Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cascada Ropote

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Cascada Ropote..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cascada Ropote - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Calcarele de la Valea Mica 3 Calcar Valea Mica
Calcarele de la Valea Mica 3
Statuia lui Prometeu 1 lacul barajul Vidraru
Statuia lui Prometeu 1
Zid mazgalit Telega inchisoare penitenciar Doftana
Zid mazgalit
Rac Baia Kerekeger
Rac
Privire de pe poteca Ceahlau cabana Fantanele
Privire de pe poteca
1600 Cheile Corcoaia
1600

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascada Ropote!

>>> Vizitati Cascada Ropote si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Poiana Marului, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,73 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Izbucul Jalesului
Reprezinta o zona de deal cu vegetatie forestiera si pajisti, unde in roci de calcare, argile si nisipuri, se gasesc depozite cu fauna fosilifera, atribuite miocenului. Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Rezervatia Boholt Valul de pamant de la Bucova Hambarul de piatra Sasca Montana
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic. Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului.
Falx Dacica De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade.
Saua Stoinita Muntii Parang
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Pasul Urdele Muntii Parang Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Izvorul Cosustei Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Morile de apa Eftimie Murgu Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona. Intreaga zona este rupta parca din basme.
Cascada Roset
Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Mlastina Pesteana
Varful Biliana Muntii Cernei Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Triunghiul misterios din padure.
Poiana Lunga Stejarul Tebea Podul natural de la Grohot Scarita de lemn spre Scarisoara
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Ciucevele Cernei Aria protejata se afla intre raul Cerna si paraul Carbunelui, pe teritoriul administrativ al comunei Pades, satul Cerna-Sat, judetul Gorj. Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Podul lui Traian
Traseul Ruinelor Vulcan Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului. Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Arboretumul din Simeria Din pacate nu am gasit cutia, dar locul mi-a placut foarte mult.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate. In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada.
Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Dupa o serie de ascunzisuri negasite din cauza coordonatelor aiurea (Ochiul Beiului, Cascada Beusnitei, Cascada La Vaioaga), in sfarsit o geocutie de calitate.
Oul Arsitei Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Lacul Trei Ape
Valori naturale - Judetul Caras-Severin
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cascada Ropote
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Caras-Severin, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.
  • Interesante piramide.
  • Satisfactia descoperirii lui face uitat efortul, ramanand doar emotia. Si asta sub ochii intrebatori ai turistilor de peste hotare.
  • Frumoasa biserica.
  • Am explorat Cheile Dobrogei de la nord spre sud. Am vizitat mai intai Pestera La izvor, apoi stancariile din partea de nord-est a cheilor.
  • Cimitirul vechi din Jigodin Noaptea in cimitirul parasit. Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit. Si nu orice geocutie, ci una virgina de 2 ori (o geocutie inca negasita de nimeni, dar si primul ascunzis a celui care a ascuns geocutia).
  • Mestecanisul Reci Monstrul din padure. Acest ascunzis nu este pe teritoriul mestecanisului de la Reci, ci pe cealalta parte a drumului, printre brazi, in padurea vizavi de statuie. Prima data l-am gasit si eu, ca probabil toti ceilalti care cauta cu gps, pe monstrul din padure.
  • Piatra Tarcii - Odorheiu Secuiesc Excursie de dupa-masa. Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa. Initial am cautat geocutia pe baza coordonatelor date, la aproximativ 28 m de ascunzisul real.
  • Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput. Foarte frumoase locuri, merita cautata.
  • Cetatea Cisnadioara Poze cu pietrele rotunde. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Daca vrei poti sa incarci pe pagina ascunzisului cateva fotografii din gramada de poze.
  • Lacul Tivoli - Sovata Cred ca localizarea a fost incorecta. Din cate observ eu, poza atasata este facuta pe partea din sud-vest a lacului. Iar ascunzisul se afla pe partea din est, intr-o zona mai greu accesibila.
  • Capela din Deal - Bancu Capela din Deal - Bancu. Despre capela din Deal n-am reusit sa aflam mai nimic. Pe frontispiciul ei apare inscris anul 1833.
  • Schitul Ostrov Se pare ca nu am cautat unde trebuia. Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela. M-am intors din drum, pentru a gasi macar geocutia ascunsa langa schitul Ostrov.
  • Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica). Si care, foarte amabil, ne-a deschis toate usile, astfel ca am putut vedea si interiorul.
  • Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.
  • Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici. Am parcat masina in micuta parcare de la capatul digului, de unde am coborat direct pe versantul abrupt.
  • Intr-o dimineata cu soare, cu prietenul meu, am gasit aceasta geocutie.
  • Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup statuar de o frumusete aparte. Esti in culme, esti pe culmi, este minunat.
  • Am scos din cutie cartita calatoare. Bardocz1.
  • Defapt am fost chiar de vreo 3 ori la cutie, pentru a verifica daca este inca acolo si totul este ok. Cutia era inca acolo.
  • Piatra Crapata - Munceii Uture Piatra Crapata Runcu. Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv. exista si drumuri petroliere, dar sunt in mare parte parasite si risti sa te blochezi.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascada Ropote? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 23 zile!