Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Saua Gropsoarele

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Saua Gropsoarele..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Saua Gropsoarele - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

De pe Stanca Burlii, Cernegura stanca burlii cristan
De pe Stanca Burlii, Cernegura
Strada Comorii Movilele lui Ali pasa Livezeni
Strada Comorii
Izvorul din Saua Nemirei Saua Nemirei
Izvorul din Saua Nemirei
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea
Poarta potecii
Deasupra cartierului Mureseni Targu Mures Mureseni cimitirul reformat contele Lazar
Deasupra cartierului Mureseni
Privire din fata Racu Satu Nou biserica
Privire din fata

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Saua Gropsoarele!

>>> Vizitati Saua Gropsoarele si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cheia, cea mai apropiata localitate, care se afla la 5,89 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Teiul de 500 de ani din Leliceni Da, locul este unul deosebit. Am mai stat jumate de ora sa admiram. Am pus in cutie un GeoKret.
Lacurile Sarate Telega Vechiul complex turistic Baile sarate Telega se afla intr-o stare totala de degradare, azi functioneaza doar complexul Soimul. Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Si-a capatat forma actuala in anii 1937-38, prin extinderea vechii biserici medievale, construite pe la sfarsitul secolului al 13-lea. Am gasit si aceasta geocutie.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau Este rezistenta la transport, chiar si in sticle fara dop, fara sa se piarda gazul. Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii.
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada. Traseul Poteca Printesei, avand o lungime de 1,3 km, a fost realizat de Directia Silvica Prahova, prin Ocolul Silvic Sinaia.
In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Am gasit cutia in stare buna. Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atractie aproape irezistibila.
Izvorul din paraul Pastravului Ozunca-Bai Baile vechi au disparut in secolul al 18, iar azi nu se mai vad nici urme. Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric.
Groapa cu gaze pucioase - Aleea Vesela, Santimbru-Bai.
Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904. Fatada impozanta a cladirii este impodobita cu stema orasului, pe care apare 1902, anul construirii cladirii.
Cetatea Ciuchian din Lutoasa M-am bucurat foarte mult, cand am aflat despre acest ascunzis.
Apa Imputita Paraul Lupului M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului.
Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare Furnalul a fost infiintat de Zakarias Antal, iar lucrarile au inceput in anul 1831. Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj, mina de fier a functionat insa inca din anul 1720.
Fereastra Mica a Sambetei Muntii Fagaras Cimitir german Poiana Sarata
Aceste ape minerale contin o cantitate mica de acid sulfuric (vitriol). Cutia are o margine crapata.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dealul Cucuiata localizarea ei exacta ca si imaginea ei nu pot fi gasite niciunde.
Poiana Butuci Muntii Vrancei Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei. Ea se afla cam la jumatatea distantei dintre capetele acestei culmi reprezentate de varfurile Musat și Lacauti.
Cimitirul animalelor Eden Codlea Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie. Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit.
Portita Vistei Muntii Fagaras
Malu Rosu Vulcana de Sus Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Dealul Melcilor Am gasit cutia impreuna cu tretf si cu czechii, pe timp de noapte. Destul de complicat. Am gasit usor aceasta geocutie.
Dealul Pivnitele Mari Moacsa Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona. Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective.
Castrul roman Jidava
Piatra Soldatului Valea Oituzului Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kő.
Izvorul Koncsag Baile Tusnad Apa minerala are o temperatura de 12 C. Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri.
Baile Fantana Puturoasa Rupea In prezent ruinele fostelor cladiri au fost demolate, iar fostul rezervor de apa este acoperit si inchis. Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868).
Lacul Bolboci Refugiul Costila Mofeta lui Nelu Baile Tusnad
Lucrarile miniere, unele de suprafata, desfasurate in periada 1954-1989, in preajma Varghisului (vestul imediat) auinterceptat ici-colo panza freatica. Acesta a condus la aparitia catorva lacuricantonate in cuvetele de exploatare.
Mofeta Santimbru-Bai Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Am gasit cutia.
Biserica unitariana Craciunel Biserica unitariana este construita la est de drumul comunal, pe muntele Sion, strajuita de un zid de piatra. Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei.
Targu Secuiesc mai are o biserica catolica, Sfanta Treime, dar este departe de noul cartier de blocuri din partea vestica a orasului. Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003.
Sub Varful Lepsa Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant . Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia.
Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Saua Gropsoarele
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Tunelurile Nerei Tunelurile Nerei. Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.
  • Sirul Stancilor - Muntii Piatra Mare Sirul Stancilor in aprilie. Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Multumim pentru lectia de geologie.
  • Defapt am fost chiar de vreo 3 ori la cutie, pentru a verifica daca este inca acolo si totul este ok. Cutia era inca acolo.
  • La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii. Fie continuand cu masina pe sosea, de la pod spre vest, pana se suie pe acelasi deal, dupa 500 m.
  • Florin, Luminita, Flori si Petru.
  • Am reusit destul de usor sa gasim poiana cu bujorii. Nu am gasit exemplare inflorite, numai boboci.
  • Concretiunile paraului Roua Canyon si cascada spectaculoasa pe paraul Roua. Am parcat masina aval de ascunzis, la vreo o suta de m. Apoi am pornit pe jos sa caut geocutia, respectiv sa descopar concretiunile paraului Roua.
  • Avand in vedere ca veneam de la dealul cu bujori de langa satul Atmagea. Nu am mai ocolit pana la cimitirul turcesc Iaila, si am luat-o direct din Atmagea pe un drum de caruta, de-alungul padurii.
  • Dupa ce am vizitat Baile Puturoasa, Dealul Baroi, Canaraua Rosie, Camera patrata cu etaj, Piatra cu capac, Crucea comemorativa de pe Dealul Catedralei. Urmatorul obiectiv a fost Cetatea Carsium, respectiv Canaraua Turceasca cu Zidul Genovez, si Pestera din Canaraua Cetatii.
  • Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid. Din pacate biserica era inchisa.
  • Lacul Mierlei - Sovata Bomboane tictac cu gust de portocala. Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei. Am incercat sa leg noile geoascunzisuri intr-un circuit, cu pornirea de la lacul Tiroli-Tineretului, unde mi-am lasat masina intr-o parcare neamenajata si gratuita.
  • Cutia are o margine crapata. Noroc ca logbook-ul a fost pus intr-o punga separata.
  • Lumea pierduta din gradina botanica I am just curious. How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
  • Carnetelul calatorului Felicitari. Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie. Raportat la circulatia de zi a Bucurestiului, un ascunzis foarte bun si bine gandit.
  • Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului. Prima data am vizitat schitul, cautand si geocutia.
  • Santul cetatii - Moacsa Semnele de intrebare se inmultesc. Multumim pentru raspuns. Am inteles astfel ca trebuie sa fie vorba despre o cu totul alta cetate decat cea despre care a dat informatii (orale) arheologul Zoltan Szekely, incluse in diversele liste ale repertoriului arheologic national.
  • Varful Tamaului este cam departe, spre vest. Fata de poteca turistica ce vine de la 12 Apostoli, trece pe la Pietrele Rosii si duce spre Pietrosu.
  • Parcul Indragostitilor - Targu Mures Noaptea. Am gasit in urma unei plimbari, noaptea.
  • Cascada Bigar Paralela 45. Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit. Cascada este considerata una dintre cele mai frumoase din Europa.
  • Cascada Lomasita - Muntii Calimani Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel. Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. Se poate merge cu masina pana la confluenta paraului Lomasita si Cica Mare.
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget Ascunzisul e de nota 10. Satisfactia descoperirii lui face uitat efortul, ramanand doar emotia. Si asta sub ochii intrebatori ai turistilor de peste hotare.
  • Stanca Cucului de la Bogata Piatra cu piton?. Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Iar accesul pana la geocutie este unul comod.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Saua Gropsoarele? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!