Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Lacurile Sigmir

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacurile Sigmir - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cascada Vanturatoarea cascada vanturatoarea cernei
Cascada Vanturatoarea
Privelistea de langa inima Sighisoara observator Lunca Postei Eichenrucken Spatele Stejerisului belvedere
Privelistea de langa inima
Deseuri de sticla Vlahita cazemata sant antitanc linie aparare transee
Deseuri de sticla
1350 Morile de apa Eftimie Murgu Cheile Rudariei
1350

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacurile Sigmir!

Lacurile Hubertus - Sigmir.. Vizitati Lacurile Sigmir si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Sigmir, se afla la 1,25 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sigmir: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacurile Sigmir?
(detalii dupa autentificare)
Parcul dendrologic Arcalia la la 7,9 km.
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus. Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha.
Rapa cu Papusi Domnesti la la 9,3 km. Lacurile Sieu Odorhei la la 12,4 km. Lacul Mariselu la la 12,9 km. Padurea de ses Orheiu Bistritei la la 12,9 km. Rapa Dracului Cociu la la 15,2 km. Poiana cu narcise Sesul Mogosenilor la la 15,3 km.
Biserica Scroafei Dipsa la la 17,4 km.
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
Lacul din spatele castelului Teleki la la 19,7 km. Stejarul de balta de 600 de ani Posmus la la 19,9 km. Castelul Teleki Posmus la la 20 km.
Padurea de larice Posmus la la 20 km.
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Biserica evanghelica Posmus la la 20,3 km. Piatra lui Iacob Cusma la la 20,7 km.
Piatra Corbului la la 21,3 km.
Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice. Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Locul fosilifer Rapa Mare la la 22,2 km. Rapa Verde la la 22,6 km. Piatra Cusmei Muntii Calimani la la 24,3 km.
Podul graniceresc Cosbuc la la 26,4 km.
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta. Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18.
Conacul Torma Cristestii Ciceului la la 26,9 km.
Baltile Uila la la 27,5 km.
Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Castrul roman Ilisua la la 27,8 km.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la la 28 km.
Solul de aici prezinta sedimente miocene: argile, marne, gresii si nisipuri. Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
Stancile Tatarului Muntii Calimani la la 28,2 km.
Burgberg Batos la la 31,6 km.
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.

Lacurile Sigmir in limba maghiara - magyarul: Szépnyír tava

Valori naturale - Judetul Bistrita-Nasaud
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacurile Sigmir
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cascadele de la cariera Velnita: Ascunzisul de la cascade - Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Asa cum l-am inteles noi.
  • Cindrel: Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Te rog sa nu mai pui bomboane in geocutii, nici alte alimente sau cosmetice.
  • Cetatea antica Dinogetia - Garvan: Cetatea buruienilor si ierburilor aromatice - De pe drumul asfaltat se poate ajunge pana la poarta sitului arheologic cu masina, pe un drum de pamant, posibil inundat cu ocazia ploilor. Intrarea in perimetrul cetatii se afla la aproximativ 50 m de locul unde gasim panoul informativ.
  • Muzeul Trovantilor Costesti: Misterul trovantilor de la Costesti inca nedezlegat - GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia. Imaginea locatiei geoascunzisului fata de data crearii acestuia ca atare, arata la data cautarii noastre cu totul altfel, vaiuga fiind cucerita de o vegetatie extrem de bogata.
  • Livada Postei: Usor - Logbook ud, necesita intretinere.
  • Piatra Scrisa - Piatra Mare: Piatra era la locul ei! - Doar Piatra Scrisa. La locul indicat de GPS am gasit mesajul geotrekking intr-o folie A4 si carnetelul, ambele la baza crevasei.
  • La Lanturi - Muntii Ciucas: Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. Mai spunem totusi ca e, poate, nevoie de putina perseverenta pentru eventuala dezgropare a cutiei din cauze naturale.
  • Varful Trei Pietre: Prea multe pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia. Am ocolit stancile integral pana am reusit sa gasesc fisurile.
  • Lespezi Star: La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat. A fost un week-end de exceptie (nu numai meteo).
  • Dealul Crucii: Spre Dealul Crucii dinspre Capeni - M-am apropiat de ascunzis dinspre Capeni, unde am lasat masina la o distanta de 2,5 km de geocutie. Urmand un drum de caruta, am ajuns lejer pe platoul Dealul Crucii, care este cel mai inalt punct al creastei vestice a Muntilor Baraolt (821 m).
  • Concretiuni de Feleac: Am vizitat zona - Primisem coordonatele de la un prieten, si in dupa-amiaza aceea tocmai plecam din oras si am zis sa fac un mic ocol :) Aveam doar coordonate, fara descriere, fara hint, fara poze, absolut nici o alta informatie. Semnalul de la GPS era slab, incat abia isi lua fix pe sub copaci.
  • Lacul Iezerul Calimanilor: Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului. O cutie pusa la Manastirea de la Gura Izvorului, alte doua cutii gasite (Domnul Lomasel si Cascada Lomasitei).
  • Mofeta din Baile Tusnad: Inaintea ultimului concert - Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Vineri seara (tarziu) n-am putut pentru ca pompierii pazeau drumul si nu lasau pe nimeni, un urs venise deja pana langa tabara.
  • Calcarele de la Ampoita: Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate. Cu toate acestea, dispar multe geocutii :-(Ele pot fi inlocuite si prin efortul comunitatii.
  • Livada Postei: Livada Postei - Am gasit cutia, multumim.
  • Izvorul Pierre Curie - Borsec: Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului. Dar intentia a fost ca pentru justificarea gasirii unui geoobiectiv fara geocutie sa folosim poze facute cu o aplicatie de geotagging.
  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei: In afara regulilor! - Geoascunzisul nu exista, cutia fiind pusa la vedere, pe un mic postament de piatra. Din acest motiv este accesibila oricui, ca face sau nu parte din jocul geotrekking.
  • Parcul Colina - Cluj: Colina - O plimbare scurta pana la marginea orasului. Multumim.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacurile Sigmir? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bistrita-Nasaud, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.