Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Dealul Melcilor

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Dealul Melcilor..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Dealul Melcilor - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Sistem de spalare al aurului
Sistem de spalare al aurului
Viaductul Caracau viaductul Caracau
Viaductul Caracau
De aici se coboara spre cruce Belvedere cruce Bran
De aici se coboara spre cruce
Rasarit de soare la ruine ruine capela catolica vama buzau
Rasarit de soare la ruine
Incheieturi straoane biserica de lemn
Incheieturi
Exploatare forestiera Paraul Minei
Exploatare forestiera

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Dealul Melcilor!

>>> Vizitati Dealul Melcilor si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Brasov, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,34 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Brasov: 44
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Monumentul Siculicidium Siculeni Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Capela Sfantul Anton de la Madaras La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv.
Locatia este pe malul drept al raului Uz. Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau. Declarat monument al naturii, este vizibil de la mare departare.
De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru. Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere.
Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642. Scara acoperita a fost destinata pentru usurarea accesului elevilor la Scoala din Deal.
Capela de pe muntele Bogat Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc. Din centru, pe traseul DJ 124 spre est putem ajunge la Satu Nou, Vacaresti si Mihaileni.
Biserica fortificata Rotbav Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice. Pe la 1300 Rotbav era locuit de peste 70 de familii, ceea ce inseamna un sat mare.
Troita Sfanta Maria Regina Lupeni Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
Varful Goru Muntii Vrancei Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m). Spre deosebire de acesta din urma, aflat pe culmea principala a Muntilor Vrancei, Goru se desprinde ca un picior, scurt, din aceasta si se inalta singular, impresionant prin alura sa greoaie, ca o spinare de porc (hogback).
Cimitirul Zathureczky Baraolt Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata. Este un cimitir mai vechi, care a fost folosit pana la inceputul anilor 60.
Curmatura Fiarelor
Asaltul final a fost un succes.
Lacul La Plopi Belin
Biserica reformata Lisnau Denumirea localitatii Lisnau vine din limba slava si inseamna padure. In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
Datoritacalitatilor terapeutice ale numeroaselor izvoare minerale siemanatiilor post vulcanice (mofete), statiunea ofera atat un peisajatragator cat si excelente posiblitati de tratament. La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca.
Comandau
Castelul Szentkereszty Arcus Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus. Accesul de la drumul principal se face pe o alee, langa un sir de plopi.
Spintecatura Moldoveanului Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I.
Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Masa lui Bucur
Varful Nemira Mare Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme.
Drumul Crucii Nadejdea Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Podul suspendat Comandau Podul suspendat de la Comandau.
Muntele de sare Slanic Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Au o lungime de circa 4 km, si sunt strajuite de versantii greu accesibili ai muntilor Zanoaga si Toanches. Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Biserica Manastirii Sighisoara Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea. Azi biserica evanghelica, aici a functionat manastirea calugarilor dominicani intre secolele XIII si XVI-lea.
Varful Cetatii II Baile Tusnad Am gasit aceasta geocutie.
Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Am gasit-o. Am gasit cutia.
Privind dinspre Baile Dungo spre nord, pe creasta Coasta Ves, atentia ne este atrasa de catre un deal cu varful acoperit de o mica padure de pini. Dealul care se afla la est de sat apare pe o harta veche din 1773 sub denumirea de Culmea Spanzuratorii, iar pe o alta harta din 1870 sub denumirea de Gatul Spanzuratorii.
Cascada Tulghes Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Pasul Tolvajos
Fortul a fost ridicat la sfarsitul secolul XVII pentru contracararea contrabandei cu sare. Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia).
De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos. Peretele de sub Culmea Galbena (Gelberreeg) are aproximativ 100 m lungime, si se intinde in directia est-vest.
Muzeul cantarelor Lisnau
La Ziduri Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Perla Vlahitei Vlahita
Coada Pietrei Mari Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Vila Damokos Akos Valcele
Vila Anna Baile Tusnad Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul?
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Dealul Melcilor
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit usor aceasta geocutie. Locul e asamanator cu Groapa Ruginoasa din Muntii Bihor.
  • Destul de complicat. Grupul Mihai, Dana, Alex, Sebi.
  • In pe, out picture.
  • Am gasit cutia impreuna cu tretf si cu czechii, pe timp de noapte. A fost super.
  • Am gasit cutia. Privelistea este, intr-adevar foarte frumoasa.
  • Merita cautata. IN - Breloc si pix.
  • Cascada Bigar Paralela 45. Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit. Cascada este considerata una dintre cele mai frumoase din Europa.
  • Casoaia lui Ladas - Androneasa O tura prin zona. De mult urmaream sa ajung aici. Frumos loc, e usor sa ratacesti cararea, daca nu esti atent.
  • Orasul de Floci Hai sa-i zicem flocaiala. Trebuie sa recunosc ca nu am cautat cutia, insa plimbarea prin vechiul Targ de Floci a meritat. Stiam cate ceva despre el, mai precis partea legata de Mihai Viteazu.
  • La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.
  • Cred ca sunteti primi. Ma bucur ca ati gasit-o.
  • Varful Harghita Madaras Revenire cu revitalizare. Am revenit pe Varful Madaras, bucurandu-ne de o vreme de exceptie. Inarmati, acum, si cu coordonatele, am cautat ascunzisul din pura curiozitate.
  • Varful Colos - Muntii Ciucului Scuze si multumiri. Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua. Scuzele sunt pentru ca, desi am avut prilejul, trecand peste Varful Colos in timpul unui traseu parcurs in primavara acestui an, n-am facut eu acest lucru.
  • Mocanita Sovata - Campu Cetatii In lastaris. Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde. Noroc cu coordonatele ca am insistat, si am culcat lastarisul la pamant.
  • Biserica Sfanta Treime - Sibiel Crucea, fantana, si cantarul. Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877. Daca eu ar fi trebuit sa ascund geocutia aici, probabil as fi ales acelasi ascunzis.
  • Varful Lepsa - Muntii Vrancei Varful Lepsa e sub el!. Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant. Multumim.
  • Varful Papusa A doua. A doua geocutie gasita.
  • Cascada Scaricica - Comanesti Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada. Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada. Eu mi-am lasat masina la podul de piatra, si am pornit pe o straduta care urca un deal.
  • Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului. Despre istoria numitei si Capela de localnici, putem spune ca a disparut in timp.
  • Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului Nu. Nu, in august, nu. Am fost de vreo trei ori in Cheile Chediului, bujorii gasindu-i cand am fost pe la mijlocul lui mai.
  • Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii. Am ajuns la fata locului, unde am reperat cu usurinta ascunzisul.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Dealul Melcilor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!