Buncarul de la Vadu se afla in extremitatea sudica si pe malul vestic al lacului Nuntasi. Acces din drumul judetean DJ226, spre est, pe un drum de pamant.
Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
Cismeaua Gherdime se afla la sud-est de satul Raristea (denumire veche Bazirgian), pe drumul comunal DC36, intre Padureni (mai demult Nastradin) si Raristea.
Cismeaua Mihai Viteazu Cismeaua satului se afla la intersectia strazilor Caminului, Rasaritului, si Cismelei. Mihai Viteazu (in trecut Sariyurt) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Cetatea Capidava Capidava a fost o fortificatie geto-daca, apoi a devenit castru roman. In timpul imperiului roman a avut un rol important in linia de aparare a Dunarii.
Valul de piatra porneste de la cetatea Axiopolis, trece prin cartierul Palas Constanta, si se termina in partea de sud a orasului, pe malul Marii Negre. Ansamblul valului de piatra are o lungime totala de aproximativ 59 km.
Cismeaua Esechioi Esechioi (in limba turca Eseköy) este un sat din comuna Ostrov, care se afla langa granita cu Bulgaria. Cismeaua satului se afla in partea nordica a localitatii, la aproximativ 200 m nord-nordvest de biserica ortodoxa.
Cetatea Cius Garliciu Cismeaua Baspunar Arsa Arsa, in trecut Capucci, este un sat din comuna Albesti. Cismeaua fostului sat-catun Baspunar se afla pe malul nordic al lacului Mangalia (balta Limanu), la sud de drumul judetean DJ391.
Structura este sustinuta de stalpi de lemn ingropati, fara fundatie, cu perete din impletitura de nuiele. Biserica de lemn Sfantul Dumitru a fost construita folosind tehnica paiantei, structura din lemn si pereti din pamant batut si chirpici.
Pestera cu Sarcofage (Pestera din Canaraua de la Dumbraveni, Pestera numarul 1 din Canaraua 7) se afla in bazinul lacului Oltina si valea Canaraua Fetei. In cavitate se afla inscriptia Bisericile Rupestre, iar pe harta locul apare ca si Biserica rupestra Dumbraveni.
Cismelele din Abrud Localitatea are cel putin trei cismele: Cismeaua Sfintita, Cismeaua Mica, si Cismeaua Mare. Abrud (denumire veche Mulciova) este un sat din comuna Adamclisi.
Cismelele din Ion Corvin Localitatea Ion Corvin are mai multe cismele pe teritoriul sau si in vecinatate. Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Sipotele (Sipote, in trecut Ghiolpunar, in turca Gölpinar) este un sat din comuna Deleni. Cismeaua Sipote se afla la marginea satului, la iesirea spre sud-est catre Tufani, langa drumul judetean DJ391A.
Asezarea civila Durostorum Situl arheologic Durostorum se afla la vest de localitatea romaneasca Ostrov si la est de localitatea bulgara Silistra, pe malul geografic drept al Dunarii. Este un sit arheologic pluristratificat cu vestigii datand din perioada romana si romana tarzie, respectiv Evul Mediu Timpuriu.
Construita cu prilejul trecerii domnitorului Matei Basarab prin Orasul de Floci, Crucea Inalta (3 m) a fost mutata in zilele noastre, de un primar cu initiativa, in preajma localitatii Gura Ialomitei, la marginea Padurii Chirana, dar in in plin camp agricol. Crucea Inalta din Gura Ialomitei a fost asezata de Matei Basarab, si dateaza din anul 1639.
Situl arheologic se afla pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova. Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale, ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium.
Cismelele din Valeni Pe teritoriul satului gasim mai multe cismele. Valeni (in trecut Eniselia, Valea Rea, in limba turca Yenisenlia) este un sat din comuna Dobromir.
Cetatea Ibida Slava Rusa Cetatea Ibida este situata la marginea de vest a satului Slava Rusa, pe valea paraului Slava. Este singura cetate al carei spatiu fortificat este strabatut de un curs de apa, si prezinta lucrari de indiguire, canalizare, poduri.
Cismeaua Furca Petrosani Cismeaua Furca se afla pe teritoriul fostului catun Furca, si se afla la confluenta vailor Borungea is Baspuner.
Biserica dracilor Ivanesti A fost construit intre 1844-1854, in stil traditional muntenesc, din blocuri de granit aduse din Dobrogea. Ruinele bisericii vechi Cuvioasa Paraschiva din Ivanesti se afla in lunca raului Ialomita, la aproximativ 500 m nord-nordest de sat, respectiv 15 km vest-nordvest de orasul Slobozia.
Geamia din localitatea Izvoru Mare a fost construita in anul 1866, si a fost renovata in 2011. Satul Izvoru Mare, din comuna Pestera, in trecut se numea Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu.
Plaja cu buncare Tuzla Buncarele au fost construite de germani, la inceputul anilor 1940, cand Romania era inca parte a puterilor Axei. Foarte asemanatoare cu cele din Normandia, aveau rolul de a apara coasta de atacurile aeriene si maritime ala Rusiei.
Pe malul drept al Dunarii, intre Harsova si Ghindaresti, pot fi delimitate cinci grupuri de faleze de stanca, denumite canarale. Pornind de la nord-vest spre sud-est, acestea sunt Canaraua Rosie (dealul Varos), Canaraua Tiganeasca, Canaraua Turceasca, Stancile Mosul si Baba, si Canaraua La Porumbei.
Cismele din Izvoarele Izvoarele (in trecut Parjoaia) este un sat din comuna Lipnita. Se pare ca satul are cel putin patru cismele, dintre care una in afara localitatii.
Manastirea Sfantul Dionisie si Efrem Targusor Manastirea cu hramul Sfintilor Dionisie Exiguul si Efrem cel Nou se afla intre localitatile Targusor si Gura Dobrogei, pe malul drept al paraului Visterna. A fost infiintata in anul 2010 avand ca hram si ocrotitor pe Sfantul Cuvios Dionisie Exiguul, apoi in 2013 i sa adaugat Sfantul Cuvios Efrem cel Nou.
Obanul Mare si Pestera Movile Mangalia Pasarela regala Mamaia Pasarela regala se afla in centrul statiunii Mamaia. Pe vremuri, reprezenta una dintre atractiile statiunii, impreuna cu Cazinoul, Castelul Reginei Maria, si Hotelul Rex.
Cismeaua Movila Calaici Faurei Cismeaua se afla intre Faurei si Padurea Canaraua Fetii, sub versantul din nord-vest al dealul Movila Calaici. Se pare ca este o cismea construita ceva mai recent, in 1959 - azi este relativ deteriorata si carpita.
Cismeluta Deleni Pe drumul national DN3, intre Deleni si Pietreni, in punctul in care se ramifica drumul de pamant spre Manastirea Nasterea Maicii Domnului, se afla o cismea. Pe hartile vechi izvorul apare in punctul numit La Cismeluta, Valea Cismelei.
Padurea Fantanita Murfatlar Rezervatia Padurea Fantanita se afla la sud-vest de orasul Murfatlar, acces din Calea Dobrogei, drumul national DN3. Padurea cu o inalta valoare botanica si zoologica este arie naturala protejata.
Datorita continutului bogat de sulf, aerul din acest loc are un miros aparte, zona primind denumirea de Puturoasa. La aproximativ 2,5 km distanta spre nord-vest de orasul Harsova, pe malul Dunarii, se afla un zacamant de ape mezotermale sulfuroase.
Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial se afla in curtea bisericii din Targusor. Este monument istoric, avand codul CT-IV-m-B-02961.
Mormantul lui Gazi Ali Pasa se afla in curtea geamiei din Babadag. Este o cladire avand o forma hexagonala, ce dateaza din secolul al XVII-lea.
Amfiteatrul de la Pietrele Scrise Casian Localnicii le-au denumit Pietrele Scrise, si au fost cercetate in 1912 de catre istoricul Vasile Parvan, parintele arheologiei romanesti. In vecinatatea Pesterii Sfantul Ioan Casian se afla doua inscriptii scrise in stanca, la o distanta de aproximativ o suta de m una de alta.
Cismeaua Tas Uluc se afla la nord-vest de satul Padureni (denumire veche Nastradin), pe drumul comunal DC36, intre Padureni si Raristea (mai demult Bazirgian).
Ruinele cetatii Argamum se afla in apropierea localitatii lipovene Jurilovca, pe Capul Dolosman, pe malul lacului Razim, la 20 de km sud-vest de bratul Sfantu Gheorghe si la aproximativ 40 km de Histria.
Pestera Casa Hotilor se afla langa balta Vederoasa, la est de satul Aliman, satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Se afla in versantul stang geografic al vaii paraului Urluia, si este vizibila de pe fundul vaii, mai putin din drumul care trece pe deasupra cavitatii.
In continuarea digului, trecand pe langa Farul Verde, se ajunge la Farul Mangalia. Pe Digul cu Pisici din Mangalia, in apropierea vechiului far, gasim doua cazemate.
Cimitirul turcesc Vartop Cimitirul turcesc din Vartop se afla in partea de sud-est a localitatii, langa intersectia strazilor Calul Balan si Mihai Eminescu. Vartop (in trecut Deliorucci) este un sat din comuna Albesti.
Geamia si minaretul din sat se afla in centrul localitatii, minaretul se inalta intre cladirea veche si noua a geamiei. Gradina (in trecut Toxof, Tocsof, Toxoff, in limba turca Dokuzsofu) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Pestera Sfantul Ioan Casian Face parte din complexului geologic Cheile Dobrogei - Gura Dobrogei. Am pornit sa explorez zona Manastirii Pestera Sfantului Ioan Casian la primele ore ale diminetii.
Geamia Memet Efendi se afla in Cernavoda, la intersectia strazilor Anghel Saligny si Garii. Mentionata si de catre celebrul calator otoman Evliya Celebi, a fost construita in anul 1756 de catre sultanului Osman al III-lea.