Cetatea Harom Baile Jigodin Am gasit geocutia. Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram. Cautam cetatea Harom.
Copacul lui Tarzan Lacul Sfanta Ana Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului. Daca va intereseaza povestea copacului, cereti paznicului sa va povesteasca.
Turnul Apor Baile Tusnad La prima cautare, am crezut ca lipseste cutia, dar era doar alunecata foarte adanc in scorbura. Desi pentru duminica Pastelui aveam programata o tura de bicicleta spre Sf. Am gasit-o, dar tot cu aventuri.
La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata. Localnicii au amenajat aici un bazin mare cu dimensiunile de 50x8 m, si unul mic de 10x4 m.
Muntele de sare de la Lopatari Dupa un izvor alb si sarat se afla un intreg munte de sare, cu rape brazdate de sarea iesita la suprafata si plini cu bolovani acoperiti cu spuma alba. Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Paraul Bozu A fost ridicat pe data de 18 iunie 2011, cu ocazia aniversarii primei atestari documentare a comunei Turia, din anul 1307. Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme.
Cetatea Rupea Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir.
Casa Joseph Bacon Sighisoara Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac. Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
Baile Arinul Rotund Accesul este destul de dificil din cauza drumului destul de prost. Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate.
Versantii, constant inalti ai vaii Band, pierd brusc din inaltime in dreptul catunului. Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
Fortareata Saciova Iata doua trasee de drumetie in circuit, avand Pasul Ghimes ca punct de tranzit. De la Trekkingclub am aflat ca in Pasul Ghimes inca exista ascunsa o cutie.
In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca. 6,5 milioane de ani, in urma eruptiei vulcanului Ciumani - Fierastraie, unul din vulcanii importanti din Muntii Gurghiului.
Turnul Negru Brasov Revenind dintr-o tura efectuata in Piatra Craiului, ne-am relaxat cu o plimbare in Brasov. Super privelistea de la turn. Dar nu usor de gasit, coordonatele au fost exacte.
Poduri din piatra Saranga Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
De aici spre stanga, coborare accentuata 3 km. Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters. Alte denumiri sunt Baile Negre, respectiv Baile Balazs Jozsef.
Varful Lepsa Muntii Vrancei A doua vizita pentru noi la Varful Lepsa (prima nu cred ca am notat-o aici), de data aceasta in peisaj hibenal. Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant.
Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas. Pe teritoriul locului de odihna amenajat gasim trei izvoare, Honved, Csaba, si un al treilea chiar langa parau.
Valea Lesuntu Mic Dealul Crucii M-am apropiat de ascunzis dinspre Capeni, unde am lasat masina la o distanta de 2,5 km de geocutie.
Am gasit ascunzisul gol, pietrele care acoperau geocutia aruncate in jur, iar nu departe de copac am gasit si punga albastra.
De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Acest ascunzis nu este pe teritoriul mestecanisului de la Reci, ci pe cealalta parte a drumului, printre brazi, in padurea vizavi de statuie.
Cozmeni Dar nu si cutia. Aceste legi satesti, caracteristice autonomiei si autoguvernarii traditionale secuiesti au analogii in Europa vremii numai in cazul unor comunitati din Ţarile de Jos.
Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului. Caderea de apa se afla la sud de Dealul Cerbului, pe valea Tigaii (pe hartile vechi Valea Cerbului), chiar langa drum.
Varful Ratei Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta. Aici s-au gasit monede de la Coloman, Ladislau si Bela, din intervalul 1048-1114.
Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
Cetatea Fagaras Casa Wonnerth Sighisoara Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938. MS-II-m-A-15891.
A fost creat in anii 1980 prin diguirea apelor paraielor din Muntii Bodoc. Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Capela a fost construita de o bogata familie locala, Sandor, in 1861. Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Lunca de Sus Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie.
Muntele Observatorul Poarta secuiasca Ocland Initial a fost acoperita cu sindrila, dar in 1938 sindrila a fost schimbata cu tigle. Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland.
Dealul Lisnau in limba maghiara - magyarul: Csere-tető Lisznyó