Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Curmatura Stanii

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Curmatura Stanii..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Curmatura Stanii - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Turnul inalt Valea Iavardi stancile turnuri
Turnul inalt
Padure suspendata cariera nisip paraul jos campu cetatii
Padure suspendata
Priveliste Varful Viscolul Muntii Ciucului
Priveliste
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov Postavarul
Bisericuta Paganilor
Amvon Tomesti biserica catolica
Amvon
Sirul ciupercilor de piatra ciuperca piatra stanca Harghita
Sirul ciupercilor de piatra

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Curmatura Stanii!

>>> Vizitati Curmatura Stanii si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cheia, cea mai apropiata localitate, care se afla la 7,19 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Stanca Cucului de la Bogata Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva.
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune. Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare.
Am sosit la Racos pentru a arata atractiile locului prietenilor mei. In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Ce poti vedea in Racos?
Inima fagului Ozunca-Bai Deasupra vaii paraului Pastravului, aproape de izvorul cu apa minerala, gasim mai multi fagi. Unul are circumferinta de 4,5 m, iar pe trunchi are o umflatura rotunda.
Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Stramtura Cozei La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
Saua Gropsoarele Saua Geamana Muntii Vrancei
Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Baile Nadas Tusnadu Nou Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina.
Poarta Schei Am gasit aceasta geocutie, fara gps. Am gasit-o. Am gasit cutia.
Chiurus Cutia ascunsa in padure a necesitat putina rabdare, dar pana la urma am gasit-o.
Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru Este un camp presarat cu stanci, tip gradina de pietre, unde gasim un izvor si un jgheab de adapare pentru animale. Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est.
Lacul Ilieni Parca toata lumea e inghetata.
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Turnul Apor Baile Tusnad La prima cautare, am crezut ca lipseste cutia, dar era doar alunecata foarte adanc in scorbura. Desi pentru duminica Pastelui aveam programata o tura de bicicleta spre Sf. Am gasit-o, dar tot cu aventuri.
Casa Nagy Jafet construita in anul 1829 se afla pe strada Garii numarul 21. Cladirea-monument istoric a fost donata parohiei reformate, in prezent sa afla in stare neglijata.
Fortareata de piatra Piatra Soimului Oituz Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult. Amenajarea consta dintr-un zid exterior si unul interior, niste trepte de piatra, respectiv interiorul fortaretei.
Biserica Neagra Brasov Am gasit nanocutia, si eu. Nu puteam sa ratam aceasta cutiuta. Am avut ceva batai de cap dar am gasit-o.
Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Pietrele Rotunde Chiojdu Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Cetatea Turia Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare. Si daca ursul nu doarme, iar tu tocmai explorezi pestera din Piatra Zimbrului din apropiere? 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri.
Biserica catolica Sasausi Biserica romano-catolica, aflata in capatul sudic al satului, este tip cetate, cu un zid inalt de cca 2 m si dateaza din 1823. Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
Casinu Nou Dupa ce ne-am invartit putin in jurul ascunzisului, am citit mai atent instructiunea ajutatoare si am gasit cutiuta ascunsa.
Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus. Accesul de la drumul principal se face pe o alee, langa un sir de plopi.
Muntele Cetatii Belin
Poiana Butuci Muntii Vrancei Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei. Ea se afla cam la jumatatea distantei dintre capetele acestei culmi reprezentate de varfurile Musat și Lacauti.
Biserica unitariana Martinis
Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare. Izvorul este amenajat artificial.
Fantana cu paduchi Dupa ce cu ocazia minivacantei de 1 mai, am avut mai multe intalniri cu vipere, caini, capuse.
Zagon Am gasit geocutia ascunsa in gradina Mikes din Zagon, cu ocazia sarbatorilor pascale.
Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis. Spre sud avem o panorama spre varfurile Inzapezitul Mic, Neagu, si Musat.
Monumentul studentilor eroi sasi a fost construit in 1912-1913, si este amplasat la marginea sud-vest a localitatii Feldioara. Comemoreaza cei 39 de tineri studenti cazuti in batalia desfasurata aici in 1612, sub conducerea judelui Brasovului, Michael Weiss.
Varful lui Alexandru Soimeni Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt.
Biserica catolica Toplita-Ciuc
Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Curmatura Stanii
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Biserica catolica - Imeni Biserica renovata si ascunzisul indepartat. Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior. Cu aceasta ocazie a fost schimbata decorul ferestrelor, cu un decor mai nereusit dupa parerea mea.
  • Cetatea Almasului Intr-o zi splendida. In cadrul unei excursie cu bicicleta, intr-o zi splendida am gasit si aceasta geocutie.
  • Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata.
  • Suhardul Mic Suhardul Mic. Am parcurs cu masina drumul forestier pe langa hotelurile Turist si Iasicon, pana in capatul de sus al fostei partii de schi. Apoi un traseu marcat, de 40 minute ne-a ghidat pe varful Suhardul Mic, de unde am admirat ceata densa.
  • Biserica de la Kontumac - Ghimes Biserica Kontumac. Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Chiar daca nu vorbesc romana, pot dauna grav geocutiei.
  • Manastirea Cerbu Scorburi fara cutie, dar pline cu furnici. Cred ca am gasit copacul despre care se vorbeste in informatia ajutatoare, a se vedea poza atasata, dar toate scorburile erau goale. Scorbura de la baza copacului avea si o piatra langa, probabil folosita pentru camuflare.
  • Multumesc pt ascunzis.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad In loc de un punct, ofer trei. Care sunt acele cazuri similare? Pe terenul nostru de joaca procedura pentru punctele de interes este acelasi peste tot.
  • Carta Vom reveni cu mai multa imaginatie. Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus. Sa ne incordam imaginatia la maximum pentru a-l gasi.
  • Gara Baile Herculane Gara Baile Herculane. Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia. Vegetatia este foarte inalta, si am dat vina pe acest lucru.
  • Ruinele bisericii reformate Benic Acces usor. Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Cutia in stare foarte buna.
  • Drumul Transharghita Transharghita. Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .
  • Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia. Intre timp padurea de pini a fost afectata de capriciile meteo, doboraturile de arbori afectand cararea tematica.
  • Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna. Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Nu a fost necesar GPS.
  • Izvorul Kossuth - Borsec Dupa inserare. Am petrecut ziua parcurgand traseele parcului de aventura de la Grota Ursilor. Tot acolo m-a prins si inserarea, dar nu am putut sa plec, fara sa caut macar o geocutie.
  • Manastirea Tiganesti Observatii. Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Coordonatele finale sunt aceleasi.
  • Am gasit acest ascunzis din intamplare. Ne-am trecut in carnetel si am lasat in cutie o cruciulita sfintita de culoare violet.
  • O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Altfel, trebuie cautat geoascunzisul undeva pe la mijlocul laturii sudice.
  • Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.
  • Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Asa cum l-am inteles noi.
  • Varful Bistriciorul Voi folosi gps-ul. Multumesc. :) De acum voi folosi si eu GPS-ul cand mai merg in hike-uri, si voi fi mai atenta la comori.
  • Frumoasa biserica.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Curmatura Stanii? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 23 zile!