Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Dealul Tortoma

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Pe dealul Tortoma dintre Bradut si Biborteni se afla un complex de 9 tumuli continand mai multe morminte datate din neolitic, cultura Boian A.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Dealul Tortoma - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Bãile Tuºnad 3
Bãile Tuºnad 3
Serpentina Mare Serpentina Mare Cheile Bicazului
Serpentina Mare
Cariera de piatra Gorodisul Mic Gorodis Garados Sandominic
Cariera de piatra Gorodisul Mic
Bazinul mare Baile Sarate Jabenita
Bazinul mare
Inserare Baile Homorod vulcanii noroiosi izvoare noroioase namol
Inserare
Sezatoare Sezatoare Culmea Pricopanului
Sezatoare

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Dealul Tortoma!

Vizitati Dealul Tortoma si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Biborteni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,05 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Biborteni: 5
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Izvorul din paraul Pastravului Ozunca-Bai Baile vechi au disparut in secolul al 18, iar azi nu se mai vad nici urme. Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric.
Biserica romano-catolica din Poian Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
Strada toaletelor Selters Nu aceasta este denumirea oficiala a strazii, care poate nici nu are vreuna. In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Capela de pe muntele Bogat Din centru, pe traseul DJ 124 spre est putem ajunge la Satu Nou, Vacaresti si Mihaileni. Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc.
Biserica catolica Petriceni Sanzieni Locul este azi marcat cu o cruce, de unde porneste pelerinajul anual al locuitorilor, prilejuit de ziua patronului bisericii actuale, Sfantul Laurentiu. Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Dealul Pilisca Ojdula Un deal plat pe care vom gasi o frumoasa poiana. Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau. O parte din stancarie a fost distrusa cu ocazia lucrarilor de modernizare a drumului, construit initial in anii 1876-96.
Cheia Pisicii Piatra Craiului La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Santinela Canion Anghelide
Pestera Kolik Ojdula Sub numele de Pestera de la Ojdula, cavitatea apare consemnata in Harta Regiunilor Carstice din Romania (Traian Orghidan si colab. , 1965) si apoi in Cadastrul Pesterilor din Romania (Cristian Goran, 1982), unde se specifica drept roca de cantonament, aglomeratele vulcanice - aspect fals - si fara alte caracteristici de localizare sau morfometrice.
Chiojdu Localitatea nu este chiar o asezare de poveste, cum suna reclama, dar in jurul comunei putem descoperi cateva atractii turistice deosebite. Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Bazinul de acumulare numarul 1 si statia de pompare din Targu Mures se afla pe strada Verii, la numarul 4. Cele doua cladiri, care se afla intr-un parc inchis, au fost construite pe baza proiectelor lui Rado Sandor, in stil secesionist, intre 1908 si 1911.
Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa.
Eremitu Eremitu este o localitate in judetul Mures. Satele care apartin acestei comunei sunt: Eremitu, Calugareni, Campu Cetati, Damieni si Matrici.
La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Poate nu am ales momentul cel mai potrivit.
Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru.
Lacul este limitat la sud de un perete argilos, abrupt, deasupra careia locuiesc romii din strada Dealului. Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia.
Refugiul Saua Batrana Muntii Bucegi
Poarta Doamnei Poiana Brasov Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Saca Mare
Biserica reformata din Varghis Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Cimitirul Zathureczky Baraolt Este un cimitir mai vechi, care a fost folosit pana la inceputul anilor 60. Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata.
Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site.
Conacul Endes Miklos Sansimion Conacul Endes Miklos se afla la intrarea dinspre sud a localitatii, si dateaza din secolul al XVIII-lea. Sansimion este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc Biserica evangelica-lutherana din Targu Secuiesc se afla pe strada Gheorghe Doja numarul 10.
Agnita Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania. Frumoasa biserica.
Si-a capatat forma actuala in anii 1937-38, prin extinderea vechii biserici medievale, construite pe la sfarsitul secolului al 13-lea. Am gasit si aceasta geocutie.
Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Cimitirul vechi din Jigodin Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Varful Podul Calului
Chiar daca eu am fost cel care a ajuns primul pe varf, nu eu am vazut primul geocutia.
De la intersectia din Pasul Calonda am luat-o pe jos, m-am plimbat putin pana la ascunzis.
Varful Cetatii II Baile Tusnad Am gasit aceasta geocutie. Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Am gasit geocutia ascunsa langa varful Dealul Cetatii. Nu este prima data cand urc pe Dealul Cetatii.
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei. Am raspuns provocarii. La a doua tentativa, am reusit.
Biserica de lemn Petelea Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Padurea Verdele Cheile Narujei 2 Cascada Pastaia Muntii Vrancei Izvoarele Gradistei
Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Dealul Tortoma
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Sugas Bai Tura cu bicicleta. Traseul intre Sfintu Gheorghe si Sugas Bai este ideal pentru o tura cu bicicleta. Este un peisaj foarte frumos.
  • Adica incalzirea cand sosesti la Tusnad. :) Fiind aici sus, bineinteles ca merita cautata si cutiuta.
  • Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru. Am gasit, cu ajutorul cooordonatelor indicate, punctul de belvedere si, folosind indicatia si fotografia, ascunzisul.
  • Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere. Doar informatia de inaltime a GPS-ului m-a deranjat.
  • Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX. Dupa comunism a urmat democratia si rezultatul se vede foarte bine.
  • Stancile Turnuri La o inaltime bunicica. Dupa un urcus pronuntat am ajuns la aceasta geocutie. Un ascunzis foaret bun.
  • Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
  • Ultima data cand am vizitat punctele de belvedere de pe Piatra Poienii, noul pod suspendat nu a fost inca gata, astfel am ratat parcurgerea podului cu numai o zi. Intentionam chiar sa prezint eu podul, si sa ascund o geocutie aici.
  • Fiasteto Fiasteto, inainte de furtuna. Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos. Ascunzisul poate fi gasit destul de usor.
  • Biserica catolica - Petriceni - Sanzieni Cautand la lumina frontalei. Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca. Cand am ajuns la biserica catolica din Petriceni s-a inserat deja, asa ca nu am vazut mare lucru.
  • Ajungand la fata locului, am cautat intai geocutia, apoi am vizitat baile. Am gasit ascunzisul destul de repede, dar era gol.
  • Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina. In apropierea casei parasite apare insa si o bucata de asfalt.
  • Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna. Desi zona e intens circulata, trebuie sa ne gandim ca asa a inceput dezvoltarea industriala a Vaii Trotusului - cu extractia bogatiilor subsolului (sare, carbune, petrol). Geocutie in stare buna.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • Era o excursie foarte interesanta noaptea. Ne intoarcem data viitoare ziua ca sa facem fotografii.
  • Casoaia lui Ladas - Androneasa O tura prin zona. De mult urmaream sa ajung aici. Frumos loc, e usor sa ratacesti cararea, daca nu esti atent.
  • Cascadele Ramnuta Mare Pur si simplu nu l-am dibuit. GPS-ul ne-a invartit printre vreo doi fagi cu trunchiuri multiple. La care s-au mai adaugat si cativa aluni - prin natura lor cu trunchiuri multiple.
  • Cleantul Gainii - Muntele Mic La peste 1600 m. Am gasit geocutia de pe Muntele Mic. Prima data am cautat fara GPS, dar n-a mers.
  • Cetatea Rupea Prima cutie. Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir.
  • Laguna Albastra - Aghiresu Brooke Shields. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Intr-adevar Laguna albastra merita a fi vizitata mai ales vara.
  • Am urcat aici prin Valea Rea, timp de 4 ore cu tot cu odihna si foto. Te cuprind sentimente necunoscute pana acum.
  • Capela catolica - Nazna Pe poarta mica. Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur. Chiar daca o lebada neagra a incercat sa protesteze din rasputeri :-).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Dealul Tortoma? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!