Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Reci

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Reci

Reci

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Reci - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Satul Tomesti capela ana tomesti
Satul Tomesti
Baile Soszekfurdo 1 Baile Soszekfurdo
Baile Soszekfurdo 1
Pe varf Ardascheia Trascau
Pe varf
Fundatie statuie Tampa iarna
Fundatie statuie
Piatra din padure Cetatea Almasului
Piatra din padure
Bezidu Nou Bezidu Nou
Bezidu Nou

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Reci!

Vizitati Reci si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Aninoasa, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,72 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Aninoasa: 5
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Muntele Cad Nadejdea Este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus. Intr-un fel spus, este un pui de cuc pentru Muntii Ciucului, find alcatuita din roci vulcanice.
Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani. Avand hramul Sfanta Treime, manastirea se afla pe teritoriul satului Cotatcu (Podgoria/Buzau).
Poian Localitatea este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe drumul judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia. Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari.
Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta.
Liceul Joseph Haltrich Sighisoara Scoala din Deal a fost construita in anul 1792. In secolul al XIX-lea a fost o scoala de referinta, institutia scolara de frunte a sasilor.
Lacul Vulturilor Muntii Siriului Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Am raspuns provocarii. Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei.
Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul.
Varful Ascutit Cernatu de Sus Varful Ascutit (Hegyes) este un promontoriu dintre doua vai inguste, care se afla la nord-vest de localitatea Cernatu de Sus.
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir. Dar in afara de aceasta, mai exista doua capele romano-catolice.
Piatra Uriasului de la Asau Aparitia stratului la zi se petrece la capatul cozii sud-estice a Muntilor Tarcaului (Culmea Preluca Talharului). Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Cum altitudinea este o variabila (nu o certitudine) la majoritatea aparatelor cu GPS.
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783. Pelerinajul anual are loc in ziua de 13 iunie.
Pasul Sanc Muntii Bretcului Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie. Dupa ce am pierdut timpul cu restul geoobiectivelor din zona, am ajuns aici dupa inserare. Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei).
Lacul Meledic Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare. Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
La deget Stogul de piatra Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4. Prima formatiune pe care o intalnim venind dinspre biserica din Bolatau, este Stanca La deget.
Maierus Maierus (in germana Nussbach, in maghiara Szászmagyarós) este o localitate in judetul Brasov. Este resedinta comunei Maierus, face parte din zona istorica numita Tara Barsei.
Fortareata Saciova
Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e.
Trovantii din Ulmet Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul. Au forme ciudate, care se aseamana unor nave spatiale prabusite si pietrificate.
Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.
Lacul Negru Muntii Vrancei
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Baile Miercurea Ciuc Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici. Primul proprietar a fost brutarul Helwig G Janos, care a denumit baile dupa numele sotiei sale, Katalin.
Varful Ratei
Groapa Deleanului Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
Gorodisul Sandominic De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
Varful Turnu
Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare Izvorul este amenajat artificial. Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare.
Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99. Prima incercare de a organiza comunitatea catolica s-a intamplat in anul 1752, se reuseste doar in 1761.
Cu o suprafata totala de 1,4 hectare, parcul gazduieste 45 de dinozauri in marime naturala. Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta.
Gasit la inceput de an. Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa.
Casinu Nou Dupa ce ne-am invartit putin in jurul ascunzisului, am citit mai atent instructiunea ajutatoare si am gasit cutiuta ascunsa.
Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Curmatura Fiarelor Chilia lui Dionisie Nucu
Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe La Sfantu Gheorghe locul padurii memoriale a fost stabilit la nord de gara, in triunghiul care s-a format la ramificatia caii ferate Sfantu Gheorghe - Miercurea Ciuc, spre Targu Secuiesc. Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe.
Izvoarele sarate Jitia Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Parcul Central Odorheiu Secuiesc Am gasit geocutia ascunsa intr-un frumos parc din Odorheiu Secuiesc.
Belvedere cu cruce Bran Varful Padinii Popii
Varful Cosna Plaiurile Nemirei De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
Varful Podul Calului
Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Reci
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Valea Uzului Atractie turistica. Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
  • Cetatea Liteni Speo 2009. Am gasit geocutia ascunsa la Cetatea Liteni, cu ocazia participarii la Congresul National de Speologie 2009 Cluj.
  • Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita. Stiu bine ce am gasit. Si cutia lui csipike si aceasta de pe geotrekking.
  • Lunca de Sus Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei. Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Felicitari trekkingklubului pentru ideea de a evidentia acest interesant obiectiv.
  • Concretiuni de Feleac In mijlocul padurii. Am gasit o astazi in mijlocul padurii printre peisaje superbe si bine ascunsa. Mi-am marcat doar trecerea in carnetel.
  • Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo. Geocutia si-a gasit un loc demn aici, este atat de frumos tot ce vezi si tot ce poti simtii aici, incat este, fara egal.
  • Varful Cosna - Plaiurile Nemirei Fara priveliste, dar cu transee. De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m. Pe partea stanga a drumului de pamant, intr-o mica poienita, un grup mai mare de persoane faceau picnic.
  • Concretiuni de Feleac Plimbare. O frumoasa plimbare cu masina si pe jos impreuna cu copii mei. Pacat ca nu am luat aparatul foto.
  • Rapa Rosie Rapa Rosie - punct ajutator. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Am incarcat coordonatele unui punct, de ajutor celor care vor sa gaseasca drumul spre Rapa Rosie.
  • Varful Cozluc - Muntii Macinului Am vrut sa impusc doi iepuri dintr-o singura impuscatura. Planul meu a fost ca dupa parcurgerea Cheilor Chediului sa ajung cumva si pe varful Cozluc, respectiv la geoascunzis. Am avut si timp destul de putin pana la inserare, a trebuit sa ma grabesc.
  • Am gasit ascunzisul si cutia in el. Dar a durat ceva extragerea ei din mica scorbura, careia i s-a ingustat gatul.
  • Varful Cetatii II - Baile Tusnad Cucerirea Varfului Cetatii. Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum. Dupa ce ne-am documentat la baza cu privire la durata traseului si prezenta ursilor am purces la gasirea cutiilor.
  • Found it in a short trip on New Year's Day.
  • Lacul Andreoaie - Boistea In plus despre Lacul Andreoaie si nu numai. In imprejurimile Lacului Andreoaie mai sunt alte cateva balti. Unele, mai mici sau mai mari, doar iazuri, suficient de pitoresti sau chiar interesante, pentru a starni curiozitatea unora.
  • Baia Calugarilor Interesant loc. Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
  • Casoaia lui Ladas - Androneasa O tura prin zona. De mult urmaream sa ajung aici. Frumos loc, e usor sa ratacesti cararea, daca nu esti atent.
  • Piatra Craivei - Muntii Trascaului Am urcat azi pe Piatra. Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Sunt doua posibilitati.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Un lac activ. Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.
  • Treptele Rakoczi - Targu Mures Cutiuta a disparut. Cutiuta nu mai e la locul ei si nu e nici in vecinatatea ascunzisului. Sesizez proprietarul ascunzisului sa puna o cutiuta noua.
  • Am pornit spre varful Oncesti. Bineinteles, cu telescaun :-).
  • Lacul Andreoaie - Boistea Cutie noua la Lacul Andreoaie. În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzisului si disparitia geocutiei. Cum aveam la mine una goala am reamenajat ascunzisul, ascunzand mai bine cutia.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Reci? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!