Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Iacobeni

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2984 atractii turistice, 13062 poze si 1429 comentarii)
 

Pixel

Iacobeni

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Iacobeni - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Parcul dendrologic 3 parc dendrologic Brancovenesti Kemeny
Parcul dendrologic 3
Dupa piatra Cetatea Bufnitei Lunca de Sus geocutie
Dupa piatra
Noul paraclis 2 Manastirea Iezerul Paraclis Sfantul Antonie
Noul paraclis 2
Rasarit de soare Vama Veche Love Lock lacatele iubirii
Rasarit de soare
Spre baile sarate Corund Dealul Melcului
Spre baile sarate
Turn cu ceas Harman biserica fortificata saseasca
Turn cu ceas

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Iacobeni!

Vizitati Iacobeni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Carpinenii, cea mai apropiata localitate, care se afla la 4,24 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Iacobeni?
(detalii dupa autentificare)
Fagul uimitor - Dealul Poienii la 3,1 km
Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii. Aici izvoreste paraul Poiana, care curge in Catrusa.
Valea paraului Periculos la 4,9 km
Valea paraului este adanca, intunecata, nu este practicabila nici cu automobile de teren. Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Buncarul cu stalactite Dealul Beleu la 6,2 km
Scopul construirii buncarelor a fost, sa impiedice inamicul sa ajunga in Ciuc. Pe culmea dintre paraurile Casin si Beleu se afla segmentul din Casin din linia de aparare Arpad, cu un sir de cazemate aparate de soldatii vanatori de frontiera, secui.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu la 6,9 km
Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni. Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona. Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu. Pe culmea acestui deal, strabatut de o poteca lata, se afla, lucrari genistice defensive, transee, cazemate, provenite, probabil din primul Razboi Mondial.
Casinu Nou la 7,4 km
Dupa ce ne-am invartit putin in jurul ascunzisului, am citit mai atent instructiunea ajutatoare si am gasit cutiuta ascunsa.
Izvorul mineral Feherkoi Plaiesii de Sus la 8,1 km
In comuna Plaiesii de Jos (satele Iacobeni, Imper, Plaiesii de Jos si de Sus) au fost captate si amenajate mai multe izvoare minerale - apa unora fiind cunoscuta, comercial, sub numele Perla Casinului. Avand la dispozitie in acest anotimp o zi mai scurta, am planuit pentru aceasta zi o excursie mai scurta, de data asta in zona Casinului. Multumim pentru refacerea ascunzisului distrus de lucrarile de reabilitare a izvorului Feherko. Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. Feherkoi (Piatra Alba) este unul dintre izvoarele minerale ce au facut, cu decenii in urma, faima Casinului.
Cetatea Ciuchian din Lutoasa la 9,9 km
O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa. M-am bucurat foarte mult, cand am aflat despre acest ascunzis.
Cetatea Mereni la 10,1 km
Cutia este ingenios ascunsa, dar nu greu de gasit.
Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii la 10,3 km
Pe Varful Capatanii, punct somital al unei culmi secundare din extremitatea nord-estica a Muntilor Bodoc - cea care domina satele comunei Sanzieni, se afla ruinele unei cladiri rectangulare cu latura de cca 10 m. Iese in evidenta un fragment de zid, lung de cca 1 m si lat de cca 0,5 m, bine pastrat.
Baile Fantana Sarata la 10,9 km
Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de autoturistii ce mai opresc aici pentru popas. Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie. Prezentam pe scurt istoria recenta a bailor pentru a intelege dezamagirea la vederea starii actuale.
Biserica romano-catolica Estelnic la 11 km
In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian. Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla.

Iacobeni in limba maghiara - magyarul: Veresszéki borvíz

Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Iacobeni
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cheile Tisitei Ti-am urmat sfatul. Ti-am urmat sfatul si am ascus o cutie in Cheile Tisitei. Acum, pentru ca nu vreau sa fac vreo prostie, am sa te rog sa-mi confirmi ca trebuie sa anunt o geocutie noua.
  • Pseudosphaera - Targu Mures Pseudosphaera. A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Constructia mi se pare extrem de interesanta, pacat ca locul este neingrijit.
  • Izvorul Cozluk - Muntii Macinului Indicatii prea vagi. Soarele mi-a zambit atat de pe piatra cat si de pe copac, harletul era la locul lui, frunzele erau asternute frumos, dar cutiuta a fost de negasit. Pur si simplu n-am inteles unde sa caut.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Iacobeni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 8 luni si 2 zile!