Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Histria

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2973 atractii turistice, 13047 poze si 1429 comentarii)
 

Pixel
Histria

Histria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actualei Romanii, a fost fondata de colonistii greci veniti din Milet la jumatatea seculului al VII-lea ante Chr. A fost parasit de ultimii lui locuitori in a doua jumatate a secolului al VII-lea post Chr.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Histria - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Histria (in total 38 poze):

Poteca prin vegetatie
Poteca prin vegetatie
Histria 3
Histria 3
Histria 4
Histria 4
Histria 5
Histria 5

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Histria!

>>> Vizitati Histria si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Istria, cea mai apropiata localitate, care se afla la 5,45 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Istria: 12
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Buncarul de la Vadu la 6,7 km
Buncarul de la Vadu se afla in extremitatea sudica si pe malul vestic al lacului Nuntasi. Acces din drumul judetean DJ226, spre est, pe un drum de pamant.
Fosta statiune Baile Nuntasi

Fosta statiune Baile Nuntasi la 7 km
Namolul terapeutic sapropelic din lacul Nuntasi era cunoscut pentru calitatile terapeutice asemanatoare cu cele din lacul Techirghiol. Intre malul din vest al lacului si drumul judetean DJ226 se afla ruinele fostei statiuni balneoclimaterice Baile Nuntasi, azi in paragina.
Cismeaua Mihai Viteazu

Cismeaua Mihai Viteazu la 12,9 km
Mihai Viteazu (in trecut Sariyurt) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Cismeaua satului se afla la intersectia strazilor Caminului, Rasaritului, si Cismelei.
Pod feroviar din piatra Mihai Viteazu

Pod feroviar din piatra Mihai Viteazu la 13,5 km
Linia de cale ferata ocoleste satul prin vest, si trece peste paraul care strabate localitatea de la vest spre est, pe un pod realizat din piatra.
Parcul Cismea Corbu

Parcul Cismea Corbu la 16,7 km
Satul Corbu a fost infiintat in 1968 prin comasarea satelor Corbu de Jos (in trecut Gargalicul-Mic, in limba turca Asagi Kargalik) si Corbu de Sus. Localitatea este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Cismeaua din Cogealac

Cismeaua din Cogealac la 17,3 km
Cismeaua din Cogealac se afla in partea de sud-vest a localitatii, pe strada Morii, in apropierea drumului judetean DJ226B. Cogealac (in trecut Domnesti, in limba turca Kocalak) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Plaja Cherhana La Plage Corbu

Plaja Cherhana La Plage Corbu la 20,6 km
O plaja din Corbu, mai putin aglomerata, linistita. Facilitati din apropiere: Restaurantul Luna de Corbu, Cazare Rezident, Cherhana La Plage.
Gura Portitei

Gura Portitei la 24,1 km
Gura Portitei este un loc salbatic, locuit de lipoveni, unde este amenajat satul de vacanta Eden.
Manastirea Sfantul Dionisie si Efrem Targusor

Manastirea Sfantul Dionisie si Efrem Targusor la 24,5 km
A fost infiintata in anul 2010 avand ca hram si ocrotitor pe Sfantul Cuvios Dionisie Exiguul, apoi in 2013 i sa adaugat Sfantul Cuvios Efrem cel Nou. Manastirea cu hramul Sfintilor Dionisie Exiguul si Efrem cel Nou se afla intre localitatile Targusor si Gura Dobrogei, pe malul drept al paraului Visterna.
Rezervatia Gura Dobrogei

Rezervatia Gura Dobrogei la 24,9 km
Se pare ca coordonatele gps ale geoobiectivelor Pestera La Adam si (rezervatia) Gura Dobrogei au fost schimbate intre ele (anuntate gresit). Am urcat de la manastire printre stanjenei pitici si alte flori de primavara.
Mosul Casienilor Casian

Mosul Casienilor Casian la 25,5 km
Mosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei. Este o stanca interesanta, care privita dintr-un anume unghi se aseamana cu un chip uman.
Obiective cultural-istorice - Judetul Constanta
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Histria
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Constanta, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Calcarele cretacice de la Cisnadioara Incarcare poze. Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB. Iar latimea, respectiv inaltimea sa fie mai mica decat 1024 pixeli.
  • Biserica catolica - Imeni Oare de ce?. Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Dar intrebarea Oare de ce?
  • Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara. Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Precizia GPS-ului este destul de mica datorita vegetatiei si peretelui de stanca la baza caruia este ascunsa cutia.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Histria? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 8 luni si 0 zile!