Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Padurea Talasmani

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Padurea Talasmani - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Ciuperci si turnuri Gradina Zmeilor
Ciuperci si turnuri
Dealurile Corunca 3 Dealurile Corunca Targu Mures
Dealurile Corunca 3
Panoul ce descrie traseul Frumoasa-Varful Paganului frumoasa troita
Panoul ce descrie traseul Frumoasa-Varful Paganului
Căprioară din dos
Căprioară din dos

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Padurea Talasmani!

Padurea Talasmani.. Vizitati Padurea Talasmani si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Gara Talasman, se afla la 1,01 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Padurea Talasmani?
(detalii dupa autentificare)
Padurea Fundeanu la la 16,8 km.
Podul Verde Barlad la la 18 km.
Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
Lacul Vadeni la la 19,9 km. Lacul de acumulare Rapa Albastra Simila la la 20,3 km. Lacurile Carja la la 20,7 km. Lacul Cuibul Vulturilor Pogana la la 27,7 km. Balta Corni la la 29,3 km.
Lacul Trei Stejari Umbraresti la 30,9 km.
Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
Lacul Corod la la 32,4 km.
Podul Doamnei Chitcani la la 35,9 km.
Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
Lacul Posta Elan la la 36,1 km. Lacul Puiesti la la 41 km. Lacul Motoseni la la 41,6 km.
Biserica din Serbanesti la la 42,8 km.
Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
Biserica din Largaseni la la 43,1 km.
Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
Manastirea Buciumeni la la 43,7 km.
Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici. Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St O Iosif si Dimitrie Anghel.
Manastirea Sihastru Ploscuteni la la 44,9 km.
Interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII.
Lacul Vlascuta la la 45,3 km.
Lacul de Argint Adjud la la 47,4 km.
Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, există două lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - si Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
Asezarea geto-dacica de la Poiana la la 47,9 km.
Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
Lacul Calimanesti la la 50,3 km. Lacul Minjesti la la 51,3 km. Trovantii de la Cornii de Sus la la 51,8 km. Lacul Doaga la la 52,3 km. Lacul Movileni la la 53 km.
Biserica de lemn Recea Gaiceana la la 54,1 km.
Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric. Biserica a fost construita in 1864 de proprietara mosiei Gaiceana, Ecaterina Sturdza, pe locul uneia mai vechi, din 1808.
Fantanile cu cumpana Paunesti la la 57,6 km.
In total 30 la numar, au o vechime de pana la 200 de ani, majoritatea lor sunt folosite si azi de localnici. In localitatea vranceana Paunesti, pe strada Valea Caselor, gasim mai multe fantani cu cumpana.
Monumentul Victoriei Tisita la la 57,8 km.
Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu. Am cautat dupa coordonate fara succes. Cutia este la locul ei si ne-am scris deja numele in ea, iar celelalte portdrapeluri sunt goale.
Lacul Puscasi la la 58,8 km.
Manastirea Poglet la la 59,1 km.
Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu. Despre constructia bisericii de aici, pentru a servi schitul ctitorit de paharnicul Constantin Bals, se spune ca ar data din secolul XVIII, ante 1734.
Valori naturale - Judetul Galati
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Padurea Talasmani
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Biserica unitariana - Ocland: Un ascunziș foarte bun - Am gasit si aceasta geocutie.
  • Biserica catolica fortificata - Bancu: O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita. Biserica fortificata apartine satului Ciucsangiorgiu.
  • Capela Sfanta Ana: Ascunzis penibil - Un foarte simpatic si ingenios ascunzis, din pacate compromis de faptul ca spatiul din jurul sau este destul de intens utilizat ca toaleta. Am reusit sa fotografiez toate paginile jurnalului, sub asediul tantarilor, dar cardul este, deocamdata, pe jumatate inaccesibil, exact partitia cu fotografiile respective.
  • Piatra cu caldare mica - Piatra Soimului - Oituz: Nici Caldarea Mica nu a fost goala - Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?
  • Cascada Bucias: Cascada Bucias - De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru. De aici se intra pe drum forestier pana la o intersectie care face stanga la o pastravarie iar dreapta catre cascada.
  • Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascaului: Gasita - Gasita azi de Acasenii.
  • Piatra Ucigasul: Cutie roasa de soareci - Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia. Semnul X l-am vazut dupa ce am dibuit cavitatea datorita usii din bolovani din fata intrarii.
  • Biserica catolica Sibiu: Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Nu a fost sa fie, locul era plin cu oameni, iar in jurul ascunzisului a fost amenajata o terasa.
  • Baia Saracilor - Baile Tusnad: Ruinele statiunii - Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor. Cum putin mai jos a rasarit un centru wellness modern, dar cu preturi nu tocmai mici, s-ar deduce ori ca statiunea nu mai are saraci, ori ca de sanatatea lor nu se mai preocupa nimeni.
  • Muntele Mic - Frumoasa: O noua cutie intr-un loc nou - Am primit urmatoarea instiintare de pe com. Am gasit stashnotes, cutia, o lumanare alba si resturile a 2 pungi de plastic, cu care am impachetat ramasitele gasite.
  • Vechiul cimitir evreiesc - Lunca de Jos: Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece. Chiar daca exista o poteca comoda dinspre Valea Paraului Mare, am preferat sa urc pe abruptul dinspre drumul principal.
  • Padurea Trivale: Am gasit comoara - Nu am luat nimic. nu am adaugat nimic.
  • Cetatuia Cucuiata de la Grajdana: Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Un lucru foarte bun, care ajuta la orientare.
  • Cascada Nasolea: Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Copacul nu mai este, dar radacinile da.
  • Mofeta din Baile Tusnad: Fara manusi de sudura - Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala. Am putut sa caut ascunzisul fara sa fiu deranjat, chiar daca nu a trebuit sa caut mult.
  • Fiasteto: Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos. Ascunzisul poate fi gasit destul de usor.
  • Baile Cibre - Frumoasa: Ascunzisul bailor - Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Disparand ornamentul cu simbolurile secuiesti, indeosebi soarele.
  • Ochiul Huitoarei: Ochiul Huitoarei - Mie mi-a reusit abia la a treia incercare. Fara GPS, vara, m-am multumit doar cu foto si mure.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Padurea Talasmani? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Galati, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.