Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Plaja Cetate

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Plaja Cetate

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Plaja Cetate - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Biserica Manastirii Casian manastire sfantul Ioan Casian
Biserica Manastirii Casian
Bastion circular Lemnia biserica
Bastion circular
Biserica Bradu - 2 manastirea bradu
Biserica Bradu - 2
Biserica Viscri Biserica fortificata Viscri
Biserica Viscri
Capela Calvar - 2 capela calvar luizi calugara
Capela Calvar - 2
Pisanie biserica fagetel
Pisanie

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Plaja Cetate!

>>> Vizitati Plaja Cetate si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Moreni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,91 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Plaja Cetate?
(detalii dupa autentificare)
Poiana Bujorului Padurea Plenita la 20,4 km. La 5 km pe drumul comunal Oprișor, pe 50 ha, se întinde una dintre cele mai frumoase arii protejate doljene, Poiana Bujorului. Situată pe raza comunei Plenița, această zonă păstrează 10 ha de pădure cu poieni largi, în care, în preajma Sărbătorii bujorului, abundă Paeonia peregrina sau bujorul românesc.
18 cruci de piatra Rast la 29,3 km. 18 cruci de piatra, care se afla in satul Rast, in curtea bisericii Sfantul Nicolae.
Valea Rea Radovan la 47,6 km. Pășunile de la Radovan și Valea Rea sunt importante prin prezența plantei Ziziphora capitata, rudă cu cimbrișorul. Se afla la o distanță de 2,5 km față de comuna Radovan, pe 20 ha, între Pădurea Radovan și Ferma Valea Rea.
Pajistea Gogosu-Stefanel la 48,3 km. Pe teritoriul localității Gogoșu se află o suprafață protejată de 10 ha, cu denumirea Pajiștea Gogoșu - Ștefănel, unde predomină formațiuni ierboase, tufișuri, arbuști, păduri. Pajistea se află în Podișul Getic, pe platforma Desnățuiului, la granița cu Câmpia Olteniei.
Castrul roman Racari Bradesti la 63,9 km.
Pajistea halofila Gighera la 66,4 km. Pajistea halofila din apropierea comunei Gighera este o suprafata mare de terenuri puternic saraturate. Datorita unor specii de plante si animale adaptate la aceste conditii, din 550 hectare 4 sunt arie protejata.
Podul lui Traian la 67,2 km. Cracul Crucii la 78,1 km. La Oglinda Baltile Meris la 78,3 km.
la 78,9 km. Au fost descoperite aici resturi de fosile de fauna Sarmatiana, depozitate in stratele de roca sedimentara. Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea.
Lacul Ascuns la 79,2 km. Rezervatia Fata Virului Drobeta-Turnu Severin la 79,4 km.
Pestera Veterani Dubova la 84,5 km. Reprezinta o pestera naturala, fosila, amenajata de om. Pestera Veterani (Pestera Maovat, Pestera de sub Panza Curii, Piscabara, Peth) - Dubova.
Pestera Ponicova Dubova la 84,6 km. Pestera Ponicova (Cuina Turcului, Pestera de la Curba Periculoasa) - Dubova. Se afla in Muntii Almajului, in masivul Ciucaru Mare, in partea de vest a adapostului natural de la Cuina Turcului, intre Moara Dracului si Proluca Turcului.
Pestera Fluturilor Dubova la 84,6 km. Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova. Se afla in Muntii Almajului, Ciucaru Mare, Cheile Ponicovei, pe malul stang al raului Ponicova, deasupra Pesterii Ponicova.
Belvedere Cazane la 84,9 km. la 85,4 km. Varful Ciucaru Mare Muntii Almajului la 85,4 km. la 85,9 km.
Dunele de nisip de la Dabuleni La Cetate la 86,2 km. Pe malul stâng al Dunării, la 15 km de Bechet, între localitățile Călărași și Dăbuleni, pe o suprafață de 8 ha, se întinde aria protejata Dunele Dăbuleni.
Belvedere Eibenthal la 87 km.
la 88,7 km. Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Pestera Epuran la 91,4 km. Cornetul Baltii la 94,2 km.
la 97,1 km. Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Cheile Cosustei la 97,2 km. Cornetul Babelor si Cerboanei la 98,2 km.
Sfinxul Banatean la 98,6 km. Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Castanul lui Tudor Vladimirescu Gornovita la 99,2 km. Pestera Baluta la 99,3 km. la 99,4 km.
Obiective cultural-istorice - Judetul Dolj
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Plaja Cetate
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Dolj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am parcat masina aval de ascunzis, la vreo o suta de m. Apoi am pornit pe jos sa caut geocutia, respectiv sa descopar concretiunile paraului Roua.
  • Am gasit locatia, fiind prima cutie pe care o caut. N-am fost pregatit nici macar cu un pix, noroc cu un bar din apropiere.
  • Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz Pasul Oituz. Am gasit aceasta cutie pe 5.09.
  • Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept?
  • Izvorul Maria - Izvoru Muresului De Rusalii. Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Merita toti banii locatia propusa, si pentru setea sufletului, si pentru setea trupului.
  • Biserica din Deal - Sighisoara Efectul-oglinda. Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului. Era insa intr-o cavitate, pe partea dreapta a pilonului, sau partea stanga a privitorului.
  • Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa. Aliati sau inamici avem multe in comun.
  • Am ajuns in zona numita Gradina Herko. Denumire gasita de noi doar pe harta Dimap a zonei Balvanyos si in prezentarea unui traseu prin zona in revista de turism, de limba maghiara, Gyopar/Floarea de Colti.
  • Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina). N-am disperat, desi nu mai stiam exact despre ce fel de zid era vorba in indicatia de cautare NV, NE, SE.
  • Concretiuni de Feleac In mijlocul padurii. Am gasit o astazi in mijlocul padurii printre peisaje superbe si bine ascunsa. Mi-am marcat doar trecerea in carnetel.
  • La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.
  • Cimitirul eroilor - Zencani Informatii despre Zencani-Toplita. Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla. Are in cuprins o parcela unde sunt inmormantati pacientii spitalului de campanie nr 1305, mutat din Sibiu la Toplita in toamna anului 1916.
  • Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna.
  • Cascadele Ramnuta Mare Pur si simplu nu l-am dibuit. GPS-ul ne-a invartit printre vreo doi fagi cu trunchiuri multiple. La care s-au mai adaugat si cativa aluni - prin natura lor cu trunchiuri multiple.
  • Piramidele de langa Apold Interesant. Interesante piramide.
  • Am ascuns o noua geocutie, intr-un loc nou. Dupa ce ascunzisul initial a fost devastat de 4 ori.
  • Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.
  • In sfarsit am gasit si eu cutia.
  • Concretiuni de Feleac Comentariu primit de la Maria Victor. Cel mai accesibil loc ramane cel de la Costesti. Trovanti de dimensiuni mai mici pot fi gasite in majoritatea gresiilor carbonatice din zona Carpatilor de Intorsura, pe linia formatiunilor numite flysh (fost tarm de mare in vremuri geologice).
  • Cu doua zile in urma, sambata, am urcat in acest loc dinspre Pestera Studentilor. Nu recomand acest traseu nimanui, poteca nu exista, iar traseul este unul foarte abrupt.
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget Neglijenta impardonabila. Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere. Intre est si sud, din pacate, esentiala.
  • Piatra cu caldare mica - Piatra Soimului - Oituz Nici Caldarea Mica nu a fost goala. Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Plaja Cetate? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 21 zile!