Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Fiasteto

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Fiasteto

Punctul de belvedere de pe Fiasteto.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Fiasteto - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Baile Soszekfurdo 1 Baile Soszekfurdo
Baile Soszekfurdo 1
Calcarele de sub Vf. Edirlen - 2 Dealul Edirlen Cetatea de calcar
Calcarele de sub Vf. Edirlen - 2
Casa din Cloasterf 2 Closdorf Cloasterf biserica evenghelica fortificata
Casa din Cloasterf 2
Toaleta din piata Gal Sandor Miercurea Ciuc wc toaleta buda veceu
Toaleta din piata Gal Sandor
Canaraua Turceasca - perete - detaliu canara harsova
Canaraua Turceasca - perete - detaliu
Straturi Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului
Straturi

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Fiasteto!

Vizitati Fiasteto si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Atia, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,09 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Atia: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Culmea Iavardi Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa.
Spitalul de neuropsihiatrie Targu Secuiesc Fostul Azil de Batrani, azi Spitalul de neuropsihiatrie din Targu Secuiesc, se afla pe strada Garii la numarul 35. Cladirea a fost construita in anul 1897.
Valcele Drumul apelor minerale Este strabatuta de paraul Valcele. Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX.
Baile Turda Baile Turda, Lacul Roman.
Lacul Rosu In aceasta perioada lacul era inghetat, avand un farmec aparte. Urmand indicatiile de traseu din descriere ajungem mai repede la geocutie, in cazul in care cautatorul cunoaste deja obiectivul prezentat, si doreste doar sa caute geocutia.
Vila Damokos Akos Valcele
Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd.
Biserica unitariana Sanvasii Ajungand la fata locului, am intrat in gradina bisericii pe poarta de jos.
Harta palpabila Cetatea Targu Mures Macheta cetatii din bronz, realizata pentru nevazatori, se afla langa cladirea muzeului din cetatea Targu Mures. Pe harta palpabila pot fi identificate elementele ansamblului de monumente din cadrul cetatii, zidurile, bastioanele, biserica reformata.
Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei. Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea.
Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Mureseni A fost construita probabil in anul 1708, conform inscriptiei de pe tablita memorativa partial distrusa, de la intrare. Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa.
Casa Fronius Sighisoara Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Parcul Central Odorheiu Secuiesc Am gasit geocutia ascunsa intr-un frumos parc din Odorheiu Secuiesc.
Copacul lui Tarzan Lacul Sfanta Ana Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului. Daca va intereseaza povestea copacului, cereti paznicului sa va povesteasca.
Gura de mina Baile Harghita In jurul statiunii gasim mai multe halzi de steril, rezultate din depozitarea reziduurilor din exploatare. Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual.
Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Biserica evanghelica Hundorf Viisoara Biserica evanghelica-luterana este monument istoric, avand codul 120227 in repertoriul arheologic. Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376.
Casa Jakody Sighisoara Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului. In cladire se afla muzeul Casa Armelor si Hartilor.
Belvedere Dealu Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos.
Cascada Iavardi Pentru a gasi cutia este nevoie de GPS. Dupa 2 ani, cu ocazia unei ture in zona, mi-am dat seama ca am uitat sa anunt gasirea acestei geocutii.
Baile Mikes Paraul Jombor Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Biserica lutherana Hetiur Dupa o pauza de masa, am luat desertul. Iar numele de Erenberg, din 1417, indica populatia saseasca a localitatii.
Lazaresti Se aseaza la punctul de intalnire ale paraurilor Tusnad si Hi, la numai 3 km de Cozmeni. Coordonatele duc langa o biserica veche, langa cea noua.
Casa Virgil Marzea Sighisoara MS-II-m-A-15983. Casa de mestesugari din secolul al XVI-lea, cu modificari in secolul al XVIII-lea, de pe strada Scolii numarul 8.
Viaductul Mina Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente.
Craterul vulcanic de la Racos Am gasit geocutia. De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul.
Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld. A fost reconstruita partial in 1846, cand s-a construit biserica noua in locul celui vechi.
Cariera din satul Vacaresti, comuna Mihaileni, acum in conservare, este una de andezit.
Melcul de la Codlea Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Baile Balvanyos Izvorul Transilvania Eram in drum spre valea paraului Iadului, dar am oprit la izvor, pentru a gasi geocutia ascunsa aici.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps.
Piatra Ciobanului Muntii Hasmas
Viscri Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
A fost creat in anii 1980 prin diguirea apelor paraielor din Muntii Bodoc. Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Beneficiind de indicatiile - de ultima ora - ale trekkingklub.
Cladirea nu este intr-o stare foarte buna, dar mofeta si baia pentru picioare pot fi inca utilizate. Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta.
Dealul Pivnitele Mari Moacsa Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona. Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective.
Biserica romano-catolica Hosasau Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii. La Hosasau sunt cativa locuitori, iar geocutia se afla in ascunzis deja de peste 11 ani.
Spre Piatra Mesei Carta
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Fiasteto
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos. Ascunzisul poate fi gasit destul de usor.
  • Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii. O masina a politiei locale, cu doua persoane inauntru, era parcata chiar vizavi de cladire, in parcarea bancii.
  • Stanca cu brazi - Stogul de piatra Printre sute de abriuri. Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Din pacate n-am gasit abriul ce reprezinta ascunzisul.
  • Piatra Corbului Cutii. Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Care oricum, is puse in locuri foarte-foarte faine, locuri cheie.
  • Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Astfel a fost necesar sa trecem prin Cluj, ocazie perfecta pentru a gasi aceasta geocutie.
  • Piatra Gaurita - Talisoara Gaura cu plin. La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani). Am avut timp sa deviem trei sferturi de kilometru din soseaua Varghis-Talisoara.
  • Dealul Pivnitele Mari - Moacsa Imbinand placutul cu distractia. Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona. In cursul zilei cautam geocutiile ascunse in judetul Covasna.
  • Manastirea Carmelitana din Luncani Carmelitani. La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni Cartitele calatoare Hargita 40 si 50. Da, locul este unul deosebit. Mai ales daca este timp frumos.
  • Dupa ce am parcat masina langa batrana locomotiva, am pornit in cautarea geocutiei ascunsa langa cetatea din valuri de pamant, aflata la est de Kontumac. Stiam deja locul, asa ca nu am avut nevoie de gps.
  • Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.
  • Gara de linie ingusta Targu Mures Locatie in stare deplorabila. Locul este plin cu gunoi, este locuinta si toaleta boschetarilor. Este o rusine pentru conducerea orasului Targu Mures sa permita starea actuala a unuia dintre importantele locatii istorice de categorie tehnica a orasului.
  • Sub Muntele Uroi La poalele muntelui. Ascunzisul de la poalele muntelui Uroi mi-a oferit acel sentiment, pe care il simt toti cand gasesc o geocutie. Ascunzisul se afla nu foarte departe de drum, si dupa cateva minute de urcus pe deal si cautari printre pietre, veti putea tine in mana geocutia.
  • Livada Postei Fara creion. Am gasit aceasta cutie. In cutie nu mai este creion, pix.
  • Macin Un flavor de Macin. Ascunzisul este excentric localizat fata de traseul marcat al culmii Pricopanului ce trece prin apropiere. Ceea ce poate, relativ, deranja.
  • Via ferrata Pericolul Caprei - Harghita Madaras Prima data pe un traseu de via ferrata. Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci. Recomandabil vara doar autoturismelor de teren.
  • Pasul Liban Spre varful Amza. Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-). Dupa-masa la ora 5 am pornit sa caut ascunzisurile de pe varful Amza, respectiv Stanca Minunata.
  • Am gasit si aceasta geocutie. Coordonatele sunt mai bune acuma, dar dupa mine geocutia se afla la sud-vest de izvorul Bilascu.
  • Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Desi ascunzisul este la indemana, cred ca soferii sunt prea grabiti ca sa mai si opreasca in varful rampei.
  • Piatra Tabulata - Siculeni Popasul de la Piatra Tabulata. Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras. Zona este, cu adevarat, pitoreasca.
  • Am gasit cutia, multumesc.
  • Am gasit acest ascunzis din intamplare. Ne-am trecut in carnetel si am lasat in cutie o cruciulita sfintita de culoare violet.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Fiasteto? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 23 zile!