Baile Cibre Frumoasa Fotografia cu pricina arata ascunzisul vechi, cu toate ca in imagine se vede si ascunzisul nou. Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea.
Cascada Tamina Ascunzisul este usor de gasit (trebuie doar sa urmezi indiciile) si este bine protejat deci am gasit cutia in stare buna.
Izvorul de apa minerala Delloi se afla la 300 m distanta de izvorul Selters, in directia nord-est. Apa izvorului este captata intr-un inel de lemn.
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau. O parte din stancarie a fost distrusa cu ocazia lucrarilor de modernizare a drumului, construit initial in anii 1876-96.
Muntele de sare de la Lopatari Dupa un izvor alb si sarat se afla un intreg munte de sare, cu rape brazdate de sarea iesita la suprafata si plini cu bolovani acoperiti cu spuma alba. Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Pe pagina fiecarui ascunzis, pe partea dreapta, gasesti intr-o casuta separata locurile din apropiere, cu distantele aferente. Foarte frumos fotoreportaj. De ceva vreme doream sa-l vizitez.
Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc Placheta din bronz se afla pe un soclu din andezit, pe care nevazatorii gasesc informatii scrise in Braille. Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.
Terenul Morii Jigodin Fortificatia denumita Jigodin I se afla pe malul drept al Oltului, in locul numit Campul Morii, unde este si antena de telecomunicatie ridicata deasupra caselor de vacanta din Jigodin-Bai.
Curmatura Lerescu Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara. Cea mare, cu hramul Schimbarea la Fata, in latina, Transfiguratio Salvatoris - de aici numele prescurtat al capelei, Salvator, este considerata ca fiind ridicata in a doua jumatate a secolul XV.
Poteca tematica Vechiul rau Olt Sansimion Toaleta publica automata Miercurea Ciuc Toaleta publica de pe piata Gal Sandor a costat 319 mii de ron. Este dotata cu sistem automat pentru spalare si dezinfectare, sistem de aerisire si odorizare, iluminare interna automata, sistem de siguranta.
Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara.
Ulmul din Capeni Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile. Acest arbore a fost ales arborele anului in 2011 in Romania.
Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv). Pornind din Malnas-Bai, pe Valcelul Podului, urmand marcajul punct galben, ajungem pe Varful Henter.
Fortareata Saciova Cetatea Viezurei Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Borosneu Mic.
Mlastina Harman Biserica a fost deja inchisa, cand am sosit la fata locului.
Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut.
Varful Podul Calului Stancile Tohani Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu. A fost declarata sit de importanta comunitara.
Sub Varful Lepsa Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe
eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe
Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia
acelasi cuvant .
Distanta pana la Miercurea-Ciuc este de numai 5 km. De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.
Varful Ratei Casa Babei Vrancioaia Barsesti Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului. Unul dintre traseele - scurte - de acces la el trece pe langa Varful Sipotel, incalecand apoi un varf de peste 1600 m, antecamera a Ciudomirului.
Nu am participat la ascunderea acestei geocutii, si totusi, stiam exact unde este ascunzisul.
Groapa cu gaze pucioase - Aleea Vesela, Santimbru-Bai.
O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
Conacul Bialis Mihaileni Conacul Bialis a fost construit in jurul anului 1800, se afla in satul Mihaileni la numarul 254 A. Cladirea este declarata monument istoric conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992, HR-II-m-B-12877.
Se afla pe tronsonul de cale ferata Miercurea Ciuc - Ghimes, in perimetrul comunei Mihaileni, intre localitatile Livezi-Ciuc si Nadejdea. A fost dat in folosinta la 18 octombrie 1897.
Dealul cu lilieci Varful Magura Codlei Varful ei, de 1292 m, este, de altfel, cel mai inalt al Muntilor Persani. Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Padurea paralela cu strada Rakoczi Odorheiu Secuiesc In partea de sud a orasului Odorheiu Secuiesc, la est si paralel cu strada Rakoczi Ferenc, gasim o padure de brazi. Fasia de padure incepe din vecinatatea capelei Inima lui Isus, si se termina la sensul giratoriu de la intersectia strazilor Rakoczi Ferenc si Kuvar.