Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Lacurile Rotbav

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha. Sunt lacuri clasice de crescatorie, cunoscute pentru speciile de pesti ce populeaza aceasta zona, si pentru vegetatia bogata din jur.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacurile Rotbav - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

4292 Calugareni biserica catolica
4292
Inclinat spre strada Cireseni turn turnul inclinat
Inclinat spre strada
Ciuperca de piatra din lateral ciuperca piatra stanca Harghita
Ciuperca de piatra din lateral
Harghita Ciceu Malnavesz Vlahita Harghita
Harghita Ciceu
Esti in apropiere pod Stefan cel Mare
Esti in apropiere
Sapaturi arheologice cetatea Gurghiu
Sapaturi arheologice

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacurile Rotbav!

>>> Vizitati Lacurile Rotbav si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Colonia Reconstructia, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,7 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Am gasit acest ascunzis in ziua ascunderii, pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns geocutia.
Crucea Domnitorului Melicesti Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului. A fost ridicata in onoarea domnitorului Carol I de Hohenzollern, care a vizitat Telega si Melicesti in anul 1866.
Gradina Micurin Miercurea Ciuc Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Cimitirul penitenciarului Doftana Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Turn de observatie Varful Aramei Cireseni Cel mai inalt punct al dealurilor dintre Feernic si Tarnava Mare este Varful Aramei, avand 932 m. In anul 2006 composesoratul din Cireseni, antreprenori locali, si cu ajutorul comunei Feliceni, au construit aici un turn de observatie.
Saua Racorele Muntii Fagaras
Una din cele sase biserici fortificate din Transilvania incluse in anul 1999 pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial. Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu.
Ruinele cetatii Reka Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din padurea Rica/Rika (Dealul Boldi sau Heghes/Hegyes).
Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
Am gasit geocutia ascunsa in apropierea cabanei Curmatura, din Piatra Craiului.
Cetatea Ciceu
Biserica Manastirii Sighisoara Azi biserica evanghelica, aici a functionat manastirea calugarilor dominicani intre secolele XIII si XVI-lea. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa Este descris pe placa informativa aflata in piata bisericii romano-catolice. In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei.
Izvorul Doisprezece Bucin Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila. Apa izvorului care se afla la jumatatea distantei dintre localitatea Bucin care apartine de comuna Praid, si partia de schi Bogdan, este numai buna de baut.
Izvorul de langa paraul Loc
Cetatea Oratia De la parcare pana la ruinele cetatii Oratia se fac 10 minute. Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea.
Mlastina Budos Santimbru-Bai Rezervatia are doua sectoare tipice, unul eutrof, si celalalt oligotrof. Mlastina Büdös din Santimbru-Bai se afla pe versantul estic al Muntilor Harghita Sud, la obarsia paraului Chendres (Kenderes), la 1200-1210 m altitudine.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia). Fortul a fost ridicat la sfarsitul secolul XVII pentru contracararea contrabandei cu sare.
Cetatea Hagymas Ocland Cetatea Hasmasului a avut un sant de aparare pe laturile de vest, nord si sud, respectiv un val de pamant cu palisada de stejar. In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m.
Piatra Matei Jitia Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Paraul Bozu
Casa rasturnata Praid Iar eu am ajuns la Casa Rasturnata mai tarziu decat trebuia, programul s-a terminat deja, asa ca am privit-o si eu de dincoace de gard. Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm.
Saua Golici Muntii Vrancei
Cetatea taraneasca Jimbor Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa. Deasupra satului, pe varful dealului, gasim cetatea taraneasca, construita in secolul al XIV-lea, avand rol de aparare.
Troita Sfanta Maria Regina Lupeni Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
Lacul Meledic Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune. Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare.
In urma cu cativa ani a fost un loc salbatic, descoperit si vizitat de catre cei care apreciaza natura exact asa cum este ea. Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Stanca Gurguiata Muntii Vrancei Unul dintre muntii Vrancei, relativ accesibil privirii dintr-o zona relativ circulata - perimetrul Cheilor Tisitei -, este Coza. Unul dintre contraforturile sale, nordic, are si el o imagine penetranta pentru drumetii care strabat Cheile Tisitei, in partea lor amonte, este numit Gurguiata.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Descult in parc Odorheiu Secuiesc Este construita din piatra, pietris, lemn, caramida, con de brad si stiuleti de porumb. Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
Mlastina Harman Biserica a fost deja inchisa, cand am sosit la fata locului.
Varful Somnului Muntii Fagaras
Maierus Maierus (in germana Nussbach, in maghiara Szászmagyarós) este o localitate in judetul Brasov. Este resedinta comunei Maierus, face parte din zona istorica numita Tara Barsei.
Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld. A fost reconstruita partial in 1846, cand s-a construit biserica noua in locul celui vechi.
Misentea Este una din cele mai vechi asezari din Ciuc, datand din secolele XII-XIII-lea. Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior.
Cascada Caraslau Eram in drum spre casa.
Masa Ciobanului Muntii Bucegi
Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacurile Rotbav
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Aleea Sfanta Ana - Baile Tusnad Ultima zi din Tusvanyos. Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Vineri seara, alaturi de trekkingklub, n-am putut s-o caut, pur si simplu era prea multa lume, deh, concert.
  • Vila Franka Sighisoara Priveliste superba. Great view.
  • Pestera Zmeului - Androneasa Fara cutie sau prea bine ascunsa?. Cautat, dar din pacate nu am gasit cutia. In schimb o gramada de urme de urs, si cu toate ca este relativ aproape de sosea, locuri salbatice si splendide.
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra Drum in stare buna. Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.
  • Biserica Ursuline si Biserica Franciscana - Sibiu Neatent si nepregatit. Nu sunt un mare fan al ascunzisurilor de tip mistery, sau a celor care involva diferite calcule matematice. Sunt de parere ca operatiunile de aflare a coordonatelor geocutiei distrag atentia de la locatie.
  • Treptele Rakoczi - Targu Mures Dimineata pe racoare. Dimineata pe racoare, mergand spre scoala, am urcat tretele Rakoczi. Prin nu stiu ce minune imi aduc aminte ca undeva de-a lungul scarilor este o cutiuta magnetica.
  • Multumesc pentru consolidarea ascunzisului. Am inteles insa un lucru important, ca o cutie poate fi usor de ascuns vara si greu de gasit iarna.
  • In general sunt cam doua feluri de ascunzisuri. Multe geocutii sunt ascunse in mediul urban.
  • Spintecatura Moldoveanului Febra Aurului. Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.
  • Oare ce gandesc taximetristii din apropierea Portii Schei despre noi? Cred ca se distreaza de minune, in timp ce asteapta clientii.
  • Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes Varful Biliboc. Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Merita urcusul.
  • Capela Sfanta Ana - Tomesti Exact cum spune instructiunea. Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici. Nu stiam daca trebuie sa caut in exteriorul sau interiorul zidului de incinta.
  • Lacul Mierlei - Sovata Bomboane tictac cu gust de portocala. Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei. Am incercat sa leg noile geoascunzisuri intr-un circuit, cu pornirea de la lacul Tiroli-Tineretului, unde mi-am lasat masina intr-o parcare neamenajata si gratuita.
  • Ciuperca de piatra - Nemira Mica Ciuperca Nemirei Mici isi are acum cutie proprie. Indiciul conduce la sigur, ciuperca fiind in cararea de acces pe varful Nemira Mica. Am reformulat textele de pe cutie si de pe carnetel in conformitate cu realitatea.
  • Baia Calugarilor Interesant loc. Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
  • Cetatea Melcului Eroare. Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Ceea ce apare aici ca fiind Cetatea Melcului e numita pe site-ul Muntii Nostri Cetatea lui Barabas.
  • Biserica Neagra Brasov A fost super experienta.. Am gasit cutia.
  • Exista o deschidere in zid, dar e semnificativ mai sus de 2m. De pe contrafortul din apropiere se poate arunca o privire, dar nu si intinde mana.
  • Fiind in plin sezon de inflorire a bujorului de munte, zona e plina de admiratori. Nu toti iubesc insa muntele, deoarece la locul ascunzisului erau ascunse doua bidoane de plastic.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli. Coordonatele gps sunt pastrate in baza de date ale site-urilor web in formatul grade (dd.dddddd°).
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi Urlatoarea. Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.
  • Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacurile Rotbav? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!