Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Fagaras

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Fagaras

Cetatea Fagaras..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Fagaras - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Pestera Zmeului reper Pestera Zmeului Androneasa
Pestera Zmeului reper
Sub noi centrul comercial belvedere turn observatie Corunca Targu Mures
Sub noi centrul comercial
Sfinxul Casian Stanca Mosul Casienilor Casian
Sfinxul Casian
Textul de pe monument Mausoleul Eroilor Romani Toplita
Textul de pe monument
Turnul dogarilor Agnita Agnetheln
Turnul dogarilor
Mâncătorul de mesteceni ! La Stanci Paraul Boghii
Mâncătorul de mesteceni !

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Fagaras!

>>> Vizitati Cetatea Fagaras si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Fagaras, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,49 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Fagaras: 5
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Varful Moldoveanul Muntii Fagarasului Am urcat aici prin Valea Rea, timp de 4 ore cu tot cu odihna si foto.
Casa fluturilor tropicali Praid Fluturi exotice pot fi observati aici, zburand liber printre plante exotice. Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
A fost ridicat pe data de 18 iunie 2011, cu ocazia aniversarii primei atestari documentare a comunei Turia, din anul 1307. Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme.
Una dintre atractiile vaii paraului Minei este Cascada Fotoliului de piatra, o cadere de apa cu doua trepte, care se aseamana cu un fotoliu de piatra suspendat. Paraul Minei se afla la sud-est de Santimbru Bai.
Castrul a jucat un rol strategic insemnat in apararea partii superioare a Vaii Nirajului. Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures.
Scaunul turn Biserica evanghelica fortificata Bagaciu
In fata mausoleului sunt 8 morminte ale ostasilor romani, din primul razboi mondial, iar in spate sunt 35 de morminte ale ostasilor din cel de al doilea razboi mondial. Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar.
Biserica romano-catolica Sanzieni Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective. Secuiesc.
Gornesti Cetatea Ciceu
Biserica catolica Sasausi Biserica romano-catolica, aflata in capatul sudic al satului, este tip cetate, cu un zid inalt de cca 2 m si dateaza din 1823. Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
Cascada Lotrisor
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu Pelerinajul anual are loc in ziua de 13 iunie. Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783.
Biserica reformata fortificata Ilieni Este strabatuta de DJ 112, Sfantu Gheorghe - Brasov. O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Imeni Desi am baleiat pe o raza suficient de generoasa, dar nu exagerata, n-am putut dibui ascunzisul.
Izbucul din Valea Stanii
Izvorul de Sus Baile Homorod Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod. Pe o faneata care se afla printre case, intre strada pietruita si paraul Bailor.
Cimitirul Jimbor Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Biserica greco-catolica ortodoxa din Ghelinta Pomenita in documente din 1728 ca deservind comunitatea greco-catolica (se presupune ca ar fi fost, anterior acestui an, ortodoxa) biserica actuala este, de fapt, rezultatul refacerii/reconstructiei alteia mai vechi, devenita prea mica pentru numarul mare de credinciosi, fiind ridicata din lemn in anul 1880.
Localnicii au amenajat aici un bazin mare cu dimensiunile de 50x8 m, si unul mic de 10x4 m. La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata.
Bazinul de acumulare si statia de pompare Targu Mures Bazinul de acumulare numarul 1 si statia de pompare din Targu Mures se afla pe strada Verii, la numarul 4. Cele doua cladiri, care se afla intr-un parc inchis, au fost construite pe baza proiectelor lui Rado Sandor, in stil secesionist, intre 1908 si 1911.
Am gasit geocutia ascunsa in gradina Mikes din Zagon, cu ocazia sarbatorilor pascale.
Sub podul CFR Baile Tusnad Am gasit repede si usor aceasta geocutie. Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site.
Lacul de la Gara Sfantu Gheorghe
Schitul Patrunsa Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului. Aspectul ce ni s-a parut a fi cel mai interesant, dincolo de izolarea specifica unui asezamant monahal, dar mai putin intalnita in zilele noastre, este aspectul de satuc al comunitatii, chiliile calugarilor fiind casute imprastiate pe pantele Muntelui Patrunsa, existand si un nucleu concentrat in preajma bisericii.
Conacul Cserei Racu Conacul Cserei se afla in satul Racu, la numarul 141. Conacul si poarta de piatra de la intrare sunt declarate monument istoric, conform registrului monumentelor istorice din judetul Harghita, HR-II-m-B-12937.
Succes Siculeni In sfarsit, am reusit.
Cotormani Cotormani, satul ascuns.
Biserica catolica Polonita Biserica a fost sfintita in anul 1533, iar in anul 1802 se cladeste o alta biserica, in stil gotic vechi. Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Mofeta Baile Balvanyos Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta. Cladirea nu este intr-o stare foarte buna, dar mofeta si baia pentru picioare pot fi inca utilizate.
Fereastra Mica a Sambetei Muntii Fagaras
El s-a confruntat in anul 1800, la Marengo - Italia, cu Napoleon Bonaparte. In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece.
Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld. A fost reconstruita partial in 1846, cand s-a construit biserica noua in locul celui vechi.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari). Se poate parcurge pe o poteca abrupta, marcata cu triunghi rosu, care porneste din capatul de sud-vest a strazii Podul Cretului, Schei, Brasov.
Arboretul Chamaecyparis Lawsonia
Am gasit aceasta geocutie, fara gps. Harabeck si Iris (UC Team). Am gasit cutia.
Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Obiective cultural-istorice - Judetul Brasov
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Fagaras
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cascada Caraslau Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc. Eram in drum spre casa. Am parcat masina chiar langa pod, astfel incat sa nu deranjez masinile care sosesc.
  • Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Casoaia lui Ladas - Androneasa O tura prin zona. De mult urmaream sa ajung aici. Frumos loc, e usor sa ratacesti cararea, daca nu esti atent.
  • Varful Harghita Madaras Revenire cu revitalizare. Am revenit pe Varful Madaras, bucurandu-ne de o vreme de exceptie. Inarmati, acum, si cu coordonatele, am cautat ascunzisul din pura curiozitate.
  • Baia Calugarilor Multumesc. Foarte frumos locul.
  • Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
  • Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza.
  • Trophaeum Traiani - Adamclisi Dobrogea e cam saraca la acest capitol. Am gasit geo-cutiuta impreuna cu copiii. Prima data am trecut pe langa ea.
  • Parc aventura Adrenalin Plus - Sovata Pastele Romano-Catolic II. Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus. Dormea inca, somnul de iarna.
  • Muntele de sare - Praid O vizita cu gust putin amar. Din pacate vizita la Canionul de Sare ne-a lasat un gust mai putin sarat si mai mult amar. 1 - N-am gasit geoascunzisul desi ne-am invartit ceva-ceva in jurul obiectivului 4.
  • Crucea de pe Plaiul Ugra Urcare contra cronometru. Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra. Azi, un prieten a venit sa sadeasca niste flori in cimitirul satului, astfel incat am folosit ocazia, sa vin cu el si sa urc pana la cruce.
  • Cetatea Brasov Lipseste temporar. Cutia lipseste in urma renovarilor efectuate la cetate.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului Eu nu am fost atent. Ascunzisul a fost amenajat in august, si accesand muntesiflori.ro prin linkul din descriere am vazut poze cu bujori.
  • Coloanele de bazalt de la Racos Primul meu geoascunzis. Am gasit cutia, a fost primul meu geocache.
  • Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. Trebuie putina renovare.
  • Cetatea Miko Miercurea Ciuc Cetatea Miko Miercurea Ciuc. Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
  • Liceul Marton Aron Miercurea Ciuc Ascunzisul Liceul Marton Aron. Nu am participat la ascunderea acestei geocutii, si totusi, stiam exact unde este ascunzisul. Un ascunzis bine ales, o geocutie pe masura, demna pentru locatia prezentata.
  • Carnetelul calatorului Felicitari. Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie. Raportat la circulatia de zi a Bucurestiului, un ascunzis foarte bun si bine gandit.
  • Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Care oricum, is puse in locuri foarte-foarte faine, locuri cheie.
  • Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa. Asa ca ne-am multumit sa o privim/admiram doar din exterior, pornind apoi sa cautam cutia.
  • Cascada Lomasita - Muntii Calimani La cascada Lomasitei, apa multa in cutie. Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei. Nu ne-a trebuit mult sa cautam, indiciile fiind lamuritoare.
  • Cheile Rametului Fericiti in Cheile Rametului. Salut zbuciumel. Pentru zilele urmatoare mi-am propus concertul Roxette, ascunzisuri din Cluj - cat incape, apoi sfarsitul de saptamana in Trascau.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Fagaras? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!