calugari, dar cu cate un vietuitor pasager, abia din 2002 populandu-se prin venirea a 4 calugari de la Manastirea Ceahlau. Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
Turn de observatie Varful Aramei Cireseni Cel mai inalt punct al dealurilor dintre Feernic si Tarnava Mare este Varful Aramei, avand 932 m. In anul 2006 composesoratul din Cireseni, antreprenori locali, si cu ajutorul comunei Feliceni, au construit aici un turn de observatie.
Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii. La Hosasau sunt cativa locuitori, iar geocutia se afla in ascunzis deja de peste 11 ani.
Capela Sfantul Anton de la Madaras In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea. La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv.
Biserica reformata Lisnau In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau. Denumirea localitatii Lisnau vine din limba slava si inseamna padure.
Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Varful Observatorul lui Averescu Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
Stejeris Prima geocutie gasita in Romania, sper sa urmeze sute inca.
Biserica catolica Sfantul Iosif Sighisoara Biserica catolica inchinata Sfantului Iosif, a fost construita in 1896, prin demolarea manastirii maicilor dominicane (cumparate mai tarziu de franciscani) si a turnului lacatusilor. Catedrala a ars in anul 1983, si a fost reconstruita in 1984, in stil neo-clasic si eclectic.
Cetatea Rakoczi Pasul Oituz Am gasit aceasta cutie pe 5. Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia. Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea.
Viscri Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Cavitatile de langa Satu Mare Am gasit geocutia ascunsa langa cavitatea Kolik, satul Satu Mare.
Am gasit cutiuta relativ usor.
Izvorul La Uluce Muntii Vrancei
Lacul Spalatorul de pietre Racu In momentul respectiv, acest ascunzis aparea ca cel mai apropiat ascunzis, negasit de mine. Cu ocazia unei ture cu bicicleta prin zona, am verificat si acest geoascunzis.
Se pare, asa cum ni s-a sugerat din partea Trekkingklub-ului, ca ceea ce ei numesc Cetatea de pamant uitata este Cetatea geto-dacica ce apare consemnata in lista oficiala a siturilor arheologice din Romania ca fiind localizata in punctul Var. Pentru ziua de azi, ne-am propus o mica tura in circuit, pornind din Frumoasa, urcand pe Drumul Muntelui pana pe Muntele Paganul, vizitand apoi Cetatea de pamant uitata, cu coborare la Baile Cibre si intoarcere in sat.
Valea Lesuntu Mic
Varful Gretes Izvoru Muresului Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure. Stabilimentul clandestin se afla la marginea padurii.
Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Izvor pe malul Oltului Sfantu Gheorghe Ajungand la fata locului, am constatat, ca de fapt izvorul este o captare de apa.
Piatra Floarei Muntele Stogu Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Paraul Bozu Belvedere asupra Duraului Curmatura Stanii
GK Hotel Szent Kristof Cereti geocutia la receptie. Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB. Am gasit aceasta geocutie.
Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Misentea
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior. Din pacate, cu tot efortul depus (citeste atentia), n-am depistat geocutia.
  • Valea Uzului La inganatul noptii cu dimineata. În drum spre La Oclos, de unde urma sa urcam pe Șoiu Mare, am trecut pe la capela catolica de la Valea Uzului, sperand sa gasim cutia, chiar daca era inca intuneric. Am gasit-o destul de repede, in buna stare - uscata -, doar creionul s-a cam dezmembrat, iar jurnalul este aproape plin.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad In sfarsit, in al treilea an de cautari. Am gasit-o, dar tot cu aventuri. Adica in sfarsit am gasit copacul cu pricina, la vreo 25m de coordonatele originale.
  • Biserica din Garciu Din a doua incercare. De aceasta data am mers direct - conform indicatiilor si fotografiei - la ascunzis, gasind si cutiuta, aflata in buna stare. Atasam o fotografie a jurnalului.
  • Capela Sfantul Anton de la Madaras Pe urmele inaintasilor!. La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In zona infrastructura turistica se dezvolta bine (energie electrica, drumuri, cazari), dublata fiind de agricultura (activa, nu abandonata ca in multe alte locuri).
  • Canionul Dofteana Ascunzis cu nabadai. Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Respectiv lipsa, cu desavarsire, a pietrelor sub care ar fi trebuit sa fie cutia.
  • Saua Nemirei Saua Nemirei. Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.
  • Prima data am ajuns la capatul nordic al ramasitelor podului german. Vazand ciobanul si turma de oi care se odihneau chiar langa ascunzis, langa capatul sudic, am decis sa urc mai intai pe dealul Bugeac.
  • Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu - Cluj-Napoca Cel mai fain parc. Parcul cel mai fain din Cluj.
  • Am gasit geocutia ascunsa in apropierea cabanei Curmatura, din Piatra Craiului. Continutul cutiei este in stare foarte buna.
  • Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. Felicitari antegasitorului meu si tuturor celor care iubesc padurea si acest joc.
  • Dealul Perchiu - Onesti Dealul Perchiu - Onesti. Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina. Drum accesibil si dinspre Caraclau spre stalpii metalici de energie electrica.
  • Am acceptat poza atasata comentariului. Dar intentia a fost ca pentru justificarea gasirii unui geoobiectiv fara geocutie sa folosim poze facute cu o aplicatie de geotagging.
  • Pasul Ghimes Pasul Ghimes. In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra. Acpoerisul pare renovat, cu folie pe sub sindrila.
  • Parcul Indragostitilor - Targu Mures Ale tineretii valuri, frumoase amintiri. Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii. Intr-un parc asemanator din localitatea Onesti ma plimbam pe alei si faceam declaratii de dragoste fetei ce astazi imi este sotie.
  • Livada Postei Livada Postei. Am gasit ascunzisul, dar nu mai era nimic acolo.
  • Rapa Rosie Inca una. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie. Rezervatie geologica si peisagistica, cu relief specific de siroire, Rapa Rosie ne-a primit cu mare caldura (la propriu) si ne-a colorat specific dupa-amiaza.
  • Livada Postei Livada Postei. Am gasit cutia, multumim.
  • Ariusd Cutie noua pe Dealul Ciocas. Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd. Dupa ce pe dealul Ciocas am gasit doar ascunzisul gol, dupa o scurta convorbire cu cel care a ascuns geocutia, am ascuns aici o noua cutiuta.
  • Stancile Pietrei Rosii Satisfactie dubla. Varful Pietrele Rosii a fost primul al culmii, imediat ce am ajuns pe ea. Suind din Gura Haitii cu gandul sa ajungem pe Pietrosul Calimanilor.
  • Una dintre cele doua cutii metalice era inchisa cu lacat, cealalta era deschisa. Inauntru mizerie, si nimic din ceea ce ar semana cu o sonda.
  • Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Misentea? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!