Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cismeaua - Brebeni

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Brebeni (in trecut Ciucurchioi, in limba turca Cukurköy) este un sat din comuna Ion Corvin, cu doar 22 de locuitori in 2002. Cismeaua satului, construita in anul 1990 conform inscriptiei, se afla in partea de nord a satului...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cismeaua - Brebeni - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Stanci izolate pe versantul estic al Lucaciului lucaciu calimani
Stanci izolate pe versantul estic al Lucaciului
Stanca Veczer Stanca Veczer Ariusd
Stanca Veczer
Bozior - Dactylorhiza sambucina Bodvaj
Bozior - Dactylorhiza sambucina
Cismeaua Strada Abrupta Niculitel cismeaua strada Abrupta cismea
Cismeaua Strada Abrupta
Valea Pustnicul Soimeni Soimeni-Ciuc valea paraul Pustnicul
Valea Pustnicul
Stancile Turnuri Stancile Turnuri
Stancile Turnuri

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cismeaua Brebeni!

>>> Vizitati Cismeaua - Brebeni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Brebeni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,42 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Pe lista monumentelor istorice din judetul Constanta, apare listata o cruce de piatra, avand codul CT-IV-m-B-02959. Ca si localizare, este precizata satul Izvoarele, comuna Lipnita, padurea Parjoaia, teritoriul fortificatiei romano-bizantine Sucidava.
Galita este un sat din comuna Ostrov. Cismeaua Scorcia se afla in capul Vaii Scorciei, la est de localitatea Galita.
Cetatea Hisarlac Cetatea Ansamblul de monumente istorice, format din asezare si cetatea Hisarlac, se afla pe teritoriul satului Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asırlık), comuna Dobromir.
Obanul Mare si Pestera Movile Mangalia
Face parte din complexului geologic Cheile Dobrogei - Gura Dobrogei. Am pornit sa explorez zona Manastirii Pestera Sfantului Ioan Casian la primele ore ale diminetii.
Plaja Tuzla este una presarata cu cazemate, un loc fiind chiar denumit Bunker Beach (Plaja cu buncare). Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara.
Pestera La Adam Pestera este un loc foarte interesant. Pestera La Adam se afla la baza unei faleze formata pe malul drept al paraului Visterna - afluent al Casimcei.
Parcul Cismea Corbu Satul Corbu a fost infiintat in 1968 prin comasarea satelor Corbu de Jos (in trecut Gargalicul-Mic, in limba turca Asagi Kargalik) si Corbu de Sus. Localitatea este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Valea Mahomencea Casimcea Acces pe drumuri agricole, din dreptul localitatii Corugea, din drumul dintre Rahman si Casimcea. Rezervatia naturala Valea Mahomencea se afla pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea, si are o suprafata de 1029 hectare.
Crucea de la Harsova Dealul Belciug Crucea comemorativa de la Harsova, care se afla pe dealul Belciug (Dealul Catedralei, Canaraua Tiganeasca), a fost ridicata in anul 1913. In data de 17 septembrie 1912, a avut loc un tragic accident pe Dunare, in care au pierit 26 de ofiteri, subofiteri si soldati.
Crucea Inalta din Gura Ialomitei a fost asezata de Matei Basarab, si dateaza din anul 1639. Construita cu prilejul trecerii domnitorului Matei Basarab prin Orasul de Floci, Crucea Inalta (3 m) a fost mutata in zilele noastre, de un primar cu initiativa, in preajma localitatii Gura Ialomitei, la marginea Padurii Chirana, dar in in plin camp agricol.
Localitatea are cel putin sase cismele, a se vedea punctele auxiliare de la geoobiectiv. Oltina (denumire in limba bulgara Goltina) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Dealul Cismelei Razoarele La o distanta de doar 3,6 km condus de la cismeaua din Baneasa, gasim aici langa cismea si un loc acoperit de odihna. Langa drumul national DN3, intre localitatile Baneasa si Lipnita, la poalele Dealului Cismelei, se afla ce altceva, decat o cismea veche.
Pestera Babei Cheile Dobrogei Arheologii au gasit in aceasta pestera oase de animale preistorice, fosile, vetre de foc, si ceramica. Pestera Babei se afla intr-un bloc de stanca, in capatul sud-vestic al Cheilor Dobrogei, la iesirea spre Constanta, pe partea stanga.
Pestera din Canaraua Cetatii Harsova La vest de Zidul Genovez, intre cele doua turnuri vecine, se afla intrarea aval in Pestera din Canaraua Cetatii. Cavitatea are aproximativ 15 m lungime.
Pestera Casa Hotilor Aliman Pestera Casa Hotilor se afla langa balta Vederoasa, la est de satul Aliman, satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Se afla in versantul stang geografic al vaii paraului Urluia, si este vizibila de pe fundul vaii, mai putin din drumul care trece pe deasupra cavitatii.
Mosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei. Este o stanca interesanta, care privita dintr-un anume unghi se aseamana cu un chip uman.
Geamia Abdul Medgid Medgidia Geamia monument istoric de categoria A, avand codul CT-II-m-A-02904, a fost construita intre anii 1857-1865. Geamia Abdul Medgid se afla in Medgidia, pe strada Decebal numarul 20, la intersectia cu strada Avram Iancu.
Termele romane Constanta Termele romane se afla pe Bulevardul Termele Romane, la 150 m sud-est de Edificiul cu mozaic. Dateaza din secolele III-IV epoca romana - fostul complex termal este monument istoric categoria A, avand codul CT-I-m-A-02553 12.
Geamia Memet Efendi se afla in Cernavoda, la intersectia strazilor Anghel Saligny si Garii. Mentionata si de catre celebrul calator otoman Evliya Celebi, a fost construita in anul 1756 de catre sultanului Osman al III-lea.
Minaretul retezat Mamaia Casa Reginei Maria din Mamaia, proiectata de catre arhitectul Mario Stoppa, a fost construita in anii 1927-1928. Dupa 1948 casa a fost nationalizata, iar minaretul retezat in timpul regimului comunist.
Orasul de Floci Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Pacat ca n-ati cautat cutia, pentru ca ati fi putut vedea, de aproape, un important monument artistic. Trebuie sa recunosc ca nu am cautat cutia, insa plimbarea prin vechiul Targ de Floci a meritat.
Cazematele de pe Digul cu Pisici Mangalia Pe Digul cu Pisici din Mangalia, in apropierea vechiului far, gasim doua cazemate. In continuarea digului, trecand pe langa Farul Verde, se ajunge la Farul Mangalia.
Pod feroviar din piatra Mihai Viteazu Linia de cale ferata ocoleste satul prin vest, si trece peste paraul care strabate localitatea de la vest spre est, pe un pod realizat din piatra.
Arsa, in trecut Capucci, este un sat din comuna Albesti. Cismeaua fostului sat-catun Baspunar se afla pe malul nordic al lacului Mangalia (balta Limanu), la sud de drumul judetean DJ391.
Cetatea Beroe
Minaretul si cladirea geamiei se afla pe strada Vadului numarul 8, este monument istoric, avand codul CT-II-m-A-02892. Geamia sultanului Mahmut a fost construita in jurul anului 1812, in timpul sultanului Mahmut al II-lea.
Vechiul cimitir musulman din Cuiugiuc (in turca Kuyucuk), neingrijit si lasat in paragina, se afla la sud de localitate.
Cale-Gherghi Izvoarele Se presupune ca acest sit arheologic, asezare intarita si de mari dimensiuni, este Sucidava dobrogeana. Locul a fost cunoscut in timpul ocupatiei otomane sub denumirea de Cale Gherghi (in traducere Orasul lui Gheorghe).
Grota din faleza 23 August Grota din faleza 23 August se afla la sud de faimoasele trepte de lemn Faleza 23, la aproximativ 340 m. Ambele geoobiective pot fi accesate de pe malul marii, coborand mai intai pe una dintre potecile abrupte de acces la plaja neamenajata.
Reciful neojurasic Topalu
Orasul antic Tomis Constanta Cartierul orasului antic Tomis dateaza din epoca greaca, romana si romano-bizantina, este monument istoric, si are codul CT-I-m-A-02553. Complexul arheologic din Parcul Catedralei se afla la intersectia strazilor Arhiepiscopiei, Revolutiei din 22 decembrie 1989, si Bulevardul Regina Elisabeta.
Movila Segarcea Pantelimon Movila Segarcea se afla la sudvest de localitatea Pantelimon, langa drumul judetean DJ226B. Movila nu apare in Repertoriul Arheologic National.
Cismeaua de pe Valea cu Tei Izvoarele Cismeaua de pe Valea cu Tei (alta denumire Valea Cutiei) se afla la aproximativ 100 m sud de malul Dunarii, la 2,5 km in aval de localitatea Izvoarele.
Biserica ortodoxa parasita Cetatea Dobromir Biserica ruina, numita de catre localnici Cetatea, si a carei constructie nu a fost terminata niciodata, se afla in partea de nord a localitatii. Dobromir (in trecut Dobromir-Vale, Dobromiru din Vale - pentru a nu fi confundat cu Dobromiru din Deal) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Banutii Dobrogei sunt mari atoli, formatiuni geologice circulare interesante, care au forma unor monede. Se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian.
Cismeaua satului Adamclisi Cismeaua veche a satului Adamclisi este deteriorata si nefunctionala, una noua a fost construita imediat langa cea veche. Aici se afla si ansamblul de apeducte romane, cod CT-I-m-A-02567 04, incepand de la cismeaua satului.
Cismeaua din satul Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asirlik), din comuna Dobromir, se afla langa drumul comunal DC33, respectiv strada Cismelei. Zidul de imprejmuire al cismelei este tencuit, acoperand materialul din care este construit.
Golful francezului Costinesti Plaja din Golful Francezului se afla in extremitatea sudica a statiunii Costinesti. Este o plaja salbatica, mai bine zis semiamenajata, accesibila si din Costinesti pe aleea betonata de plimbare, care ajunge pana aici.
Pe insula, unde se afla un restaurant rustic marinaresc cu preparate din peste, se ajunge cu barca, cu pornire de pe Faleza Ovidiu, sau din debarcaderul Ovidiu din Mamaia. Insula Ovidiu se afla in partea de vest a lacului (limanului) Siutghiol.
Jurasica Adventure Park Neptun Parcul de aventura Jurasica este amplasat in padurea din statiunea Neptun, pe strada Plopilor numarul 3. Parcul tematic cu o suprafata de 2 hectare adaposteste 42 de dinozauri animatronici realizati in marime naturala, dispusi in zone dedicate continentelor lumii.
Palatul Regal Mamaia A fost construit intre anii 1924-1926 dupa planurile arhitectului Mario Stoppa - este monument istoric categoria A, cod CT-II-m-A-02896. Palatul Regal din Mamaia, sau Castelul Reginei Maria, se afla la nord si in apropierea Cazinoului, intre Casa Reginei Maria si Vila printului Barbu Stirbey.
Lacul Bugeac (Garlita) se afla intre satele Bugeac, Garlita, si Galita, localitati care apartin de comuna Ostrov. Rezervatia naturala Lacul Bugeac este cel mai sudic liman fluviatil din Romania.
Fantana lui Mihai Eminescu - Ion Corvin Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Fantana lui Mihai Eminescu se afla la sud de satul Ion Corvin, si la vest de Manastirea Sfantul Andrei.
Obiective cultural-istorice - Judetul Constanta
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cismeaua
  • Localizare pozitie pe harta Brebeni
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Constanta, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cetatea Liteni Intr-o zi insorita de toamna . Am fost la cetatea Liteni cu bicicleta. La ora 12:37 am gasit geocutia.
  • Vechea cale ferata ingusta Comandau - Covasna Alta statie pentru ascunzis. Am rebaleiat zona ascunzisului, cu acelasi rezultat. Mai mult, au mai disparut dintre cioate, de putreziciune, iar altele s-au ascuns in vegetatia regenerata.
  • Am pornit din satul Malnas, urmand drumul de-alungul paraului Malnas. Dupa zona locuita am urcat pe deal, si am trecut pe poteca turistica marcata cu cerc galben.
  • Piatra Colibei Eskimos Friend The Birdie. Am scos azi din geocutie TB Eskimo's Friend The Birdie.
  • Capela catolica - Nazna Pe poarta mica. Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur. Chiar daca o lebada neagra a incercat sa protesteze din rasputeri :-).
  • Ghetarul de la Scarisoara Ghetarul Scarisoara. De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele. Chiar daca efortul a fost sustinut, a meritat.
  • In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Vineri seara (tarziu) n-am putut pentru ca pompierii pazeau drumul si nu lasau pe nimeni, un urs venise deja pana langa tabara.
  • Varful Piatra Mare Cat de uituc poti fi. Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis. Cand deja ne inscrisesem decisiv pe traseul spre Cabana Piatra Mare ne-am adus aminte ca trebuia sa cautam cutia de pe varf.
  • Vechiul cimitir evreiesc - Lunca de Jos Cimitir lasat in uitare. Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece. Chiar daca exista o poteca comoda dinspre Valea Paraului Mare, am preferat sa urc pe abruptul dinspre drumul principal.
  • Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o.
  • Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.
  • Fereastra de sub Casoaia - Androneasa Fereastra. Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
  • Vechea cale ferata ingusta Comandau - Covasna Printre sute de cioate putrezite. Am scotocit cateva cioate dintr-un perimetru rezonabil din jurul punctului indicat de GPS, dar in zadar. Am luat ca amintire din frumoasa poiana aflata nu departe de locatie 4 mici capuse.
  • Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.
  • Cetatea Ciuchian din Lutoasa Venind de sus, de pe munte. O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa. Am gasit cutia afectata de umezeala.
  • Monumentul Pictura Sangeroasa - Leliceni Pictura Sangeroasa - schimbare la fata. Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal. Astfel ca ascunzisul a fost distrus, iar cutia, bineinteles, a disparut.
  • Varful Trei Pietre Prea multe pietre. In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia. Am ocolit stancile integral pana am reusit sa gasesc fisurile.
  • Felicitari pentru prima geocutie gasita. Pentru tura frumoasa si pentru blogul vostru bine realizat.
  • Cu ocazia unei plimbari scurte, am verificat azi geocutia ascunsa langa lacul Sfanta Ana. Cutia este in stare buna, la locul ei.
  • Lacurile La amurii albi - Dumbraveni Lacuri de pescuit intr-un peisaj mirific. Lacurile de pescuit La amurii albi se afla langa drumul judetean dintre Dumbraveni si Bahnea, intre dealuri, papura si stuf. Lacurile insumeaza 1,7 ha luciu de apa.
  • Am trecut prin Racos la intoarcerea dintr-o delegatie la Targu Mures. Era dupa-amiaza tarziu, si am reusit sa vizitez aceasta cutie, dar la crater n-am mai ajuns.

Ai ajuns in Brebeni si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cismeaua? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 21 zile!