Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lacul Colibita

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Lacul Colibita

Lacul Colibita..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Colibita - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Incaperea cetatii cetatea neagra codlea
Incaperea cetatii
Canaraua Turceasca canara harsova
Canaraua Turceasca
Izbuc Baile Sfanta Ana Tomesti
Izbuc
Placa comemorativa Castel Kemeny Brancovenesti Mures
Placa comemorativa
Cabana Piatra Singuratica
Cabana Piatra Singuratica
Cascada Bahrin  bahrin
Cascada Bahrin

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Colibita!

Vizitati Lacul Colibita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Colibita, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,06 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Biserica reformata Band
Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv. M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului.
Stejarul multisecular Cajvana Cajvana este cunoscuta pentru stejarul multisecular, monument al naturii, avand circumferinta de 11,1 m, cu o varsta estimata la 800 de ani. Legenda spune ca la umbra stejarului multisecular a poposit Stefan cel Mare, trecand pe aici cu ostenii sai, cand tara era cotropita de necredinciosi, prin 1476.
Cladirea a fost construita de berarul Albert Bürger, un prosper om de afaceri, in stil neobaroc, cu elemente secesioniste. In drumul meu spre casa, am trecut pe langa Cocosul de Aur, si mi-am amintit de geocutia care se ascunde aici.
Eremitu Satele care apartin acestei comunei sunt: Eremitu, Calugareni, Campu Cetati, Damieni si Matrici. Eremitu este o localitate in judetul Mures.
Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului. Constructia bazata pe un proiect care a fost premiat la o competitie stiintifica studenteasca, a fost finalizata in vara anului 2018.
Legendarul aven este considerat de localnici un put fara fund. Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Poiana Alba Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte.
Trambulina sarituri schi Valea Stramba Odinioara au fost organizate aici campionate nationale, chiar si concursuri internationale. Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa).
Piatra Ciobanului Muntii Hasmas
Barajul Rastolita Acces pana la baraj pe un drum asfaltat pana la Colonia Rastolita, apoi pe un drum din beton - se lucreaza pe drumul care duce deasupra barajului. Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
Piatra Cusmei Muntii Calimani Izvorul de apa minerala Dobreanu Bilbor
Ajungand la fata locului, am intrat in gradina bisericii pe poarta de jos.
Varful Pietros Muntii Calimani Am gasit cutia chiar la rasarit, dupa camparea chiar pe varf. Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita.
Varful Tamaului este cam departe, spre vest.
Lacul Izvorul Muntelui
Ne-am plimbat pe la Stanca Minunilor, apoi am vizitat Liban, Sicasau si Izvoare.
Saua Pietrii
Pe toata durata excursiei in zona privirile mi-au fost atrase de aceasta piatra. Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
Cetatuia Ideciu de Jos
Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Rapa cu Papusi Domnesti Varful Nascalat Muntii Ciucului
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776. Pe clopotnita bisericii se afla un cadran solar, asociat cu trasul clopotelor de la amiaza.
Varful Tihu Muntii Calimani Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Am pornit de la Sovata, urmand drumul forestier de pe valea paraului Sebes.
Pictura murala Targu Mures A fost realizata in toamna anului 2020, de catre artistul urban, Laurentiu Alexandrescu. Una dintre cele mai lungi picturi murale neintrerupte din Romania, si cel mai mare mural din judetul Mures, se afla pe strada Cutezantei.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Parcul dendrologic Gurghiu Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. Timp in care am stat sub un pavilion, am gasit poteca ce duce sus pe deal.
Piatra Mesei Carta
Criptele din cimitirul reformat Tirimia Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte. Unul este al contelui Bethlen Farkas, el a murit in anul 1763.
Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Lavanda Leda Murgesti Programe si activitati de timpul liber, pentru familii si copii.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor Ocupa lunca de pe partea dreapta a Bistricioarei, are o suprafata de 15-16 hectare. Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Belvedere Piatra Sugaului Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului. Traseul Cabana Ecolog - Saua Strungii - versantul vestic Munticelu - Piatra Sugaului - Jgheabu cu Lusi - Cabana Ecolog este de tip circuit, si marcat cu triunghi rosu.
Varful Coasta Neteda Muntii Rodnei Stejarul de balta de 600 de ani Posmus
Lalele si lavanda Marculeni La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni. Gasim aici cincisprezece mii de plante si zece tipuri de lalele, recolta avand loc in prima parte a lunii mai.
Valori naturale - Judetul Bistrita-Nasaud
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Colibita
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bistrita-Nasaud, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala. Am putut sa caut ascunzisul fara sa fiu deranjat, chiar daca nu a trebuit sa caut mult.
  • Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven. Am prins o zi calduroasa, senina si lunga.
  • Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara. Era si timpul sa caut aceasta geocutie, cea mai aproape si inca negasita de mine.
  • Poate, dezamagiti de lipsa de apa - practic, lipsa cascadei, dar, mai ales, de mizeria din jur, n-am depus suficient interes pentru gasirea geocutiei.Pentru cei care vor mai ajunge la cascada atasam cateva fotografii cu aspectul constatat de noi, pentru a mai atenua din eventuala lor deziluzie.
  • Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. La fel ca toate celelalte cetati si aceasta este in uitare si neamenajata.
  • Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt. Kolos.
  • Dar am gasit si aceasta geocutie. Este un ascunzis foarte bun.
  • Locatie ce indeamna la relaxare. Mereu descoperi ceva interesant.
  • Podul Minciunilor Ascunzis ingenios. Am gasit destul de greu cutiuta de linga Podul Minciunilor.
  • Am cautat ce am cautat, as zice ca am acoperit tot ce era metalic in zona coordonatelor, ba chiar si prin prejur, insa cum n-am gasit nimic magnetic am cazut de acord ca geocutia lipseste. Totusi, avand in vedere ca partea cu Becks-ul n-am inteles-o, indoiala ramane.
  • Am gasit cutia de la bisericuta, si am schimbat sacosa de nylon cu una noua si rezistenta. Am luat de acolo o moneda si o litera R albastra,am lasat un mamut din Ice Age, carte de vizita, bancnota de 1 leu.
  • Biserica catolica - Ernei Cautand nuci sub salcam. Era mult mai greu sa scot geocutia din ascunzis, fara sa fiu remarcat, decat sa gasesc ascunzisul. Omul care locuieste chiar vizavi de biserica imi urmarea fiercare pas, stand in poarta casei.
  • Podul lui Stefan cel Mare Ref cutie Podul lui Stefan cel Mare. In primul rand atentie sa nu treceti peste pod si sa nu realizati. Eu asa am patit.
  • Dealul Melcilor Priveliste frumoasa. Am gasit cutia. Privelistea este, intr-adevar foarte frumoasa.
  • Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.
  • Cimitirul eroilor - Zencani Informatii despre Zencani-Toplita. Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla. Are in cuprins o parcela unde sunt inmormantati pacientii spitalului de campanie nr 1305, mutat din Sibiu la Toplita in toamna anului 1916.
  • Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Ajungand in apropiere a trebuit sa traversez o mocirla.
  • Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Pentru a ajunge la ascunzis am incercat mai multe variante.
  • Varful Cosna - Plaiurile Nemirei Fara priveliste, dar cu transee. De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m. Pe partea stanga a drumului de pamant, intr-o mica poienita, un grup mai mare de persoane faceau picnic.
  • Cimitirul vechi din Jigodin Noaptea in cimitirul parasit. Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit. Si nu orice geocutie, ci una virgina de 2 ori (o geocutie inca negasita de nimeni, dar si primul ascunzis a celui care a ascuns geocutia).
  • Orasul de Floci O piedica in calea vitezei. In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv. Daca te rupi din zona de confort si acorzi o ora pentru vizitarea sit-ului si a muzeului aferent (1,5 lei), constati ca te integrezi mai degraba vremurilor cand timpul avea rabdare decat secolului vitezei.
  • Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Pe un traseu turistic ce porneste de la Cantonul Piscul Negru.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Colibita? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!