Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Dabaca

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Cetatea Dabaca..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Dabaca - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Coroana mai putin spectaculoasa fag Oitoz-Izvor
Coroana mai putin spectaculoasa
Amonte Cascada Putnei
Amonte
Piatra Bufnitei Piatra Bufnitei
Piatra Bufnitei
Valea Fitod-Hosasau Castel ruine Xantusz Hosasau
Valea Fitod-Hosasau
Statuie Gaiesti gradinile fermecate dragonilor
Statuie
In spate buncarul Cetatea Bufnitei Viaduct Mina Valea Garbea
In spate buncarul Cetatea Bufnitei

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Dabaca!

>>> Vizitati Cetatea Dabaca si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Dabaca, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,88 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Dabaca: 4
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Am gasit si aceasta geocutie. Are nevoie de mentenanta. Zbuciumel, nu fi suparat.
Lavanda Purple Love Grindeni In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Lacul Tarnita
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Iezerul Ighiel Biserica reformata din Zauan Piatra lui Iacob Cusma
Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Crucea Granicerului Agarbiciu Cascada Boilor
Am admirat cladirea bisericii catolice din Calugareni doar din exterior.
Varful Stefanitei Muntii Tibles
Biserica de lemn Petelea Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Glimeele de la Craiesti Cele de la Craiesti se afla la sud de sat, pe partea de est a drumului judetean DJ173, la vest de dealul Dosu Ceului. Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren.
Rapa Dracului Cociu
Pseudosphaera Targu Mures M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Acest ascunzis este destul de usor de gasit. A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia.
Casa pian Ceuasu de Campie Intre Ceuasu de Campie si Voiniceni, aproximativ la jumatatea drumului, calatorul atent va putea vedea doua case interesante. Cladirea de langa drum seamana cu un pian, iar cladirea din spatele acesteia are un geam urias avand forma unei viori.
Piatra Grohotisului
Capela catolica Nazna Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur.
Cheile Rametului O vizita in Cheile Rametului.
Biserica de lemn Ciumarna Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta. Se pare ca a fost construita in jurul anilor 1700-1710, fara dovezi concludente in acest sens.
Am gasit aceasta geocutie.
Cladirea Transilvania Zalau Construita intre anii 1895-1899 in stil eclectic, cladirea este monument istoric avand codul SJ-II-m-B-04992. Cladirea Transilvania, fostul teatru orasenesc (denumire anterioara Vigado) se afla pe Piata Iuliu Maniu la numarul 5-7.
Baltile Uila Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Cascada si Pestera Vadu Crisului
Parcul cel mai fain din Cluj. O plimbare prin parc in drum spre casa. Intr-o plimbare prin parcul sportiv Hategan.
Cheile Geogelului Lacurile din Alesd Avenul Bortig
In Tukane express TB. Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu. Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata.
Stancile Tatarului Muntii Calimani Galateni Canionul Rasca Lacul Tarnita
Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Rezervatia de bujori de stepa Zau de Campie Calcarele cu hipuriti Valea Crisului Stejarul de balta de 600 de ani Posmus Padurea de stejar pufos Miraslau Izvoarele Barcaului
Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha. Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Turnul cu pantofi Am gasit usor aceasta geocutie. El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat.
Obiective cultural-istorice - Judetul Cluj
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Dabaca
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Cluj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Capela Sfanta Ana Ploaie zdravana. Am gasit aceasta geocutie inainte de o ploaie zdravana.
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi Urlatoarea. Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.
  • Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte. Chiar si asa, frumusetea este deosebita.
  • Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Deocamdata am gasit cu ce sa scoatem apa - (cu cele 3 caldari.
  • Ceardacul Stanciului - Piatra Craiului Numarul unu. Am gasit geocutia din intamplare cand ma cataram, acolo am citit despre asta si e prima mea experienta, ma incanta foarte tare ideea si sper sa adun cat mai multe.
  • Belvedere Cheile Dobrogei Ascunzis neprietenos. Intr-adevar, cele mai spectaculoase fotografii pot fi facute de pe stancile din partea de sud a cheilor. Cred ca urcarea pe oricare dintre stanci ofera o priveliste frumoasa.
  • Turnu Rosu din Boita Cutiile de la Turnu Rosu. Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking.ro ascunzisul de la Turnu Rosu, am primit un mail de la Csipi - pe un subiect apropiat - in care ni se sugera sa cautam si cutia pusa de el la Turnu Rosu, dar inscrisa doar pe site-ul geocaghing.
  • Varful Bistriciorul Voi folosi gps-ul. Multumesc. :) De acum voi folosi si eu GPS-ul cand mai merg in hike-uri, si voi fi mai atenta la comori.
  • Desi mai fusesem pe stanca, tot iarna, am mai ajuns inca o data pe ea ieri. Acum cu gandul sa gasesc si geocutia.
  • Tunelul Dragostei - Obreja Tunelul Dragostei. Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Si am plecat impreuna cu partenerul meu de geotrekking, Russia, in cautarea acestei cutii.
  • Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta. Poate expresia intre brazi ar trebui citita sub un brad.
  • Nu am putut sa caut linistit. Statea cineva pe banca, si nu vroia sa se miste, sa plece.
  • Ascunzis interesant. Am gasit o geocutie, ascunsa in Poiana Mica de langa Poiana Brasov.
  • Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.
  • Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Chiar daca nu vorbesc romana, pot dauna grav geocutiei.
  • Geo Negoiu - Muntii Fagaras La mare altitudine. Am reusit sa ajung in sfirsit si la aceasta cutie aflata pe Negoiu. Am parcurs un frumos traseu.
  • Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele. Din cate se vede, se pare ca acel bloc, dupa care am ascuns geocutia, nu mai e.
  • Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Lipsa creion. Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm. Cand am ascuns-o nu mai aveam niciun instrument de scris adaptat cutiei.
  • Mlastina Harman Din pacate. Biserica a fost deja inchisa, cand am sosit la fata locului. Programul de vizitare este afisat la intrare.
  • Biserica din Deal - Sighisoara Efectul-oglinda. Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului. Era insa intr-o cavitate, pe partea dreapta a pilonului, sau partea stanga a privitorului.
  • O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Altfel, trebuie cautat geoascunzisul undeva pe la mijlocul laturii sudice.
  • Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. :)) Data viitoare o sa ne echipam corespunzator.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Dabaca? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!