Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Lacul Ascuns

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Lacul Ascuns..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Ascuns - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Jurnalul cetatea herecz malnas bodoc
Jurnalul
Podul nr. 4 Cheile Turzii pestera cetatea mica mare
Podul nr. 4
Casele din apropierea lacului Taul Brazi Rosia Montana
Casele din apropierea lacului
Inceputul potecii Tureni Cheile Turenilor traseu vizitare via ferrata
Inceputul potecii
Cadoul lasat de primul gasitor? Saciova panorama
Cadoul lasat de primul gasitor?
Luciu de apa popasul pasarilor Sanpaul lacuri
Luciu de apa

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Ascuns!

>>> Vizitati Lacul Ascuns si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Rapa, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,72 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Ascuns?
(detalii dupa autentificare)
La Oglinda - Baltile Meris la 1,1 km. Pestera Baluta la 23,3 km. Cheile Balutei la 23,4 km.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 24,4 km. Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
la 24,7 km. Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
la 25,2 km. La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii. Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi.
Podul lui Dumnezeu la 25,2 km. Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. Peste acest pod trece soseaua ce leaga Baia de Arama cu municipiul Drobeta Turnu Severin.
Cheile Cosustei la 25,3 km. Cornetul Vaii si Valea Manastirii Baia de Arama la 26,2 km. Cornetul Babelor si Cerboanei la 26,7 km. Cornetul Baltii la 27,6 km. Piatra Incalecata la 28 km. Castanul lui Tudor Vladimirescu Gornovita la 28,4 km. Podul lui Traian la 29 km. Pestera Epuran la 30,1 km. la 31,8 km. Pestera Isverna la 33,3 km.
Cotul cu Aluni Tismana la 33,5 km. Cotul cu Aluni - Tismana.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 35,1 km. Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului. Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Cracul Crucii la 35,2 km. Rezervatia Fata Virului Drobeta-Turnu Severin la 35,6 km.
la 36,8 km. Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 37 km. Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Masa tacerii la 37,3 km.
Poarta sarutului la 37,4 km. Poarta sarutului, Targu Jiu.
Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 37,5 km. Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
la 37,7 km. Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
la 38,1 km. Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Izvorul si stancariile de la Camana la 38,2 km.
la 38,3 km. Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Valori naturale - Judetul Gorj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Ascuns
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Gorj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Iata doua trasee de drumetie in circuit, avand Pasul Ghimes ca punct de tranzit. Si care trec si pe la cateva alte geoascunzisuri.
  • Varful Harghita Madaras Fara coordonatele ascunzisului. Am ajuns pe varf venind de la Cetatea Racu. Dupa ce am trecut pe la Piatra Tabulata, plecati fiind din Siculeni.
  • Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis. Am reusit sa fac fata atacului uneia dintre haitele de caini doar cu ajutorul batului de trekking.
  • Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului. Despre istoria numitei si Capela de localnici, putem spune ca a disparut in timp.
  • Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi Schimbari la capela. Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Nota 3 pentru dificultatea gasirii noului ascunzis.
  • In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian. In curtea si cimitirul bisericii din Estelnic se intra fara probleme, poarta fiind deschisa.
  • Nu am participat la ascunderea acestei geocutii, si totusi, stiam exact unde este ascunzisul. Un ascunzis bine ales, o geocutie pe masura, demna pentru locatia prezentata.
  • Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa. Era liniste, asa ca am gasit usor ascunzisul.
  • Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime. Am vizitat cu cineva drag mie, pentru care sunt profund recunoscatoare si doresc sa-mi exprim multumirea si prin aceste randuri.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni Ascunzis nou la Leliceni. Dupa reconstructia portii din spatele cimitirului geoobiectivul Teiul de la Leliceni a ramas fara geocutie. Daca tot am retrecut pe la el si cum aveam la mine o preforma pet, si cum se potrivea perfect diametrului stalpilor metalici din gardul ce inconjura cimitirul, in speta, al celor de linga poarta in cauza, am hotarat sa ascundem intr-unul din stalpii in cauza o noua geocutie.
  • Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf.
  • Castrul Arutela Cutie Arutela. Aam gasit-o, e acolo. Se ajunge usor, din soseaua principala se face pe varianta ocolitoare a Caciulatei, Calimanestiului.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad Turnul se afla in renovare. Dupa ce am primit din mai multe parti relatari despre turn, m-am asteptat sa gasesc turnul intr-o stare jalnica. Dar surpriza, nu era asa, turnul se afla in renovare.
  • Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.
  • Biserica de lemn - Ciumarna Cea mai frumoasa usa taraneasca?. Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta. Deoarece aceasta straduta se afla intr-o curba, iar intersectia este una de tip ac de par.
  • Dealul Crucii Spre Dealul Crucii dinspre Capeni. M-am apropiat de ascunzis dinspre Capeni, unde am lasat masina la o distanta de 2,5 km de geocutie. Urmand un drum de caruta, am ajuns lejer pe platoul Dealul Crucii, care este cel mai inalt punct al creastei vestice a Muntilor Baraolt (821 m).
  • Turnul Apor - Baile Tusnad In loc de un punct, ofer trei. Care sunt acele cazuri similare? Pe terenul nostru de joaca procedura pentru punctele de interes este acelasi peste tot.
  • Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Turnul cu Ceas din Targu Mures Urcus pe scari. Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Dupa o lunga serie de scari, ajunsi la balconul turnului am inspectat fiecare coltisor al acestuia, pana ce am reusit sa gasim cutiuta.
  • Sub podul CFR - Baile Tusnad In drum spre tabara. Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Deja era intuneric.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli. Coordonatele gps sunt pastrate in baza de date ale site-urilor web in formatul grade (dd.dddddd°).
  • Adica incalzirea cand sosesti la Tusnad. :) Fiind aici sus, bineinteles ca merita cautata si cutiuta.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Ascuns? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 21 zile!