Strada toaletelor Selters Nu aceasta este denumirea oficiala a strazii, care poate nici nu are vreuna. In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Capela de pe muntele Bogat Din centru, pe traseul DJ 124 spre est putem ajunge la Satu Nou, Vacaresti si Mihaileni. Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc.
Biserica catolica Petriceni Sanzieni Locul este azi marcat cu o cruce, de unde porneste pelerinajul anual al locuitorilor, prilejuit de ziua patronului bisericii actuale, Sfantul Laurentiu. Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Dealul Pilisca Ojdula Un deal plat pe care vom gasi o frumoasa poiana. Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau. O parte din stancarie a fost distrusa cu ocazia lucrarilor de modernizare a drumului, construit initial in anii 1876-96.
Cheia Pisicii Piatra Craiului La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Santinela Canion Anghelide Pestera Kolik Ojdula Sub numele de Pestera de la Ojdula, cavitatea apare consemnata in Harta Regiunilor Carstice din Romania (Traian Orghidan si colab. , 1965) si apoi in Cadastrul Pesterilor din Romania (Cristian Goran, 1982), unde se specifica drept roca de cantonament, aglomeratele vulcanice - aspect fals - si fara alte caracteristici de localizare sau morfometrice.
Chiojdu Localitatea nu este chiar o asezare de poveste, cum suna reclama, dar in jurul comunei putem descoperi cateva atractii turistice deosebite. Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Bazinul de acumulare numarul 1 si statia de pompare din Targu Mures se afla pe strada Verii, la numarul 4. Cele doua cladiri, care se afla intr-un parc inchis, au fost construite pe baza proiectelor lui Rado Sandor, in stil secesionist, intre 1908 si 1911.
Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa.
Eremitu Eremitu este o localitate in judetul Mures. Satele care apartin acestei comunei sunt: Eremitu, Calugareni, Campu Cetati, Damieni si Matrici.
La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Poate nu am ales momentul cel mai potrivit.
Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru.
Lacul este limitat la sud de un perete argilos, abrupt, deasupra careia locuiesc romii din strada Dealului. Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia.
Refugiul Saua Batrana Muntii Bucegi Saca Mare Biserica reformata din Varghis Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Cimitirul Zathureczky Baraolt Este un cimitir mai vechi, care a fost folosit pana la inceputul anilor 60. Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata.
Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site.
Conacul Endes Miklos Sansimion Conacul Endes Miklos se afla la intrarea dinspre sud a localitatii, si dateaza din secolul al XVIII-lea. Sansimion este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Agnita Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania. Frumoasa biserica.
Si-a capatat forma actuala in anii 1937-38, prin extinderea vechii biserici medievale, construite pe la sfarsitul secolului al 13-lea. Am gasit si aceasta geocutie.
Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Varful Podul Calului Chiar daca eu am fost cel care a ajuns primul pe varf, nu eu am vazut primul geocutia.
De la intersectia din Pasul Calonda am luat-o pe jos, m-am plimbat putin pana la ascunzis.
Varful Cetatii II Baile Tusnad Am gasit aceasta geocutie. Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Am gasit geocutia ascunsa langa varful Dealul Cetatii. Nu este prima data cand urc pe Dealul Cetatii.
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei. Am raspuns provocarii. La a doua tentativa, am reusit.
Biserica de lemn Petelea Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Padurea Verdele Cheile Narujei 2 Cascada Pastaia Muntii Vrancei Izvoarele Gradistei