Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Memorialul Ginta

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Memorialul Ginta

Memorialul Ginta - Gyanta. In valea inferioara a Crisului Negru, pe malul drept al râului, asezata pe o înaltime, se afla Ginta sau, cum i se spunea cândva, de mult, Egyhazas Gyanta, Nömös Gyanta, Magyar Veg Gyanta.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Memorialul Ginta - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Lacul Rac Porumbenii Mari lacul Crab Rac
Lacul Rac
Racu Racu Bogat Racu
Racu
Vedere Podul pietonal Oradea
Vedere
Cismeaua lui Mirza Bei Mireasa Cismea otomana Cismeaua Mirza Bei
Cismeaua lui Mirza Bei
Zidul bisericii Biserica fortificata Mesendorf
Zidul bisericii
6050 Belvedere panorama Casoaia Ladas Androneasa Mures
6050

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Memorialul Ginta!

Vizitati Memorialul Ginta si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Ginta, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,82 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Ginta: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Rezervatia de soluri saraturate Socodor
Charlottenburg Se remarca prin faptul ca este singurul sat construit in forma de cerc din Banat. Charlottenburg (sau Sarlota, s-a mai numit Barita, germana Charlottenburg, Charlotenburg, Schalotteborch, maghiara Sarlotavar) este o localitate din judetul Timis, Banat.
Casa cu lacat Arad
Moara Borzak Variasu Mare Moara Borzak cu instalatie originala intacta, azi muzeu de istorie industriala, se afla in satul Variasu Mare, la numarul 59-60. A fost construita in anul 1940, a functionat pana in anii 1950, dupa care a fost sechestrata de statul roman.
Dealul cu melci Izbucul Ursului
Plop negru Paulis Plopul negru se afla la sud-est de Paulis, intre raul Mures si calea ferata.
Parcul de sculptura Casoaia Este constituita dintr-o tabara veche din epoca comunista, un camping privat cu cabane si vile, si un parc de sculptura amplasat in padure. Zona de agrement Casoaia se afla la aproximativ 50 km de Arad.
Pestera Hodobana Varful Rotunda
Sub Piatra Corbului Rosia Montana Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Pestera Darnii Lacul Albastra
Strand termal Sannicolau de Munte Apa termala de 60-65 grade Celsius a fost gasita in anii 70 in timp ce se cauta petrol in zona. In urma acestei descoperiri a fost construita strandul termal de la Sannicolau de Munte.
Saua Bortigul
Minis Primul cache gasit de noi.
Pod natural
Podul pietonal Garasos hid Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata.
Simian Pietrele Albe Caramidaria Santana
Tacla Gavrii Marisel Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Biserica reformata din Zauan Strandul termal Broscarie Lacul Tarnita Avenul Hoanca Urzicarului
La Plese Dancu Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite. La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese.
Groapa Ruginoasa Cu ocazia unei excursii cu SCA am gasit aceasta geocutie.
Piatra Corbului Rosia Montana Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Castelul Bohus Castelul Bohus a fost construit in prima jumatate din secolul al XIX-lea. Consta dintr-un singur corp de cladiri, care prezinta 30 de camere.
Biserica unitariana Rosia Montana Mina evreilor Agarbiciu
Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
CET Oradea Belvedere Sfinxul Carnic Rosia Montana
Cetatea Soimos Am gasit geocutia ascunsa printre ruinele cetatii Soimos.
Avenul Bortig Moloch Punct de belvedere Tunelul Verde al Dragostei
Obiective cultural-istorice - Judetul Bihor
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Memorialul Ginta
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bihor, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc.
  • Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
  • Parcul Indragostitilor - Targu Mures Noaptea. Am gasit in urma unei plimbari, noaptea.
  • Biserica reformata - Zalau Biserica de pe deal. Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati. Eu pur si simplu am pornit de la biserica catolica.
  • Parcul Pompierilor - Baile Tusnad Cu placere. Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective. Banuiesc ca nu ati reusit sa cautati chiar toate ascunzisurile, si va invit sa mai reveniti.
  • Izvorul Salus - Muntii Bodoc Un ascunzis fragil, dar rezistent. Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia. Ei au mobilizat arhitecti, studenti, peisagisti veniti voluntar din Ungaria, dar si comunitatile locale, in speta Primaria Bodoc si mai multi localnici si ei voluntari, rezultatul fiind demn de toata lauda.
  • Cazemata cu rampa - Tuzla Plaja frumoasa sau loc oribil. Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara. Cred ca am ajuns in cel mai oribil loc de pe litoralul romanesc.
  • Muntele Fratele Piatra Ascutita. Pe toata durata excursiei in zona privirile mi-au fost atrase de aceasta piatra. Are ceva magnetic.
  • Tinovul Mohos Muschi la pastrare. Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Lacul Filigeni - Obcina Laposului. Pentru ca stiam zona, nu am dat atentie descrierii accesului la ascunzis. Am urmat GPS, care nu stie de mila.
  • Baia Hammas - Paraul Jombor Bronz secuiesc. Ce bine, chiar daca eu sunt gazda ascunzisului, am putut sa caut geocutia ascunsa de proprietarul cutiei. Cautand ascunzisul, am gasit aici o plasa pentru fluturi (un alt joc).
  • Izvorul Piricske - Muntii Harghita Izvorul Piricske. Acest drum m-a intrigat de multa vreme. Acum i-am acordat mai mult timp si asa am descoperit si izvorul, si hotelul si partia de schi.
  • Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie.
  • Cascada Paraului Saritor Unde-s doi. Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor.Doar in parte am avut dreptate (vezi foto atasata), caci ascunzisul propriu-zis a ramas intact, iar geocutia la locul ei.
  • Cetatea Melcului Explicatie. Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Astfel au fost precizate coordonatele punctului de pornire Cetatea Barabas, unde a fost ascunsa o prima geocutie.
  • Am gasit cutia, un loc foarte bun. Frumoasa plimbarea prin padure.
  • Varful Gretes - Izvoru Muresului Dezastrul de pe varf. Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme. Oprind intr-un loc unde panta s-a redus aproape la orizontala, cu un spatiu larg pentru parcare.
  • Varful Gropsoarele - Muntii Ciucas Varf cu vedere. Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.
  • Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Care n-ar fi trebuit sa ne impiedica sa gasim cutia.
  • Capela Sfantul Stefan - Dealul Perko Unde dai si unde crapa. Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat. Desi citisem despre el ceva mai inainte.
  • Biserica catolica - Pauleni-Ciuc La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e. De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.Cat despre cutie, nu mai e, pentru ca panoul publicitar unde ar fi trebuit sa fie nu mai e (dovada in fotografia atasata).
  • Pasul Calonda Cautand hotarat. De la intersectia din Pasul Calonda am luat-o pe jos, m-am plimbat putin pana la ascunzis. La prima incercare nu am gasit geocutia.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Memorialul Ginta? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!