Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Saua Bortigul

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Saua Bortigul..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Saua Bortigul - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Orga Martinis biserica fortificata unitariana
Orga
Curcubeu Belvedere cruce Bran
Curcubeu
Spre cascada Cascada Casoca
Spre cascada
Turnul bisericii Band biserica catolica
Turnul bisericii
Atlant Rascruci castel Banffy
Atlant
Varf acoperit cu brazi Muntele Cucu Harghita belvedere
Varf acoperit cu brazi

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Saua Bortigul!

>>> Vizitati Saua Bortigul si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Poienita, cea mai apropiata localitate, care se afla la 4,29 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Peretele Zanelor Vadu Crisului
Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului. Denumirea pesterii provine de la o legenda, dupa care pe vremuri se aruncau aici animalele bolnave si puii de caini nedoriti.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului. Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Pestera Albastra Pietroasa
Pestera Huda lui Papara Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii.
Sfinxul Carnic Rosia Montana
Biserica de lemn din Bucea Am gasit cutiuta in drum spre Cluj.
Taul Teliucului Teliucu Inferior Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu. In Tukane express TB.
Cetatile Ponorului
De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade.
Poiana cu narcise Padurea Goroniste Gurbediu Poiana cu narcise de la Padurea Goroniste, Gurbediu.
Observator Betfia, locul fosilifer de pe dealul Somleu, avenul Betfia.
Pictura murala Alba Iulia
Ghetarul de la Scarisoara De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele.
Castrul roman Potaissa
Pestera de la Poarta Zmeilor Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Varful Carligati
Baile Turda Baile Turda, Lacul Roman.
Piatra Bulzului Lunca Ampoitei Strandul termal Broscarie Galeriile romane Izbucurile Bujor si Feredeu Posaga Taul fara fund Bagau
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Cetatea Liteni Catarat si cache la sfarsitul saptamanii. Am fost la cetatea Liteni cu bicicleta. Am gasit geocutia ascunsa la Cetatea Liteni, cu ocazia participarii la Congresul National de Speologie 2009 Cluj.
Casa de vanatoare Savarsin
Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Biserica reformata din Zimbor Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330. Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn.
Cetatile Radesei Am gasit geocutia ascunsa langa Cetatile Radesei.
Edificiul a fost construit la inceputul secolului al XV-lea, pe vremea imparatului Sigismund de Luxemburg (1387-1437), totodata suveran al Regatului Ungariei, pe amplasamentul unei si mai vechi biserici. Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Cetatea Cugir
Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m. Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Cheile Rametului Salut zbuciumel. O vizita in Cheile Rametului.
Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca Intr-o plimbare prin parcul sportiv Hategan. O plimbare prin parc in drum spre casa. A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.
Cascada Bohodei
Salasul Boarilor Muntii Trascau In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori. Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau.
Ponorul din Barsa Cohanului
Gradina Zmeilor Am iesit la iarba verde la zmei si din intamplare in timp ce ne cataram din distractie pe stanci am dat din intamplare peste cutie. Am gasit foarte usor cutia. In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile.
Varful Vladeasa
Piatra Cetii Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata.
Valori naturale - Judetul Bihor
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Saua Bortigul
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bihor, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. Felicitari antegasitorului meu si tuturor celor care iubesc padurea si acest joc.
  • Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure. Am ales ruinele castelului Xantusz, unde ma astepta o geocutie inca negasita.
  • Varful Peleaga Varful Peleaga la a doua incercare. Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.
  • Biserica Neagra Brasov A fost super experienta.. Am gasit cutia.
  • De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.
  • Santul cetatii - Moacsa Várhányásnak. Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás. Inseamna a cetatii (Várhányás).
  • Cabana Ciucas - Muntii Ciucas Cabana din munte. Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Pentru masa, pentru odihna sau pentru poze.
  • Varful Pietros - Muntii Calimani La prima oră de dimineata. Am gasit cutia chiar la rasarit, dupa camparea chiar pe varf. Cutia e in conditie buna.
  • Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Acest al doilea ascunzis, mai rezistent. Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat.)Si eu mi-am pus aceasta problema, si m-am intrebat de ce oare nu adopta locomotiva cei care au organizat muzeul feroviar de alaturi.
  • Capela Sfanta Ana - Tomesti Exact cum spune instructiunea. Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici. Nu stiam daca trebuie sa caut in exteriorul sau interiorul zidului de incinta.
  • Trei Pietre - Munceii Nascalatului Cele 3 mari si tari!. Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup statuar de o frumusete aparte. Esti in culme, esti pe culmi, este minunat.
  • Punct de belvedere - Muntele Cucu O altfel de belvedere - cutia de pe Varful Cucu. Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru. Am gasit, cu ajutorul cooordonatelor indicate, punctul de belvedere si, folosind indicatia si fotografia, ascunzisul.
  • Fortareata de piatra - Piatra Soimului - Oituz Am cucerit fortareata. Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult. Am dat surprinzator de repede peste ascunzis.
  • Podul Minciunilor Felicitari pentru gasirea cutiutei. Datorita faptului ca ascunzisul este destul de expus, vara fiind practic inconjurata de terase, este posibil ca cutiuta sa dispara mai devreme, sau mai tarziu. Din aceasta cauza am ascuns acolo doar o cutiuta mica, care contine doar un creion si cateva foi.
  • Cetatea Ciuchian din Lutoasa Venind de sus, de pe munte. O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa. Am gasit cutia afectata de umezeala.
  • Padurile biciclistilor - Snagov Nice. Nice.
  • Parcul zoologic Cozla - Piatra Neamt Ascunzis nou. Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Din pacate, dimineata nu era inca deschis sa putem vizita animalele, iar la intoarcere, n-am mai avut timp.
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget Descriere confuza, cautare nereusita. Din cate am inteles eu, nu a fost chiar o cetate. Ci a fost numai un punct de observare, de supraveghere a traficului vamal.
  • Am inclus cautarea ascunzisului intr-o mica drumetie pe un traseu in circuit. Care a plecat de pe dealul Capul Fagului (versantul stang al Fitodului), a coborat la capela.
  • Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta. Exponatele sunt construite din fibra de sticla si sunt in marime aproape naturala, cel putin dupa parerea mea.
  • Biserica romano-catolica din Poian Rapid ca fulgerul. Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid. Poarta de langa turn a fost deschisa, iar paratraznetul chiar in fata.
  • Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime. Am vizitat cu cineva drag mie, pentru care sunt profund recunoscatoare si doresc sa-mi exprim multumirea si prin aceste randuri.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Saua Bortigul? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!