Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cheile Sohodolului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Cheile Sohodolului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Sohodolului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Munceii Persanilor - 2 magura codlei belvedere
Munceii Persanilor - 2
3152 Ghimes biserica Kontumac
3152
In apropierea coordonatelor (cred)
In apropierea coordonatelor (cred)
Biserica greco-catolica 1 ghelinta biserica greco-catolica
Biserica greco-catolica 1
Dinspre trotuar Miercurea Ciuc salcie
Dinspre trotuar
Vila Anna 2 Vila Anna Baile Tusnad
Vila Anna 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Sohodolului!

>>> Vizitati Cheile Sohodolului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Runcu, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,76 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Runcu: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Lacul Vidra
Lacul Verde Muntii Parang Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita. Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
Saua Lolaia Muntii Retezat
Gura Raului Barajul are si scopul de a atenua viiturile si de a produce energie electrica. Am gasit cutiuta.
Varful Ciucaru Mare Muntii Almajului Portalul Pesterii Laptelui Lacul Trei Ape Cascada Cataractele Lotrului Maru Cheile Arsasca Cetatea Costesti
Sfinxul Banatean Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Piatra Alba Cuptoare
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Podul de la Megiureca
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita. Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod.
Cetatea Malaiesti Salasu de Sus Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit. Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade.
Poiana Beletina Muntii Mehedinti Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Varful Custura Muntii Retezat
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje. S-a format in jurul unui donjon cu plan hexagonal, laturile cuprinse intre 6,5-7,7 m si ziduri groase de 2,2-2,3 m.
Manastirea Piatra Scrisa Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului. In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata.
Accesul a fost ceva mai dificil. Gasita in stare buna. Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Campusel Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Locul fosilifer Apadia Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Cheile Globului Globu Craiovei Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei. Este strabatuta de apele raului Globu, sau Craiova.
Schitul Iezer Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Curmatura Bucurei Lacul Valea Mare Motru Sec
Lacul Carja Muntii Parang Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m. Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
Lacul Stevia Muntii Retezat
Turnul rotund Crivadia Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului. Incepand din secolul XVI acesta strajuia vechiul drum ce lega Transilvania cu Tara Romaneasca prin pasul Valcan.
Traseul Ruinelor Vulcan Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului. Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.
Lacul Lolaii Muntii Retezat Saua Ciurila Muntii Retezat Lacul Peleaga Muntii Retezat
Complexul megalitic Muntele Mic Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan. Pe una dintre stanci se afla o scriere rupestra, petroglife ce nu au putut fi interpretate pana in acest moment.
Biserica din Inelet Valea Cernei Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Valori naturale - Judetul Gorj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Sohodolului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Gorj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat.)Si eu mi-am pus aceasta problema, si m-am intrebat de ce oare nu adopta locomotiva cei care au organizat muzeul feroviar de alaturi.
  • Baile Cibre - Frumoasa Ascunzisul bailor. Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Disparand ornamentul cu simbolurile secuiesti, indeosebi soarele.
  • Zona este o adevarata cutie plina de surprize. Am stat cateva zile in Cheile Varghisului, am parcurs cateva trasee, am vizitat Pestera Mare de la Meresti (Orban Balazs) si am primit la randul nostru vizita unui urs, in fuga, este drept.
  • Richis Clopotnita. Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut. Am vizitat biserica si clopotnita cu ajutorul clopotarului.
  • Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava noaptea. In drum spre Paltinis, noaptea. Dupa o plimbare usoara, un ascunzis usor de gasit.
  • De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.
  • Cheile Borzesti Zona este rezervatie naturala. Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. In jurul orei 14:00 am gasit aceasta geocutie.
  • Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza.
  • Am fost la cascada Ciucas cu bicicleta. Este prima mea geocutie gasita fara GPS, numai dupa descriere.
  • Rezervatia Gura Dobrogei Care pestera?. Care este pestera cu doua intrari gasita de tine? Deoarece Pestera La Adam are doar o singura intrare inalta de 8 m, chiar daca mai intra lumina pe ici-colo prin tavan.
  • Baia Calugarilor Interesant loc. Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
  • Troita Eroilor - Cosnea Calauza. Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei. Totusi, adevarata calauza este foto ascunzis si comentariile norocosilor gasitori.
  • Schitul Ostrov Schitul Ostrovului. In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Dupa un dialog ham-ham intre catelusa mea, Russia si statuia lui Eminescu, am purces la cautarea si gasirea cutiei.
  • Locul cutiei este oarecum expus. Si tot timpul am avut emotii sa nu apara cineva.
  • Intr-o dimineata cu soare, cu prietenul meu, am gasit aceasta geocutie.
  • Rosen Garten Necesita intretinere. Am gasit cutia.
  • Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Am corectat descrierea.
  • Cleantul Gainii - Muntele Mic La peste 1600 m. Am gasit geocutia de pe Muntele Mic. Prima data am cautat fara GPS, dar n-a mers.
  • Am gasit si aceasta geocutie. De aici de sus este o panorama nedescrisa asupra vaii Varghisului.
  • Varful Papusa Ceata pe varf. Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.
  • Orasul de Floci Indreptari. Pacat ca n-ati cautat cutia, pentru ca ati fi putut vedea, de aproape, un important monument artistic. Crucea Inalta, ce are legatura cu istoria Targului de Floci.
  • Sub Muntele Uroi Mount Urui. Venind dinspre Parcul Dendrologic din Simeria. Am avut ambitia, dupa un urcus usor, sa gasesc si aceasta cutie si am reusit.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Sohodolului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!