Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Melcului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Cetatea Melcului

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Melcului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Scoala Homorod scoala
Scoala
Strada Kutpatak pod lemn Jigodin
Strada Kutpatak
Perete de calcar 2 Paraul Sec muntii Hasmas
Perete de calcar 2
Poarta veche din caramida Turia biserica reformata
Poarta veche din caramida
Piton Stanca Veczer Ariusd
Piton
Ultima treime 3 chei dobrogea ghelengic
Ultima treime 3

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Melcului!

Vizitati Cetatea Melcului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Lisnau-Vale, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,95 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Lacul Filigeni Obcina Laposului Pentru ca stiam zona, nu am dat atentie descrierii accesului la ascunzis. Hartile traseelor prezentate pe muntesiflori. Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat.
Drumul Crucii Dracoaia Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia.
Pasul Musat - 1157 m - este situat pe culmea Musat-Lepsa, la baza primului varf. Practic, prin el se trece din Ardeal (Covasna) in Tara Vrancei (Vrancea), fiind strabatut de drumul national 2D ce leaga Targu Secuiesc de Focsani.
Piramidele de langa Apold Interesante piramide.
Conacul Cserei Racu Conacul Cserei se afla in satul Racu, la numarul 141. Conacul si poarta de piatra de la intrare sunt declarate monument istoric, conform registrului monumentelor istorice din judetul Harghita, HR-II-m-B-12937.
Podul Ligat Miercurea Ciuc Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat. Podul pasaj feroviar, complet renovat, a fost inaugurat pe 22 decembrie 2023, dupa o reconstructie care a durat 19 luni.
Piatra Soimului Baile Chirui Era tocmai proprietarul curtii, care ma despartea de stanca. Odata ajuns sus, am pornit gps-ul.
Patru case Ascunzisul e localizat la marginea drumului judetean 121, Targu Secuiesc - Covasna.
Liceul pedagogic Bod Peter Targu Secuiesc Se afla pe strada Ady Endre numarul 20. Liceul pedagogic Bod Peter din Targu Secuiesc a fost construit in anul 1896.
Piatra cu caldare mica Piatra Soimului Oituz Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Neavand coordonate gps exacte, nu stiam inca daca o sa gasesc Piatra cu caldare propriu-zisa, sau nu.
Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Izvorul de apa minerala Rezes
Apa minerala este captata intr-un inel, iar izvorul este acoperit intr-un mod rudimentar. Izvorul de apa minerala Ilona (Elena in limba romana) este un izvor inca accesibil, din partea de sudvest a statiunii Baile Homorod.
M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?
Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei. E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine.
Am sosit la fata locului venind dinspre culmea Gropsoarele-Zaganu. Cele doua cutii metalice nu sunt adaposturi. Una dintre cele doua cutii metalice era inchisa cu lacat, cealalta era deschisa.
Baile Venetia de Jos Apele minerale de aici au fost descoperite in 1923. Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii.
Padurea Verdele Cheile Narujei 2
Un ascunzis bine amplasat si bine amenajat. Nultumim pentru ascunzis, si ca l-ai reascuns dupa ce buturuga initiala a fost pradata.
Au trecut mai mult de 5 ani de la ultima gasire a geocutiei ascunse aici, ascunzisul se afla poate in locul cel mai frecventat al statiunii, astfel nu am venit cu prea multe sperante.
Acest ascunzis nu este pe teritoriul mestecanisului de la Reci, ci pe cealalta parte a drumului, printre brazi, in padurea vizavi de statuie. De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna.
Turnul Negru Brasov Dar nu usor de gasit, coordonatele au fost exacte. Super privelistea de la turn. Harabeck si Iris (UC Team).
La capatul paraului Minei, in anii 1770 a existat o statiune balneara, a carei urme nu o mai gasim azi. Nu este prima oara cand parcurg valea paraului Minei.
Mina de petrol Sarata-Monteoru Titeiul se extrage din galerii aflate la 240 si 320m adancime. Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto.
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu. Ceea ce s-a salvat de la el a fost transportat la biserica din satul Lapos, unde exista si acum o barna din lemn insemnata cu anul 7242 (1734) provenita de la schit.
Varful Ratei
In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca. 6,5 milioane de ani, in urma eruptiei vulcanului Ciumani - Fierastraie, unul din vulcanii importanti din Muntii Gurghiului.
Groapa cu pini Coza Tulnici Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Cetatea Hagymas Ocland Cetatea Hasmasului a avut un sant de aparare pe laturile de vest, nord si sud, respectiv un val de pamant cu palisada de stejar. In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m.
Pentru a indemna si pe alti vizitatori sa faca acelasi lucru. Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere.
Varful Harghita Madaras Relativ frumoasa vreme, mersi. Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase. Am gasit geocutia in stare buna.
La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor. In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor.
Fortareata Torokvar
Pacat ca nu e reconditionata. Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant.
Izvorul Klotild Baile Homorod Langa izvor se afla un bazin pentru baie, amenajare nefunctionala in momentul actual. Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn.
Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei. Este descris pe placa informativa aflata in piata bisericii romano-catolice.
Biserica ortodoxa de lemn Papauti Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui. Prima atestare documentare este tarzie, din anul 1567.
Izvorul de la Botul Farcului Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica.

Cetatea Melcului in limba maghiara - magyarul: Csigavára

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Melcului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Ceea ce apare aici ca fiind Cetatea Melcului e numita pe site-ul Muntii Nostri Cetatea lui Barabas.
  • Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Astfel au fost precizate coordonatele punctului de pornire Cetatea Barabas, unde a fost ascunsa o prima geocutie.
  • Am fost in weekend in Targu Mures la Campionatul National de Dans Sportiv. Danseaza Dianette95, nu eu.
  • Buila-Vanturarita Vanturarita Mare sau Vioreanu?. Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional. A trebuit, e drept, sa depunem putin efort pentru a o gasi.
  • Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.
  • Varful Cozluc - Muntii Macinului Am vrut sa impusc doi iepuri dintr-o singura impuscatura. Planul meu a fost ca dupa parcurgerea Cheilor Chediului sa ajung cumva si pe varful Cozluc, respectiv la geoascunzis. Am avut si timp destul de putin pana la inserare, a trebuit sa ma grabesc.
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi Bigar. Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.
  • Pentru a gasi cutia este nevoie de GPS. Am descoperit, astfel, usor ascunzisul, bine amenajat.
  • Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Locatie accesibila auto.
  • Dealul Pivnitele Mari - Moacsa Imbinand placutul cu distractia. Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona. In cursul zilei cautam geocutiile ascunse in judetul Covasna.
  • Varful Piatra Mare Cat de uituc poti fi. Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis. Cand deja ne inscrisesem decisiv pe traseul spre Cabana Piatra Mare ne-am adus aminte ca trebuia sa cautam cutia de pe varf.
  • La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii. Fie continuand cu masina pe sosea, de la pod spre vest, pana se suie pe acelasi deal, dupa 500 m.
  • Sub Muntele Uroi La poalele muntelui. Ascunzisul de la poalele muntelui Uroi mi-a oferit acel sentiment, pe care il simt toti cand gasesc o geocutie. Ascunzisul se afla nu foarte departe de drum, si dupa cateva minute de urcus pe deal si cautari printre pietre, veti putea tine in mana geocutia.
  • Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. O fi din cauza ca e intr-un loc public, si in acelasi timp retras.
  • Dealul Melcilor Pe timp de noapte. Am gasit cutia impreuna cu tretf si cu czechii, pe timp de noapte. A fost super.
  • Ascunzisul este dezactivat temporar. Se pare ca cutia a disparut.
  • Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.
  • Biserica Neagra Brasov Cutiuta mica-mica. Am gasit nanocutia, si eu.
  • Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Desi ascunzisul este la indemana, cred ca soferii sunt prea grabiti ca sa mai si opreasca in varful rampei.
  • Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei. Cum apar indicate prin ghiduri cele care-l au in pozitie centrala pe Domnul Lomasel.
  • Cetatea feudala Salasu de Sus Cetate. Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.
  • Nu este prima data cand urc pe Dealul Cetatii. Am mai gasit si vechea geocutie, disparuta acum.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Melcului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 21 zile!