Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Drumul Siculicidiumului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Drumul Siculicidiumului

Drumul Siculicidiumului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Drumul Siculicidiumului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Sub Piatra Cascada Vanatara Ponor
Sub Piatra
Cheile Ampoitei 2 Cheile Ampoitei
Cheile Ampoitei 2
Histria 14 Histria
Histria 14
Schitul Piatra Scrisa schitul manastirea Piatra Scrisa Armenis
Schitul Piatra Scrisa
Cascada de dupa arcada cascada cariera Velnita
Cascada de dupa arcada
Zidirea biserica Radeana
Zidirea

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Drumul Siculicidiumului!

Vizitati Drumul Siculicidiumului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Siculeni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,09 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Siculeni: 4
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
A aparut in 1940 in urma unei alunecari de teren, fiind format pe  treapta superioara a acesteia. Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m.
Cascada Bahrin Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei. La varsare se numeste Sasca.
Varful Baesul Am gasit geocutia ascunsa pe varful Baesul de langa orasul Toplita.
Galateni
Baile Jigodin La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber. Baile Jigodin se afla la iesirea sudica din municipiul Miercurea-Ciuc, pe DN 12.
Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv.
Macelaria veche Ditrau Fosta macelarie a fost construita la inceputul secolului al XX-lea. Clopotnita si macelaria veche din Ditrau se afla pe strada Cerbului numarul 7.
Piatra cu ceaun Stogul de piatra Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor.
Am gasit geocutia. Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri. Inainte de a intra in pestera am cautat geocutia.
Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea.
Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel. Lor li se mai adauga inca unul aflat pe versantul drept al aceleasi vai.
Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Casinu Nou Dupa ce ne-am invartit putin in jurul ascunzisului, am citit mai atent instructiunea ajutatoare si am gasit cutiuta ascunsa.
Cascada Iavardi Dupa 2 ani, cu ocazia unei ture in zona, mi-am dat seama ca am uitat sa anunt gasirea acestei geocutii.
Caracteristicile apei minerale ale izvorului Maria: apa minerala carbogazoasa, clorosodica, alcalina, feriginoasa, hipotona.   Sub forma de bai pentru afectini ale aparatului cardiovascular.
Maguricea este un deal cu doua cocoase proeminente, de 522 m si 512 m, aflat in capatul estic, extrem, al uneia dintre culmile secundare importante ale Muntilor Ciucului, interfluviul Uz-Ciobanus.
Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Muntii Berzunti Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe. Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac.
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangă, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951. Casa-muzeu din Humulesti a fost restaurata, pastrand particularitatile arhitecturii si vietii populare ale vremii de atunci.
Capela de pe muntele Bogat Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc. Din centru, pe traseul DJ 124 spre est putem ajunge la Satu Nou, Vacaresti si Mihaileni.
Casa Nagy Jafet construita in anul 1829 se afla pe strada Garii numarul 21. Cladirea-monument istoric a fost donata parohiei reformate, in prezent sa afla in stare neglijata.
Muzeul palariilor de paie Criseni Szocs Lajos, al carui familie de trei generatii se ocupa de fabricarea de palarii de paie, s-a hotarat sa infiinteze primul Muzeu al Palariilor din Paie din tara la Criseni. Muzeul a fost infiintat intr-o casa taraneasca traditionala renovata.
Privind dinspre Baile Dungo spre nord, pe creasta Coasta Ves, atentia ne este atrasa de catre un deal cu varful acoperit de o mica padure de pini. Dealul care se afla la est de sat apare pe o harta veche din 1773 sub denumirea de Culmea Spanzuratorii, iar pe o alta harta din 1870 sub denumirea de Gatul Spanzuratorii.
Cetatea Kustaly Ocland Cetatea de dimensiune mica era formata dintr-o cladire turn cu mai multe nivele, imprejmuita cu palisada si sant de aparare. Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani.
Cetatea Ika Nultumim pentru ascunzis, si ca l-ai reascuns dupa ce buturuga initiala a fost pradata. Un ascunzis bine amplasat si bine amenajat.
Belvedere Casoaia Androneasa
Gorun sub Murgul Mare Ozunca-Bai Pe partea de nord-est a muntelui Murgul Mare, la liziera padurii, putem vedea un gorun cu circumferinta de 4 m. Partea de jos a trunchiului copacului este crapata.
Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Am pornit din satul Malnas, urmand drumul de-alungul paraului Malnas.
Apa minerala Julis Tusnadu Nou Apa minerala Julis se afla in partea de est a satului Tusnadu Nou, langa strada care duce spre gara.
Mofeta Gradina Herko Turia Am ajuns in zona numita Gradina Herko.
Padurea Lepsa-Zboina Muntii Vrancei
Casa fluturilor tropicali Praid Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor. Fluturi exotice pot fi observati aici, zburand liber printre plante exotice.
Mlastina Budos Santimbru-Bai Rezervatia are doua sectoare tipice, unul eutrof, si celalalt oligotrof. Mlastina Büdös din Santimbru-Bai se afla pe versantul estic al Muntilor Harghita Sud, la obarsia paraului Chendres (Kenderes), la 1200-1210 m altitudine.
Lacul Izvorul Muntelui Cetatea Fagaras
Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz Doua dintre ele sunt evidentiate acum prin includerea lor intr-un circuit. Pe deal sunt numeroase fenomene de acest gen, ce merita vazute.
Moara de apa Batanii Mici
Am gasit acest ascunzis din intamplare. O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile).
Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Varful Nemira Mica Indiciul e suficient pentru descoperirea cutiei. Sunt al treilea an consecutiv pe varf si nu pot trece resemnat pe langa felul cum inteleg unii turisti sa-si marcheze trecerea.
Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina.
Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Drumul Siculicidiumului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am pornit spre varful Oncesti. Bineinteles, cu telescaun :-).
  • Valea Garbea La Capela Sfantul Benedict. Un ascunzis bine gasit. Fotografia ce-l descrie e hotaratoare.
  • Am gasit cutia, multumesc.
  • O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei. Veniseram pregatiti sa inlocuim cutia si carnetelul, pe care SorinIov le-a gasit deteriorate.
  • Palatul Brukenthal - Avrig Concediu. In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Pentru scurt timp am evadat in spatele Palatului in cautarea cutiei si am avut norocul sa o gasesc si sa o loghez.
  • Piatra cu Palarie - Piatra Soimului - Oituz Jos palaria pentru Piatra cu Palarie. Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie. Belvederile de pe ea sunt impresionante.
  • Piatra Cetii Geokret. Am depus geokretul geokopacz03.
  • Suhardul Mic Suhardul Mic. Am parcurs cu masina drumul forestier pe langa hotelurile Turist si Iasicon, pana in capatul de sus al fostei partii de schi. Apoi un traseu marcat, de 40 minute ne-a ghidat pe varful Suhardul Mic, de unde am admirat ceata densa.
  • Piatra Tabulata - Siculeni Popasul de la Piatra Tabulata. Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras. Zona este, cu adevarat, pitoreasca.
  • Am plecat de la coada Lacului Padureni. Unde ne-am si intors dupa ce am inconjurat, doar pe culme, toata valea Padurenilor.
  • Bucin Un loc splendid. Am gasit, cu prietenul meu, si aceasta geocutie. Un loc splendid, linistit si cu aer curat.
  • Lacul Cuejdel - II Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara. Am gasit cutiuta relativ usor. Deoarece a trebuit sa sap in zapada, si sa urnesc pietrele inghetate cu batul de tura :).
  • Biserica catolica - Pauleni-Ciuc La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e. De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.Cat despre cutie, nu mai e, pentru ca panoul publicitar unde ar fi trebuit sa fie nu mai e (dovada in fotografia atasata).
  • Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.
  • Am descoperit un monument restaurat intre 2011-2013, cu dotari si facilitati europene. Bineinteles ca am vizitat si muzeul si cetatea.
  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures Cutia este in stare buna. Punga de protectie este putin deteriorata.
  • Am avut noroc, poarta exterioara fiind deschisa, sa intru in curtea interioara a bisericii. Am inconjurat cladirea, presupunand ca geocutia ar trebui sa fie ascunsa undeva prin spate, intr-un loc ferit de priviri.
  • La intoarcerea din tura efectuata pe Piatra Mare, nu am ratat oportunitatea de a gasi primul geocutia ascunsa in Poiana Garcinului. Mi-am lasat masina in intersectie, si am urcat printre maracini pe varful dealului.
  • Baia Hammas - Paraul Jombor Bronz secuiesc. Ce bine, chiar daca eu sunt gazda ascunzisului, am putut sa caut geocutia ascunsa de proprietarul cutiei. Cautand ascunzisul, am gasit aici o plasa pentru fluturi (un alt joc).
  • Cheile Intregalde - Muntii Trascau La plezneala. Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.
  • Varful Harghita Madaras Pe platou. O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.
  • Cazemata cu rampa - Tuzla Plaja frumoasa sau loc oribil. Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara. Cred ca am ajuns in cel mai oribil loc de pe litoralul romanesc.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Drumul Siculicidiumului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 23 zile!