Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Baile Jigodin

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2978 atractii turistice, 13062 poze si 1429 comentarii)
 

Pixel
Baile Jigodin

La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber. Baile Jigodin se afla la iesirea sudica din municipiul Miercurea-Ciuc, pe DN 12.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Baile Jigodin - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Baile Jigodin:

Strandul de la Jigodin
Strandul de la Jigodin
Proiect finantat prin Phare
Proiect finantat prin Phare
Realitatea din teren
Realitatea din teren

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Baile Jigodin!

Vizitati Baile Jigodin si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Jigodin-Bai, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,01 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Jigodin-Bai: 12
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Baile Jigodin?
(detalii dupa autentificare)
Izvorul Baile Jigodin la 830 m
Baile Jigodin, statiunea de aceasi varsta cu cea din Borsec, se situeaza la iesirea din municipiul Miercurea Ciuc, in directie sudica, pe partea dreapta a raului Olt. Apele minerale carbogazoase care contin fier, bicarbon si saruri minerale sunt utilizate in baia calda cu 17 cazi, construita in anul 1957, si care a fost reabilitata de mai multe ori.
Cimitirul vechi din Jigodin la 1,7 km
Cimitirul vechi din Jigodin, Miercurea Ciuc. Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Borsaros la 1,9 km
Zona de protectia naturii Borsáros se afla pe malul drept al Oltului, la altitudinea de 651 m, pe teritoriul comunei Sancraieni, in stanga drumului spre Sansimion. Nu am gasit cutia. Am reusit sa gasesc un nou loc, pentru o noua geocutie. Are o lungime de 1 km si o latime de 50-200 m.
Biserica catolica Jigodin Judetul Harghita la 2,1 km
Construit in secolul al XV-lea, in stil gotic, reconstruit in secolul al XVIII-lea in stil baroc. Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
Cetatea Harom - Baile Jigodin la 2,6 km
Conform sapaturilor efectuate zidurile ar fi fost construite pe un sant din pamant si piatra, mult mai vechi. Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram. Am gasit cutia, se afla in stare buna. Am gasit geocutia. Fortificatia Jigodin II, sau cetatea Harom a fost construita in secolul al XII si apartinea de sistemul de fortificatii ce apara Transilvania dinspre est.
Sancraieni la 2,6 km
Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc. Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc.
Izvorul Fabricii de Tigle - Sancraieni la 3,1 km
Cel mai popular izvor al satului este cel de langa drumul principal al localitatii, din fata fostei fabricii de tigla. Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala.
Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni la 3,3 km
Monumentul Pictura Sangeroasa, in limba maghiara Vereskep, sta pe punctul culminant al soselei Miercurea Ciuc - Leliceni. Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal.
Lacul Suta la 3,5 km
Lacul Suta este un lac artificial, creat pe paraul Fitod, langa Miercurea Ciuc. In prezent lacul Suta I a fost secat din cauza unor lucrari de amenajare. Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc.
Baile Miercurea Ciuc la 3,6 km
Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici. Primul proprietar a fost brutarul Helwig G Janos, care a denumit baile dupa numele sotiei sale, Katalin.
Teiul de 500 de ani din Leliceni la 4 km
Traieste in memoria oamenilor ca fiind un copac singuratic, care a strajuit biserica. Da, locul este unul deosebit. Am mai stat jumate de ora sa admiram. Am pus in cutie un GeoKret. Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500.

Baile Jigodin in limba maghiara - magyarul: Panoráma a zsögödi szorosra Zsögödfürdő

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Baile Jigodin
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava noaptea. In drum spre Paltinis, noaptea. Dupa o plimbare usoara, un ascunzis usor de gasit.
  • Troita Sfanta Maria Regina - Lupeni O jumatate de ora dus-intors. Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos. Puteti ajunge la monumentul Inima lui Isus cu masina, de la Bisericani, respectiv Bulgareni, la inceput pe asfalt, apoi pe un drum bun de pamant.
  • Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac Un loc minunat. Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o. Vizitand multe manastiri si biserici din Moldova, am observat asemanarea acesteia cu cele de mai sus amintite si am admirat elementele ei de arhitectura, care m-au transpus pe plaiuri moldave.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Baile Jigodin? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 8 luni si 1 zile!