Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Pestera Fundata

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Deschiderea pesterii a aparut abia in 1949 in urma unei puternice explozii hidraulice, ca urmare a presiunii crescute a apei acumulate in pestera. Pestera Fundata are o extensie de 200 m si o dezvoltare de 958 m. Drumul ce duce la pestera porneste din Rasnov si urmeaza amonte Valea Cetatii, pana la confluenta ei cu Valea Fundata, unde azi este amenajata o parcare...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Pestera Fundata - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Stanca Kossuth Stanca Kossuth Baile Harghita
Stanca Kossuth
Trambulina 2 Piatra Ucigasul
Trambulina 2
Intrarea pesterii pestera apa minerala
Intrarea pesterii
Colibe Piatra Kota Iavardi Poiana Fagului paraul Janok
Colibe

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pestera Fundata!

Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m. Pestera a fost descoperita in anul 1954. Vizitati Pestera Fundata si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Rasnov, se afla la 2,56 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Rasnov: 16
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Pestera Fundata?
(detalii dupa autentificare)
Bisericuta Paganilor - Rasnov la la 1,1 km.
Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
DinoParc - Rasnov la la 1,7 km.
La Rasnov se afla cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei. Cu o suprafata totala de 1,4 hectare, parcul gazduieste 45 de dinozauri in marime naturala. Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta.
Trambulinele din Valea Carbunari - Rasnov la la 2,3 km.
Cetatea Rasnov la la 2,3 km.
Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am verificat ascunzisul de langa Cetatea Rasnov. Multumesc pentru geocutie. Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. A fost construita in secolele 13-14 de catre locuitorii asezarii cu acelasi nume, cu scopul principal de se apara impotriva atacurilor tatarilor.
Portile de Piatra ale Postavarului la la 3,6 km.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la la 3,6 km.
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Love Lock Poiana Brasov la la 4,6 km.
Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Cheile Rasnoavei la la 4,9 km. Bolovanul Prostului Muntii Postavarul la la 4,9 km.
Poarta Doamnei Poiana Brasov la la 5,4 km. Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta. Poiana Inului la la 5,7 km.
Caderile de apa ale Paraului Dracului la la 6,4 km.
Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari). Se poate parcurge pe o poteca abrupta, marcata cu triunghi rosu, care porneste din capatul de sud-vest a strazii Podul Cretului, Schei, Brasov.
Moara lui Serban Podul Cretului la la 6,4 km.
Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant. Se gaseste pe strada Podul Cretului la numarul 123, era cunoscuta ca Moara lui Serban - azi cladirea este in paragina.
Baraj Valea Cetatii la la 9,2 km.
Poarta Schei la la 9,4 km.
Am gasit aceasta geocutie, fara gps. Harabeck si Iris (UC Team). Am gasit-o. Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov.
Tampa la la 9,4 km.
Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Gasit la inceput de an. Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Mare parte a sa este declarata rezervatie naturala,datorita speciilor de animale si plante rare care se gasesc aici.
Turnul Negru Brasov la la 9,5 km. Super privelistea de la turn. Dar nu usor de gasit, coordonatele au fost exacte.
Biserica Neagra Brasov la la 9,6 km. Nu puteam sa ratam aceasta cutiuta. Am gasit nanocutia, si eu.
Livada Postei la la 10 km. Am gasit aceasta cutie. Nice.
Cetatea Brasov la la 10,5 km. Recomand o cutie mai mare, avand in vedere spatiul geolocatiei. Am gasit aceasta geocutie, si eu.
Cascada Tamina la la 10,5 km. Am coborat de pe Piatra Mare pe marcaj banda albastra. Ascunzisul este usor de gasit (trebuie doar sa urmezi indiciile) si este bine protejat deci am gasit cutia in stare buna. Piscu Vechi la la 10,7 km.
Vila de pe bloc Cartierul Racadau la la 11,2 km.
Accesul catre vila se face pe o scara metalica de la ultimul etaj al blocului. Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Dealul Melcilor la la 11,6 km. Destul de complicat. Am gasit usor aceasta geocutie.
Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la la 11,7 km.
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Am verificat geocutia, care este in stare buna. Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Babele de sub Varful Piatra Mare la la 11,7 km.
Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra. In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe.
Varful Piatra Mare la la 11,8 km.
Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Cimitirul animalelor Eden Codlea la la 11,8 km.
Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Belvedere la valcel Piatra Mare la la 12 km.

Pestera Fundata in limba maghiara - magyarul: Fundáta-völgyi barlang

Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pestera Fundata
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Turn belvedere - Sumuleul Mare: Sumuleul asediat de lacramioare - Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice. Gasindu-le destul de curate, avand in vedere imensa populatie care a poposit atunci pe pantele lor.
  • Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca: Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina. Cred ca o excursie cu trenul ar fi frumoasa.
  • Cascada Ciucas: Intr-o zi fierbinte de vara - Am fost la cascada Ciucas cu bicicleta. Este prima mea geocutie gasita fara GPS, numai dupa descriere.
  • Izvorul Seregeto - Turia: Dus-intors la un izvor sec - Suind, apoi coborand pe Valea Iadului, spre si de la Gradina Herko - aflata la confluenta cu Paraul Ars. Am observat din masina chioscul ce protejeaza Izvorul Seregeto.
  • Piatra Colibei: Gasit in februarie - Inca era zapada. Impreuna cu prietenii din Odorhei.
  • Sugas Bai: A fost odata - Sugas Bai pentru mine e un loc minunat. Gasesti aici mofeta, izvor de apa minerala, loc de agrement, partie de schi, si numeroase locuri pentru excursii.
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare: Multumim frumos - Desi am urcat seara tarziu, a fost minunat. Am amplificat bucuria cu cautarea geocutiei, care este bine ascunsa si totusi usor de gasit.
  • Izvorul Sarat - Olteni: Inima pietrei resuscitata - In trecere de la Cetatea Herecz la Izvorul Salus am facut un scurt popas la Izvorul Sarat, caruia i-am gustat apa - baubila, nu foarte sarata - si unde am vrut sa vedem inima pietrei. Intr-adevar un foarte interesant martor de eroziune, pe care il poti remarca doar daca esti geotrekker.
  • Geo Negoiu - Muntii Fagaras: Chiar si locul doi - Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Desi am pornit la 7:30 de jos, am pierdut mult timp cu pozele, cu lacul, asa ca la 13:30 am fost sus prin Strunga Dracului.
  • Lacul Rosu: Sensurile de parcurgere traseu - Urmand indicatiile de traseu din descriere ajungem mai repede la geocutie, in cazul in care cautatorul cunoaste deja obiectivul prezentat, si doreste doar sa caute geocutia. Sensul invers, sensul parcurs si de Sorin, se recomanda in cazul in care se porneste din debarcaderul lacului.
  • Poarta Doamnei - Poiana Brasov: Am găsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
  • Cetatea Liteni: Speo 2009 - Am gasit geocutia ascunsa la Cetatea Liteni, cu ocazia participarii la Congresul National de Speologie 2009 Cluj.
  • Turnu Rosu din Boita: Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Mai mult decat atat, nici gasirea geocutiei nu este obligatoriu.
  • Parcul Colina - Cluj: Am gasit cutia - Au ajuns ceva rozatoare si au inceput sa roada cutia pe o parte.
  • Piatra Corbului: Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Geocutia este doar cireasa de pe tort, o valoare adaugata drumetiilor.
  • Patru case: Ascunzis de tranzit - Ascunzisul e localizat la marginea drumului judetean 121, Targu Secuiesc - Covasna. In stare excelenta, aflandu-se, astfel, in calea oricarui geocacher ce ataca zona Covasna.
  • Mestecanisul Reci: Ostasul impietrit - De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Am gasit si geocutia de mai multe ori, asa ca era si timpul sa anunt si pe acest site.
  • Poiana Mica: Ascunzis interesant - Am gasit o geocutie, ascunsa in Poiana Mica de langa Poiana Brasov.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pestera Fundata? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.