Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cetatea Tiborc

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Tiborc

Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Tiborc - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

5409 Paraul Sec muntii Hasmas
5409
Cascada de dupa arcada cascada cariera Velnita
Cascada de dupa arcada
Casalotul din Caldari - vedere de sub Mt. Scaricica caldari tarcau casalot
Casalotul din Caldari - vedere de sub Mt. Scaricica
Detaliu Ziduri
Detaliu
Piatra Pinului Piatra Pinului Piatra Soimului Gura Humorului
Piatra Pinului
Iarna Coada Pietrei Mari
Iarna

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Tiborc!

Vizitati Cetatea Tiborc si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Biborteni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,97 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Biborteni: 5
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Piatra Ves Muntele Becheci Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Cetatea Ciuchian din Lutoasa M-am bucurat foarte mult, cand am aflat despre acest ascunzis. O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa.
Hotel Sighisoara Cladirea hotelului Sighisoara de pe strada Scolii numarul 4-6, care in prima jumatate a secolului XX a adapostit primaria orasului. Aici a locuit Georg Paul Binder, episcop intre 1843-1867.
Cascada Caraslau Eram in drum spre casa.
Casinu Nou Dupa ce ne-am invartit putin in jurul ascunzisului, am citit mai atent instructiunea ajutatoare si am gasit cutiuta ascunsa.
Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala. Cel mai popular izvor al satului este cel de langa drumul principal al localitatii, din fata fostei fabricii de tigla.
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Piatra ovala Lacul Sfanta Ana Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. Am gasit geocutia, impreuna cu un prieten, totul era umed dupa ploi recente. Cu ocazia unei plimbari scurte, am verificat azi geocutia ascunsa langa lacul Sfanta Ana.
Lacul Paraschiva Sovata Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Piatra Orsovei Ibanesti-Padure Piatra Laptelui Muntii Ciucas
Casalotul din Caldari Muntii Tarcaului La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scărisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului.
Saua Racorele Muntii Fagaras Cascada Fata Moarta Fortareata Torokvar Muntele Observatorul
Varful Trei Pietre Distanta de parcurs: 18 km, lungimea traseului: 5-6 ore, diferenta de nivel: 700 m. In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia.
Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru.
Fantana din padure Santimbru Bai Izvor si fantana din beton imprejmuite, la 500 m sud de Santimbru Bai, langa poteca turistica marcata cu banda albastra.
Valea Intunecoasa Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos. Este compus dintr-o serie de case presarate dealungul vaii paraului Valea Intunecoasa, afluent din stanga al raului Trotus.
Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc La initiativa unor civili care se intereseaza de astronomie, cu ajutorul orasului si a unor firme locale, cladirea observatorului a fost construita intre 1989-1991. Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa.
Izvorul Varvapai Baile Tusnad Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire. Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
Varful Intre Timbale
Pasul Ferto Din cauza padurii dense s-ar putea sa ai semnal mai slab la gps. Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras.
Baile Dugas 2 Danesti Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
Valchid Valchid este o localitate in judetul Sibiu. Situata in valea unui mic afluent al Tarnavei Mari, asezarea din Valchid isi datoreaza prima aparitie documentara unui incident nu prea onorabil: in 1345, taranii din Valchid au fost interogati in procesul pradarii greavilor sasi din Curciu si din alte sate apartinand micilor comune invecinate, Roandola si Noul Sasesc.
Crucisatorul Munceii Uture Unele sunt mai cunoscute, indeosebi prin dimensiuni sau prin accesibilitate, precum Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul. Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Cetatea taraneasca Saschiz
Canionul Dofteana Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. De astazi exista o cutie noua la canion. Dupa test, mi-am invatat lectia.
Cetatea Harom Baile Jigodin Am gasit geocutia. Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram. Cautam cetatea Harom.
Varful Magura Codlei Varful ei, de 1292 m, este, de altfel, cel mai inalt al Muntilor Persani. Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Pompa veche stingere incendii Ditrau Poiana Inului
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Stanca Ariciul Ormenis La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici. Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi.
Dalnic Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum. Spre capatul nord-vestic al satului se afla o mica piateta dominata de doua obiective majore.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov
Gorun sub Murgul Mare Ozunca-Bai Pe partea de nord-est a muntelui Murgul Mare, la liziera padurii, putem vedea un gorun cu circumferinta de 4 m. Partea de jos a trunchiului copacului este crapata.
Lacul Spalatorul de pietre Racu Geocutia poate fi gasita destul de usor. In momentul respectiv, acest ascunzis aparea ca cel mai apropiat ascunzis, negasit de mine.
Izvorul Doisprezece Bucin Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila. Apa izvorului care se afla la jumatatea distantei dintre localitatea Bucin care apartine de comuna Praid, si partia de schi Bogdan, este numai buna de baut.
Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Tiborc
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii. Am ajuns la fata locului, unde am reperat cu usurinta ascunzisul.
  • Sannicolau de Beius Sannicolau de Beius. Am gasit geocutia.
  • Biserica fortificata - Bradu Sticluta. Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid. Din pacate biserica era inchisa.
  • Biserica catolica - Ernei Cautand nuci sub salcam. Era mult mai greu sa scot geocutia din ascunzis, fara sa fiu remarcat, decat sa gasesc ascunzisul. Omul care locuieste chiar vizavi de biserica imi urmarea fiercare pas, stand in poarta casei.
  • La fel am gasit si eu in jurul ascunzisului, multa mizerie, ceea ce m-a facut sa trec odata pe langa locatie, dar revenind, in cele din urma am descoperit cutia. Locul de amplasare nu mi-a oferit nici o satisfactie, baile fiind in paragina, si parca totul este parasit si neingrijit.
  • Biserica reformata - Bezid Supravegheat de un vecin. Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra. Nu stiu insa care este modalitatea de a vizita si interiorul bisericii.
  • Orasul de Floci Indreptari. Pacat ca n-ati cautat cutia, pentru ca ati fi putut vedea, de aproape, un important monument artistic. Crucea Inalta, ce are legatura cu istoria Targului de Floci.
  • Livada Postei Livada Postei. Am gasit cutia, multumim.
  • Canionul Dofteana Canionul Dofteana. Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.
  • Cimitirul Eroilor Sovietici - Targu Mures Ascunzis bine ales. Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. Pe baza informatiei ajutatoare ascunzisul poate fi identificat chiar si fara gps.
  • Biserica ortodoxa - Fagetel Ascunzis gol sau nu?. Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. In drumul meu pana la proprietatea Piposz, unde mi-am parcat masina, am trecut si pe langa biserica ortodoxa.
  • Sub Muntele Uroi Era mai bine pe varf. Tu ai gasit geocutia ascunsa in parcul dendrologic din Simeria? Eu din pacate nu :-(.
  • Castelul nobiliar Sukosd-Bethlen - Racos Mateiasi de langa Racos. In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.
  • Pestera Sfantul Ioan Casian Locatie deosebita. Am pornit sa explorez zona Manastirii Pestera Sfantului Ioan Casian la primele ore ale diminetii. In curtea manastirii o tablita ne arata poteca care duce spre pestera.
  • Monumentul Pictura Sangeroasa - Leliceni Pictura Sangeroasa - schimbare la fata. Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal. Astfel ca ascunzisul a fost distrus, iar cutia, bineinteles, a disparut.
  • Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna Titlul comentariului. Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Nu ofera informatie in plus.
  • Capela Xantusz Papucul-doamnei. Am inclus cautarea ascunzisului intr-o mica drumetie pe un traseu in circuit. Care a plecat de pe dealul Capul Fagului (versantul stang al Fitodului), a coborat la capela.
  • Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea Drum catastrofal pe paraul Petru. Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa. Pe o distanta scurta am mers pe asfalt, care se termina insa foarte repede.
  • Stejeris In drum spre Targu Mures. Usor de pus mana pe ea :-).
  • In sfarsit am gasit si eu cutia.
  • Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Locomotiva cu aburi. Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.
  • Sub Pietrele Mariei - Muntii Macinului Pietrele erau, pe Maria nu am vazut-o. Pietrele le-am gasit, ascunzisul de asemeni, vant cat cuprinde. De Maria, insa, nici urma :o) In zona nu era decat un cioban care se ascundea si el de vant la adapostul micii creste, sabotandu-ne fara sa stie activitatile de cautare.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Tiborc? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!