Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cetatea Ika

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Ika

Cetatea Ika

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Ika - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Clădirea pricipală
Clădirea pricipală
Varful Cozia Varful Cozia
Varful Cozia
Antena si izvor ingradit Capalnita belvedere
Antena si izvor ingradit
Capela Ana Ditrau izvor pestera poteca educativa traseu turistic
Capela Ana
Crucea Ciobanului - textul de pe laterale crucea ciobanului poiana sarata
Crucea Ciobanului - textul de pe laterale
Garaj rasturnat Casa rasturnata Praid
Garaj rasturnat

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Ika!

Vizitati Cetatea Ika si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Icafalau, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,54 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Icafalau: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Casa fluturilor tropicali Praid Fluturi exotice pot fi observati aici, zburand liber printre plante exotice. Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras Se afla pe stanca Varful Seii, aproape de statiunea Harghita Madaras. Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci.
Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.
Izvorul Fingo Batanii Mici Piscu Vechi
Pasul Ghimes De la Trekkingclub am aflat ca in Pasul Ghimes inca exista ascunsa o cutie. In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra.
Fantana Vestita Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Mlastina Csemo Vrabia Lacul Negru Muntii Vrancei Padurea de tisa
Gradina Micurin Miercurea Ciuc Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Gradina Zanelor Cheile Bicazului Este un perete de stanca, o formatiune specifica de stanci, si totodata unul dintre locurile preferate ale caprelor negre din zona. Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Conacul Lazar Toplita-Ciuc Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Turnul cu ceas Sighisoara Aceste turnulete sunt simboluri, care indicau existenta unui tribunal care avea puterea de a aplica chiar si pedeapsa capitala. A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Santinela Canion Anghelide
Baile Dugas 2 Danesti Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
Craterul vulcanic de la Racos Am gasit geocutia. De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul.
Varful Piatra Mare Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis. Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf.
Drumul Crucii Dracoaia Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia.
Mlastina Benes Vrabia Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Sonda straveche de la Poieni Targu Ocna Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Desi zona e intens circulata, trebuie sa ne gandim ca asa a inceput dezvoltarea industriala a Vaii Trotusului - cu extractia bogatiilor subsolului (sare, carbune, petrol).
Groapa cu pini Coza Tulnici Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Varful Urlea Muntii Fagaras
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara. Arie protejata de interes national, monument al naturii, are o suprafata totala de 1 hectare, din care pe 0,3 hectare gasim bazalte cu aspect columnar.
Statuia marelui povestitor Benedek Elek Nu am putut sa caut linistit.
Fortificatiile din Padurea Rica Intr-o drumetie in circuit, mai lunga, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credinte locale).
Mofeta lui Nelu Baile Tusnad
Tinovul Luci Muntii Harghita Mlastina propriu-zisa are dimensiuni mai mari ca rezervatia, formand o zona de protectie naturala pentru plantele ocrotite. Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas Apoi a fost mutat la capatul satului Lemnia de Sus, pe malul paraului, langa drum. Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Biserica Sfantul Nicolae Gheorgheni Saua de sub Ratei
Desi am urcat seara tarziu, a fost minunat. Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza. Am luat-o pe calea directa.
Varful Gretes Izvoru Muresului Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Varful Geamana Muntii Tarcaului Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii.
A fost creat in anii 1980 prin diguirea apelor paraielor din Muntii Bodoc. Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Izvorul de apa minerala Lobogo Vlahita
Capela Sfantul Stefan Dealul Perko Capela de pe el are o vechime necunoscuta, cunoscandu-se doar anii unor reconstructructii sau adaosuri, secolul XVII, XVIII-lea. Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat.
Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Fagul cu o suta de brate Potiond Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel. Lor li se mai adauga inca unul aflat pe versantul drept al aceleasi vai.
Lemnia Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica. Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e.
Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Ika
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Nultumim pentru ascunzis, si ca l-ai reascuns dupa ce buturuga initiala a fost pradata.
  • Un ascunzis bine amplasat si bine amenajat. Am gasit cutia in buna stare, cu interiorul relativ uscat, chiar si pixul era functional.
  • Piatra Corbului Problema. Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba. Trebuie vazut daca e nevoie de mentenanta sau nu.
  • Capela Sfanta Ana Foarte vizitata. Cutia este un must pentru orice geocacher care trece prin zona. Locatia atractiva, ascuzisul perfect, accesibil in orice sezon, acestea sunt motivele pentru vizitele numeroase pe care le primeste.
  • Coloanele de bazalt de la Racos Virusul jocului. Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.
  • Apa Imputita - Paraul Lupului Un loc ascuns cu o atmosfera aparte. M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului. Nu exista o poteca clar batuta, astfel incat a trebuit sa inaintez prin padure, respectiv pe malul paraului.
  • De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru. De aici se intra pe drum forestier pana la o intersectie care face stanga la o pastravarie iar dreapta catre cascada.
  • Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi. Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Accesul in lacas este la indemana celor doritori.
  • Memorialul Ginta Cu greu am ajuns la cutie . Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
  • Scarita-Belioara 1 Felicitari. Felicitari pentru prima geocutie gasita. Pentru tura frumoasa si pentru blogul vostru bine realizat.
  • Piatra Craivei - Muntii Trascaului Am urcat azi pe Piatra. Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Sunt doua posibilitati.
  • Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Am urcat spre ascunzis, venind dinspre cealalta cutie a lacului.
  • Varful Papusa A doua. A doua geocutie gasita.
  • Biserica catolica Sibiu Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare. Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Nu a fost sa fie, locul era plin cu oameni, iar in jurul ascunzisului a fost amenajata o terasa.
  • Biserica Neagra Brasov Loc fain. Florin, Lumi si usmile. Nice place.
  • Eram prin trecere prin Cristesti, asa ca am facut o mica pauza pentru a vizita fosta gradina a castelului Knopfler, ars pana in temelii in anul 1932. Din anexele castelului a ramas doar o cladire administrativa, pe strada Scolii nr.
  • Am gasit geocutia, impreuna cu un prieten, totul era umed dupa ploi recente. Am si alunecat pe un bolovan si m-am taiat binisor de la glezna in sus, insa totul a meritat.
  • Orasul de Floci Tasli Bair. Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
  • Lacul Rosu Am urmat indicatiile de traseu. In aceasta perioada lacul era inghetat, avand un farmec aparte. Cutia era bine ambalata, dar cu ceva condens.
  • Cetatea Ulmetum Bolovanii de pe platou. Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei. Cel mai mult insa mi-a placut imensa vale larga a paraului Pantelimon, la sud-est de cetate.
  • Exista o deschidere in zid, dar e semnificativ mai sus de 2m. De pe contrafortul din apropiere se poate arunca o privire, dar nu si intinde mana.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Multumesc pentru coordonate. Folosind Geoplaner am verificat pozitia ascunzisului (A), respectiv a lacului Filigeni (B), pe baza coordonatelor primite. Lacul Filigeni se afla la 300 m vest de geocutie, si se vede foarte frumos pe imaginea de satelit (orientata cu nordul in sus).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Ika? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!