A fost amenajata la cererea regelui Carol I, cel mai inalt punct al stancii servind ca punct panoramic. Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Saua Laitel De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor. Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic.
Izvorul Salus Muntii Bodoc Are un debit considerabil si a fost imbuteliat in perioada interbelica. Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia.
Zanoaga Lucacila Povestea Calendarului Porumbacu de Sus Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita. Casute cu bunatati, locuri de joaca, restaurant, spectacole pentru copii.
Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat.
La deget Stogul de piatra Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4. Prima formatiune pe care o intalnim venind dinspre biserica din Bolatau, este Stanca La deget.
Baile au fost pentru prima data reconstruite in anul 2006, forma actuala primind-o in 2019, prin efortul comunitatii. Ar merita o atentie mai mare acest loc.
Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului. Unul dintre traseele - scurte - de acces la el trece pe langa Varful Sipotel, incalecand apoi un varf de peste 1600 m, antecamera a Ciudomirului.
A fost construita probabil in anul 1708, conform inscriptiei de pe tablita memorativa partial distrusa, de la intrare. Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa.
Adica incalzirea cand sosesti la Tusnad. Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna.
Cheile Rasnoavei Saua Galasescului Muntii Fagaras Muzeul de istorie a breslelor Targu Secuiesc Targu Secuiesc este denumit orasul curtilor, dar si orasul breslelor, oglindit si de expozitiile de baza ale muzeului. Cladirea muzeului a fost construita in anul 1857, in trecut a fost prima cladire a primariei.
Dupa 2 ani, cu ocazia unei ture in zona, mi-am dat seama ca am uitat sa anunt gasirea acestei geocutii.
Cutremurul din 1977 a provocat o mare alunecare de teren pe acelasi versant al Muncelului, in zona de obarsii ale paraului Foroja. Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Cotul Turzunului Biserica reformata Bezid In anul 1640 biserica este luata de reformati, dar mai apoi le revine tot unitarienilor. Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra.
Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea. Ruinele se situeaza in gradina Parohiei Evanghelice, in imediata apropiere a Scarii Acoperite, la baza Dealului Scolii.
Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului, care a fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895. Pana in 1944 in aceasta cladire s-au desfasurat activitati hoteliere si de restaurant.
Capela de pe muntele Bogat Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc. Din centru, pe traseul DJ 124 spre est putem ajunge la Satu Nou, Vacaresti si Mihaileni.
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Babele de pe Cocora Muntii Bucegi Poiana Alba Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte.
Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783. Pelerinajul anual are loc in ziua de 13 iunie.
Turnul Fierarilor Sighisoara A ars in anul 1676, apoi a fost reparat. Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii.
Cheile Dopca Se urca pe cararea de langa izvor. 1.
Castelul Haller Hoghiz Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari. Se presupune ca a fost construit in anul 1553 pe ruinele unei manastiri medievale, si ca aici a stat si contele Bethlen Gabor o perioada.
GK Hotel Szent Kristof Cereti geocutia la receptie. Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB. Am gasit aceasta geocutie.
Varful Geamana Muntii Tarcaului Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Ormenis in limba maghiara - magyarul: Unitárius templom Ürmös