Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Mlastina Harman

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Mlastina Harman..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Mlastina Harman - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Sectiune comuna banda albastra si cruce rosie Piatra Lacramata Ceahlau Stanila
Sectiune comuna banda albastra si cruce rosie
La inserare Homorod moara apa
La inserare
Interiorul statuii Statuie Iisus muntele dealul Gordon
Interiorul statuii
Tribuna Hipodrom Targu Mures
Tribuna
Cadere de apa cu doua trepte Ceahlau cascada Duruitoarea
Cadere de apa cu doua trepte
1620 Cheile Corcoaia
1620

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Mlastina Harman!

>>> Vizitati Mlastina Harman si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Harman, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,4 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Harman: 10
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Lacul Negru Muntii Vrancei
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
La monument se poate ajunge si cu masina. Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna.
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Pestera Fundata Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m. Pestera a fost descoperita in anul 1954.
Muzeul de apa minerala Tusnad La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
Varful Intre Timbale Panorama Valea Sugariilor Muntii Bucegi
Turn de observatie Varful Aramei Cireseni In anul 2006 composesoratul din Cireseni, antreprenori locali, si cu ajutorul comunei Feliceni, au construit aici un turn de observatie. Cel mai inalt punct al dealurilor dintre Feernic si Tarnava Mare este Varful Aramei, avand 932 m.
Biserica ortodoxa Fagetel Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format. Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel.
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu Dar in afara de aceasta, mai exista doua capele romano-catolice. Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir.
Cutia are o margine crapata. Aceste ape minerale contin o cantitate mica de acid sulfuric (vitriol).
Varful Lacauti Am ajuns aici prin Comandau, in cadrul unei drumetii organizate de Munte si flori -Onesti. Varful Lacauti a fost unul din cele doua obiective principale (al doilea Varful Goru) ale unui traseu in circuit de o zi.
Izvorul de Sus Baile Homorod Pe o faneata care se afla printre case, intre strada pietruita si paraul Bailor. Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Izvorul Alb
Biserica fortificata Ghelinta Initial, romanic tarziu, stilul s-a eclectizat, cladirii adaugandu-i-se elemente baroce. Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245.
Varful Pilistea Munceii Intorsurii Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
MS-II-m-A-16010. Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28.
Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari. Este construita din piatra, pietris, lemn, caramida, con de brad si stiuleti de porumb.
Fosta carciuma Balogh Anna Mihaileni Casa construita in anul 1889 este listata in registrul monumentelor istorice ale judetului Harghita, HR-II-m-B-12878. Fosta carciuma Balogh Anna, azi casa de locuit cu structura din lemn, se afla in satul Mihaileni la numarul 315.
Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut.
Turnul cu ceas Sighisoara A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara. Aceste turnulete sunt simboluri, care indicau existenta unui tribunal care avea puterea de a aplica chiar si pedeapsa capitala.
Pestera Rateiului Cascada din Horn Muntii Vrancei
A fost amenajata la cererea regelui Carol I, cel mai inalt punct al stancii servind ca punct panoramic. Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Poarta de piatra Comana de Sus In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor. La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Frumos loc, interesanta Gaura.
Radacini de stanca Sinaia Radacinile copacilor de deasupra se afla practic in aer, dar totusi inclestati peste si intre straturile rocii din care este format peretele de stanca. La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Varful Sandru Mare Muntii Nemirei Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649.
Pe teritoriul locului de odihna amenajat gasim trei izvoare, Honved, Csaba, si un al treilea chiar langa parau. Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas.
Mecetul turcesc Muntii Bucegi
Am fost la Feldioara, cetatea e superba si impresionanta. Florin, Luminita, Flori si Petru.
Saua Crapaturii Piatra Craiului In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Biserica catolica Polonita Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124. Biserica a fost sfintita in anul 1533, iar in anul 1802 se cladeste o alta biserica, in stil gotic vechi.
Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru.
Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes.
In apropierea varfului Bodoc se afla un altul, cu un profil usor sesizabil - trapezoidal, datorita largii platforme somitale - numit Varful Comorii.
Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat. Pacat ca nu e reconditionata.
Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Mlastina Harman
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Biserica a fost deja inchisa, cand am sosit la fata locului. Programul de vizitare este afisat la intrare.
  • Curtea Domneasca - Targoviste Gaina moarta din parc. Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul. Din pacate insa nu am gasit geocutia.
  • Piramidele de langa Apold Interesant. Interesante piramide.
  • Cum metodele de conservare au evoluat, sarea nu mai are mare cautare, decat pentru industrie sau iarna la drumuri. Deci si fondurile pentru lucrari de conservare sau ecologizare sunt sub semnul incertitudinii.
  • Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Varful Tuguiata, de un alt participant la joc demonstreaza utilitatea si frumusetea jocului. Sunt locuri in tara noastra atat de interesante, din multe puncte de vedere, dar atat de putin cunoscute.
  • Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane.
  • Parcul cel mai fain din Cluj.
  • Capela catolica - Nazna Pe poarta mica. Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur. Chiar daca o lebada neagra a incercat sa protesteze din rasputeri :-).
  • Castrul Arutela Hotel pentru boschetari. Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici. Am parcat masina in micuta parcare de la capatul digului, de unde am coborat direct pe versantul abrupt.
  • Treptele Rakoczi - Targu Mures Dimineata pe racoare. Dimineata pe racoare, mergand spre scoala, am urcat tretele Rakoczi. Prin nu stiu ce minune imi aduc aminte ca undeva de-a lungul scarilor este o cutiuta magnetica.
  • Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.
  • Cetatea Melcului Explicatie. Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Astfel au fost precizate coordonatele punctului de pornire Cetatea Barabas, unde a fost ascunsa o prima geocutie.
  • Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
  • Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. Am fost cu bicicleta, a fost fain.
  • Am pornit de la Sovata, urmand drumul forestier de pe valea paraului Sebes. Ajungand la bariera din fata carierei de piatra, am urmat mai departe poteca marcata cu punct rosu.
  • Tinovul Mohos Muschi la pastrare. Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. Ascunzisul poate fi cautat chiar si fara gps.
  • Ce poti vedea in Racos? Coloanele de bazalt sunt cele mai cunoscute.
  • Turnul Negru Brasov Revenind din Piatra Craiului. Revenind dintr-o tura efectuata in Piatra Craiului, ne-am relaxat cu o plimbare in Brasov. Cu aceasta ocazie am trecut si pe langa Turnul Negru.
  • Biserica reformata - Turia de Sus S-a aruncat apa cu tot cu copil. Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea. Recent s-a inlocuit acoperisul de dranita de pe micuta tinda de la intrarea in incinta, sub care se afla ascunsa cutia.
  • N-a fost sa fie. Mergea o bere de pe teava la final de traseu (Muntele Rosu-Gropsoarele-Zaganu-Saua Chirusca-Saua Tigailor-Varful Ciucas-Cabana Ciucas-Cabana Muntele Rosu).
  • Sub Piatra Corbului - Rosia Montana Excursie la Rosia Montana. Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul. De la punctul geocutiei intr-o raza de 20 metrii am cautat fara succes.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Mlastina Harman? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!