Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Imeni

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Imeni

Imeni ..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Imeni - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Stancaria Faraonul Stanca Faraonul Valea Supanului Comanesti
Stancaria Faraonul
Dupa-masa tarziu Lutoasa Estelnic cruce
Dupa-masa tarziu
Rosia Montana
Rosia Montana
Pasul Ghimes Muntele Paganul
Pasul Ghimes
6921 Baile Fortyogo
6921
Popasul pasarilor Sanpaul Popasul pasarilor Sanpaul
Popasul pasarilor Sanpaul

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Imeni!

>>> Vizitati Imeni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Imeni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,79 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Imeni: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Biserica de lemn Recea Gaiceana Biserica a fost construita in 1864 de proprietara mosiei Gaiceana, Ecaterina Sturdza, pe locul uneia mai vechi, din 1808. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
Am ajuns la fata locului dupa inserare, dar ascunzisul poate fi cautat si noaptea.
Portile de Piatra ale Postavarului
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Refugiul Saua Batrana Muntii Bucegi Scaunul turn
Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Varful Harghita Madaras Relativ frumoasa vreme, mersi. Cutia bine ascunsa, dar usor de gasit. Am gasit geocutia in stare buna.
Capela romano-catolica Potiond Ciucsangeorgiu Este mai degraba vorba despre o simpla clopotnita din lemn, fiind formata dintr-o singura camaruta de unde se trage clopotul. Reveneam din valea paraului Fenyovize, unde am identificat un fag interesant cu circumferinta de 3,2 m, azi geoobiectiv.
Varful Mosului Sarata Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala. Izvoarele sarate de aici au fost captate si in jurul lor s-a infiripat o ministatiune de bai aflata in proprietatea Centrului Catolic de Siritualitate Sfantul Ieremia din Iasi.
Lunca de Sus Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului.
Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Biserica catolica Sasausi Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc. Biserica romano-catolica, aflata in capatul sudic al satului, este tip cetate, cu un zid inalt de cca 2 m si dateaza din 1823.
Lacul Nimanui Miercurea Ciuc Lacul Nimanui se gaseste la vest de oras, si este locul preferat al pescarilor din localitate. Putini stiu, dar langa Miercurea Ciuc se afla un lac destul de mare.
Castrul roman Pietroasele
Castelul Julia Hasdeu Campina Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei. Iulia Hasdeu a murit de tuberculoza, la varsta de doar 18 ani, si a fost inmormantata la cimitirul Bellu.
Caldarile Zabalei Zarna Mica
Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza.
Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi. La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici.
Poian Localitatea este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe drumul judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia. Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari.
Saua Geamana Muntii Vrancei
Piatra Gaurita Bixad Este o stanca cu o gaura, care azi este colmatata. Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad.
Picturi murale Bacau Picturile murale au fost realizate cu vopsea purificatoare de aer, astfel incat Bacaul este azi orasul cu cele mai multe picturi purificatoare din Europa. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips. Pestera este localizata in versantul drept al raului Oituz, in perimetrul localitati Poiana Sarata, Oituz - Bacau, fiind aflata la o altitudine relativa de vreo 20 m.
Perla Vlahitei Vlahita
Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta. Aici s-au gasit monede de la Coloman, Ladislau si Bela, din intervalul 1048-1114.
Varful Trei Pietre Distanta de parcurs: 18 km, lungimea traseului: 5-6 ore, diferenta de nivel: 700 m. In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia.
Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Carta Impreuna cu Ineu, Danesti si Madarasi au format parohia Csíknagyboldogasszony, din care pe parcurs ultimele doua sate s-au desprins. Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus.
Exista o deschidere in zid, dar e semnificativ mai sus de 2m. Multumesc pentru comentariu.
Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru Circa 30 km est de Focsani. Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului.
Statuia Sfantul Nicolae Gheorgheni
Crucisatorul Munceii Uture Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare. Unele sunt mai cunoscute, indeosebi prin dimensiuni sau prin accesibilitate, precum Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul.
Panorama Sfantu Gheorghe Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere.
Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron. Exponatele dateaza dinainte de anul 1990, in marea lor majoritate sunt obiecte folosite la scoala si gradinita.
Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea. De la parcare pana la ruinele cetatii Oratia se fac 10 minute.
Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul.
Cascada Misina Muntii Vrancei
Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Imeni
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Desi am baleiat pe o raza suficient de generoasa, dar nu exagerata, n-am putut dibui ascunzisul. Avand incredere atat in gps-ul nostru, cat si in coordonatele precizate pe site.
  • Eu personal nu am avut inca ocazia sa caut aceasta geocutie, asa ca poate nu ar trebui sa comentez. Din informatiile primite de la diverse persoane, am aflat insa urmatoarele.
  • Nultumim pentru ascunzis, si ca l-ai reascuns dupa ce buturuga initiala a fost pradata.
  • Pe toata durata excursiei in zona privirile mi-au fost atrase de aceasta piatra. Are ceva magnetic.
  • Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului. Despre istoria numitei si Capela de localnici, putem spune ca a disparut in timp.
  • Pasul Vlahita Ascunzis drive-in. Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Vroiam si eu sa ascund o geocutie aici, dar niciodata nu am gasit un loc potrivit, langa monument sau in apropiere.
  • Desi am urcat seara tarziu, a fost minunat. Am amplificat bucuria cu cautarea geocutiei, care este bine ascunsa si totusi usor de gasit.
  • Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere. Am facut un fel de traseu circuit in valea larga din jurul izvoarelor Paraului Boghii.
  • Parcul Colina - Cluj Colina. Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .S
  • Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Mi-a placut ascunzatoarea geocutiei.
  • Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Pseudosphaera - Targu Mures Inscriptia de pe statuie. M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Din cate am inteles, lumina cade astfel pe text, incat se poate vedea doar 2-3 zile pe an, in jurul datei de 3 noiembrie.
  • Podul Minciunilor Ascunzis ingenios. Am gasit destul de greu cutiuta de linga Podul Minciunilor.
  • Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.
  • Cetatea Miko Miercurea Ciuc Trecand prin Miercurea Ciuc. Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).
  • In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • Lacul Balea Panorama este de neuitat. Am gasit geocutia. Pot sa recomand pentru toate lumea dornic sa vada ceva frumos si placut pentru ochiul si sufletul omului.
  • Izvoarele Apor si Mikes 1 - Baile Tusnad Dimineata pe nemancate. Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie. Un ascunzis bun.
  • Am scos din cutie cartita calatoare. Bardocz1.
  • Din pacate nu am gasit cutia, dar locul mi-a placut foarte mult. Am petrecut 2 ore plimbindu-ne prin parc.
  • Capela Sfanta Ana Iarna la capela. Cum pe cursul Oltului iernile sunt serioase, am gasit capela inconjurata de un strat de zapada de min. 50 cm.
  • Capela Sfanta Ana Ploaie zdravana. Am gasit aceasta geocutie inainte de o ploaie zdravana.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Imeni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!