Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Rabsonne

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Rabsonne

Cetatea Rabsonne ..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Rabsonne - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Privit dinspre sud-vest copacul Bezergheanu
Privit dinspre sud-vest
Colţeşti cu Piatra Secuiului
Colţeşti cu Piatra Secuiului
Zid cetatea Feldioara
Zid
6995 Valea Uzului
6995
Cruci vechi Sandominic
Cruci vechi
Lista celor care au construit troita colos ciuc
Lista celor care au construit troita

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Rabsonne!

>>> Vizitati Cetatea Rabsonne si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Bucin, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,71 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Rabsonne?
(detalii dupa autentificare)
Izvorul Doisprezece Bucin la 4,2 km. Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila. Apa izvorului care se afla la jumatatea distantei dintre localitatea Bucin care apartine de comuna Praid, si partia de schi Bogdan, este numai buna de baut.
Casa rasturnata Praid la 5,8 km. S-a intors lumea cu susul in jos. In centrul Praidului, pe strada ANL nr 3, aproape de sediul de politie, respectiv blocurile ANL, gasim o casuta rasturnata, cu dimensiune de 8x5 metri. Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard.
la 6,4 km. O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit.
la 6,8 km. Fluturi exotice pot fi observati aici, zburand liber printre plante exotice. Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
Muntele de sare Praid la 7,2 km. Din pacate vizita la Canionul de Sare ne-a lasat un gust mai putin sarat si mai mult amar. Am parcurs poteca educativa din rezervatia naturala Muntele de sare de langa Praid. la 7,3 km. Lacul Ursu Sovata la 8,2 km.
la 8,2 km. Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp. Aleea este formata din materiale cu suprafete diferite, pe care mergand descult stimulam diferitele puncte reflexe ale talpii.
la 8,2 km. Din cate observ eu, poza atasata este facuta pe partea din sud-vest a lacului. Oricat am scormonit la baza stalpului in cauza n-am dat peste geocutie.
la 8,3 km. Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Lacul Verde Sovata la 8,3 km. Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Lacul Verde - Sovata.
la 8,3 km. Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
Parc aventura Adrenalin Plus Sovata la 8,4 km. Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa. Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus.
Muntele de sare Sovata la 8,4 km. In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Lacul Alunis Sovata la 8,5 km. Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
la 8,6 km. Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Izvorul Nadas Sovata la 8,7 km. Ori prin aleea ingusta de langa gardul spalatoriei. Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor.
la 8,9 km. In anul 2023, se va organiza al doilea festival Lavanda Valea lui Pavel cu programe pentru familii, in weekendul 8-9 iulie, sambata si duminica.
la 9,4 km. Calea ferata ingusta Targu Mures - Praid a fost construita incepand cu anul 1912, prima garnitura fiind pusa in circulatie in anul 1915. In anul 1997 circulatia trenurilor pe calea ferata ingusta a fost inchisa. Între timp, de la ascunderea geocutiei, s-au facut cateva schimbari in perimetru Garii Mici, precum montarea unui gard. Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele. Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.
Fantana cu apa sarata Corund la 9,7 km. Fantana cu apa sarata de la Arcio, este situata pe malul drept al paraului Corund, la 200 m de la intersectia spre Atia, in directia sud. Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery. Este o apa sarata, bicarbonatata, calduta, continand fier, dioxid de carbon si magneziu, fiind suprasaturat cu minerale dizolvate.
la 10,2 km.
la 10,4 km. Dealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha. Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv. M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. Este considerat cea mai mare ocurenta de aragonit din Romania, fiind rezervatie inca din 1980.
la 10,6 km. Am pornit de la Sovata, urmand drumul forestier de pe valea paraului Sebes.
la 10,8 km. Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
la 11,4 km. La inceput urmarim un drum de caruta, apoi o poteca prin padure. Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres.
Saca Mare la 11,5 km.
Bucin la 11,7 km. Am gasit, cu prietenul meu, si aceasta geocutie. Am gasit geocutia. la 11,7 km.
la 11,9 km. Se urca pe cararea de langa izvor. 1.
Fiasteto la 12 km. Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos. Punctul de belvedere de pe Fiasteto.
la 12,1 km. Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 12,9 km. In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.

Cetatea Rabsonne in limba maghiara - magyarul: Rapsonné vára Szováta

Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Rabsonne
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Desi nu chiar in drum, am decis sa caut acest loc. Am trecut pe sosea de un drum nou, si am ajuns unde nu era nimic in apropiere.
  • Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.
  • Camera Patrata - Pietrele Detunate - Masivul Ceahlau De ziua Micii Unirii. Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva. Intreband si eu, ca un turist constient de limitele umane, un fotograf ce cobora muntele, am aflat locul de intrare in traseu.
  • Ajungand la fata locului, am cautat intai geocutia, apoi am vizitat baile. Am gasit ascunzisul destul de repede, dar era gol.
  • Mina parasita - Piciorul Lespezilor Gura de mina. Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere. Apa ce iese din mina e curata si rece, dar n-as zice si potabila.
  • Baia Calugarilor Interesant loc. Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
  • Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
  • Nu am putut sa caut linistit. Statea cineva pe banca, si nu vroia sa se miste, sa plece.
  • Turnul Negru Brasov Revenind din Piatra Craiului. Revenind dintr-o tura efectuata in Piatra Craiului, ne-am relaxat cu o plimbare in Brasov. Cu aceasta ocazie am trecut si pe langa Turnul Negru.
  • In momentul respectiv, acest ascunzis aparea ca cel mai apropiat ascunzis, negasit de mine. Trebuia deci sa pornesc in cautarea geocutiei ascunse aici.
  • Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. O fi din cauza ca e intr-un loc public, si in acelasi timp retras.
  • Nu mi-am propus parcurgerea intregului traseu turistic Cozluk, pe marcajul punct rosu. Ar fi fost prea lung, si scopul meu a fost vizitarea unor atractii turistice si gasirea unor geoascunzisuri.
  • Sub Muntele Uroi Mount Urui. Venind dinspre Parcul Dendrologic din Simeria. Am avut ambitia, dupa un urcus usor, sa gasesc si aceasta cutie si am reusit.
  • Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie.
  • Monumentul lui Gheorghe Donici - Stefan cel Mare Monumentul lui Gheorghe Donici. Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.
  • Trophaeum Traiani - Adamclisi Simpatica cutie. Am trecut din nou pe la monument. De data asta am vizitat si cetatea, si monumentul si muzeul.
  • Am explorat Cheile Dobrogei de la nord spre sud. Am vizitat mai intai Pestera La izvor, apoi stancariile din partea de nord-est a cheilor.
  • Varful Cetatii II - Baile Tusnad Cu prieteni. Am gasit aceasta geocutie.
  • Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Vegetatia cumplit de bogata care acopera totul.
  • Biserica Neagra Brasov Marele eveniment. Am gasit in jur de 10 cutii, in cele 3 zile. Am fost inebuniti, mai ales ca noi suntem incepatori.
  • Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime. Am vizitat cu cineva drag mie, pentru care sunt profund recunoscatoare si doresc sa-mi exprim multumirea si prin aceste randuri.
  • Castelul se poate vizita in fiecare zi, primul grup intra la 10:15, iar ultimul la 18:15. Vizita cu ghid dureaza aproximativ o ora, si costa 20 de lei pe cap de adult.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Rabsonne? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 21 zile!