Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Fortareata Saciova

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Fortareata Saciova

Fortareata Saciova

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Fortareata Saciova - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Laculet Baile Martanus
Laculet
1114
1114
Pestera din Canaraua Cetatii Harsova Canaraua Turceasca pestera
Pestera din Canaraua Cetatii
Izvor secat Fantana troaca Targu Mures
Izvor secat
Indicatorul de pe varf Varful La Om Piscul Baciului Muntii Piatra Craiului
Indicatorul de pe varf
Cascada Cernica 1 Cascada Cernica
Cascada Cernica 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Fortareata Saciova!

Vizitati Fortareata Saciova si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Lisnau-Vale, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,45 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Am pornit din satul Malnas, urmand drumul de-alungul paraului Malnas. Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei).
Am vrut sa caut zece ascunzisuri in aceasta zi. Pe atunci conducatorii erau in frunte.
Aleea Sfanta Ana Baile Tusnad Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici.
Pod peste Tarnava Mare Vanatori Noul pod de pe DN13C inlocuieste podul metalic vechi de peste 100 de ani, scos din uz in urma cu mai bine de zece ani. La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare.
Panorama Valea Cerbului Muntii Bucegi Apreciez pe cei ce se incumeta sa o parcurga.
Cetatuia dacica Titelca Tisesti Targu Ocna Ocna, se inalta un delusor, Titelca, legat cu un istm ingust de Poiana Chichilau - o sa lata, la nord de dealul omonim. Intre izvoarele paraului Strigoiu - ce separa dealurile Chichilau și Pietrisu, afluent al Trotusului, la Tisești-Tg.
Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
Cimitirul medieval de langa Zabala
Biserica catolica Sandominic Biserica romano-catolica impreuna cu zidul de incinta este monument istoric, HR-II-m-A-12963. Biserica baroca din Sandominic a fost construita intre anii 1787-1802, si are patronajul Sfantului Dominic.
Primaria si scoala Homorod
Piatra Dudului Muntii Ciucas Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Panorama Sfantu Gheorghe Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere.
Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu.
Panorama Corund
Dealul Kolcza Sfantu Gheorghe Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli.
Varful La Om Muntii Piatra Craiului Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Cetatea Rasnov Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei. Multumesc pentru geocutie. Am verificat ascunzisul de langa Cetatea Rasnov.
Am ajuns la cabana silvica numita de geodrumetul Meli Casuta de pe Muntele Cucu. Au ajuns.
Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta. Cu o suprafata totala de 1,4 hectare, parcul gazduieste 45 de dinozauri in marime naturala.
Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar. In fata mausoleului sunt 8 morminte ale ostasilor romani, din primul razboi mondial, iar in spate sunt 35 de morminte ale ostasilor din cel de al doilea razboi mondial.
Biserica unitariana Martinis
Cetatea Fergettyu Aninoasa Am fost primul gasitor a geocutiei. Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar.
Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni. Muntele pe care se afla este numit Budos, de sub el izvorand vai ce curg spre paraul Padureni si spre localitatea Dalnic.
Padurea paralela cu strada Rakoczi Odorheiu Secuiesc In partea de sud a orasului Odorheiu Secuiesc, la est si paralel cu strada Rakoczi Ferenc, gasim o padure de brazi. Fasia de padure incepe din vecinatatea capelei Inima lui Isus, si se termina la sensul giratoriu de la intersectia strazilor Rakoczi Ferenc si Kuvar.
Cimitirul animalelor Eden Codlea Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Cimitirul de onoare Bordesti Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Babele de sub Varful Piatra Mare Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Am gasit aceasta geocutie, si eu. Recomand o cutie mai mare, avand in vedere spatiul geolocatiei. Am gasit aceasta comoara.
Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa. Apoi a fost mutat la capatul satului Lemnia de Sus, pe malul paraului, langa drum.
Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti. Se afla langa raul Trotus, la vest de Onesti, la sud-est de Targu Ocna, intre Pargaresti si Nicoresti.
Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal.
Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii. Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire.
Baile Fantana Sarata Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit.
Castrul roman Angustia Bretcu Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Belvedere Dealu Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos.
Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Fortareata Saciova
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Varful Harghita Madaras Harghita Madaras. Am gasit geocutia in stare buna. Sa speram ca nu vor lua pietrele de pe ascunzis pentru construirea unor gramezi sau inscriptii proprii.
  • Buncarele de pe Piciorul Mare - Lunca de Jos Buncar-ascunzis. In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel. Cu ajutorul gps-ului insa nu puteam sa ratez buncarul nr.
  • Multumesc pentru informatiile oferite. Nici eu nu stiam ca geocutia a fost gasita de asa de multi cautatori.
  • Izvorul Recea Excursie frumoasa. Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta.
  • Satu Mare Cu usurinta. Am gasit azi cu usurinta, geocutia. Am pus un puzzle kinder si am luat un diapozitiv.
  • Campusel Capusel. Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici. Am incercat sa gasesc si aceasta cutie, dar norocul nu mi-a suras, asa ca, am fructificat timpul si ne-am apucat de strans muguri de brad si am respirat aerul curat de munte.
  • Statuia lui Aranka Gyorgy - Targu Mures Din intamplare. Din intamplare tocmai am trecut prin zona. Din intamplare banca respectiva din micutul parc era libera.
  • Site-ul nostru permite postarea pozelor cu dimensiunea maxima a fisierului de 400 KB, latime sau inaltime maxima de 1024 pixeli. Recomandam publicarea pozelor cu latimea sau inaltimea minima de 640 pixeli.
  • Manastirea Tiganesti Observatii. Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Coordonatele finale sunt aceleasi.
  • Sunt un mare amator de chei, astfel mi-a facut placere sa pot parcurge niste chei adevarate si in muntii Macinului. Dupa ce am vizitat izvorul Cozluk, geoascunzis, si am ascuns o noua cutiuta la stejarul remarcabil de langa drum, am pornit sa strabat Cheile Chediului.
  • Cetatea Cisnadioara Pietrele rotunde din zidul cetatii. In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Legenda spune ca fiecare baiat, inainte de casatorie, trebuia sa duca pana sus in cetate, o piatra mare de rau, dovedandu-si astfel barbatia.
  • Doar Piatra Scrisa. La locul indicat de GPS am gasit mesajul geotrekking intr-o folie A4 si carnetelul, ambele la baza crevasei.
  • Am urcat cu masina din Misentea (din fata bisericii) spre Hosasau, plecand pe ulita din dreapta. Beneficiind de confirmarea unei batrane, ca ajungem pe acolo la Hosasau.
  • Cheile Borzesti Zona este rezervatie naturala. Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. In jurul orei 14:00 am gasit aceasta geocutie.
  • Vulcanii noroiosi - Paclele de la Beciu Cutie dezactivata. Momentan cutia este dezactivata.
  • Belvedere Piatra Soimului - Oituz Ascunzis bine ales. Gasirea cutiei oferind emotie si satisfactie. Cutia, cat o eprubeta ceva mai larga, nu permite decat lasarea unor obiecte mici sau pliabile.
  • Defapt am fost chiar de vreo 3 ori la cutie, pentru a verifica daca este inca acolo si totul este ok. Cutia era inca acolo.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj A fost fun. Azi am gasit cutia. Am mai incercat sa o gasesc pana acuma, dar nu am reusit.
  • Stanca Panaghia - Masivul Ceahlau Prima tura de munte a anului. A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp. Noua scara de acces pe varful Toaca a fost inaugurata in 2018, de atunci nu am mai fost nici eu aici, astfel incat am ales ca prima tura de munte a anului, Ceahlaul.
  • Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Mi-a oferit o seara minunata, este un ascunzis usor accesibil pentru toti si totusi de cautat.
  • Calcarele de la Badila Ii sta in gat nucului. Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.Am gasit repede ascunzisul, dar, din pacate, n-am putut scoate cutia, aceasta fiind intepenita (si deformata) in mica scorbura, din cauza ingrosarii tesutului vegetal.
  • Lacul de acumulare Sub Cetate Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta. Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Pentru a ajunge la ascunzis am incercat mai multe variante.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Fortareata Saciova? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 23 zile!